Leker

Jag leker lite med stilmallen.... vi får se var detta leder.... va tycker ni gott folk? Bättre innan?

Höst på min planet

Jag vilar under himmelen i höst på min planet.
Jag sjunger för mig själv fastän jag vet, att sånt kan kallas ensamhet.
Lars Winnerbäck

image270


Dagens citat

Dagens citat kommer från min lilla Stina, som borde blivit matchmaker och terapeut eller känd psykolog eller nåt för hon e bäst på råd. =)

"Killar är inte så praktiska att ha bara för sakens skull"

En liten bildkavalkad över helgen:

          

Utflykt i skogen med fika och kollade in Hängesten. Lite artundervisning...Kolla in vår snygga ryggsäck med matsäck! =)

         

Mysig middag med moster å morbror, mamsen å pappsen

   

Lövplockning och fotning....

Dessutom festade vi med brorsan och kusiner, spelade massa spel, såg på film, pusslade, softade och myste. En bra helg för själen....


Surf´s up

När vi var hemma i helgen fick vi för oss att vi ville se en film. Daniel tipsade oss om en film han hade hemma, Surf´s up. Haha, så bra den va! Den rekomenderas verkligen!

image259

Ett fett raseriutbrott

Ja hatar den här jävla skiten, de ska bara krångla hela jävla tiden! Snart får jag ett stort fett raseriutbrott på hela förbannade Malmö högskola. Jag antar att det är vid sådana här tillfällen som man ska tänka positiva tankar... Så faan heller att ja tänker.

Kvällspromenad

Drog med mig pojken på en kvällspromenad.
Vad det är underskattat!

     
    

Muffinsmys

Gårdagens mys! Muffins, trevligt sällskap och bonden....

image251 image252


Miras tavla är färdig! Jag är nöjd!

image250

Beundran

Ett snyggt utseende och en förmåga att kunna babbla.
Det är vad som behövs för att man ska kunna arbeta som programledare för alla de där ordprogrammen på tv, momento, jackpot och ordjakten och allt vad de heter. Jag skulle aldrig vilja jobba som det!
Men å andra sidan måste jag säga att jag beundrar dem lite. För det måste vara en speciell förmåga att kunna stå och babbla, babbla, babbla och babbla om INGENTING i flera timmar.

När:

När jag börjar fundera på vad jag ska ha till lunch och inser att jag har en pizza i kylskåpet som väntar på mig.
När jag har dammsugit, torkat golvet och dammat av innan klockan ens är 11.
När jag har varit på morgonpromenad.
När solen lyser ute.
När det går hur bra somhelst med mina arter.
När det verkar vara fixat med mitt skolstrul.
När jag vet att jag ska åka hem till familjen i helgen.
När jag vaknade upp med gullet bredvid mig imorse och han säger att jag är fantastisk.
När jag vet att flickorna kommer hit på mys ikväll.

Då är det en bra dag och livet är gott att leva!


En liten liten ansträngning

Att lite tända ljus,
en mysig bädd på golvet,
lite massage
 och en liten liten ansträngning kan göra såna under
 för ett förhållande och för själen.

image248

Jag förfaller

Jag förfaller.
Jag har inte plockat ögonbrynen på evigheter, mitt hår klippte jag senast i juni och med träningen går det sådär eftersom jag är småförkyld hela tiden.
Min förkylning vägrar som sagt bli nåt mer än nåt störande moment som sitter där jämt. Vilket medför huvudvärk med jämna mellanrum och ett evigt snorande på mornarna.
Min lägenhet har jag inte städat i ordentligt på flera veckor,nu knastrar det snart under fötterna när jag går och diskhögen hopar sig på diskbänken.
Skolan krånglar IGEN, jävla energi tar det att fixa med allt det där.
Matlagning känns piss och endast som ett nödvändigt ont, har ingen inspiration....
Jag mår inte dåligt men inte bra, allt känns lite trist just nu.
Men imorron ska jag ta tag i mitt liv.
Då ska det skrivas arter tills fingrarna glöder, jag ska dammsuga och torka golvet.
Bra idé av mig att bjuda hit tjejerna på tvkväll här hos mig imorrn för då MÅSTE jag städa.
Och på fredag åker vi hem till min underbara skog, familj och hus. Ska bli underbart skönt.
Det ska nog bli bra det här....

Vuxenpoäng

Jag har köpt en flora.  En 920 sidor tjock flora över Norden. Hur mycket vuxenpoäng är inte det???

image247

Dagens onda gärning

Det finns ett talesätt som säger att "Snälla flickor kommer till himlen och vi andra kan komma hur långt som helst." Så vi bestämde oss i lördags för att göra dagens onda gärning istället för dagens goda sådana.... hehe
Det hela började nämligen med att Tessan pratade me en kille på dansgolvet, och vi dansade me honom och hans kompisar, och vips så fick vi världens blängande brännande blickar från tjejgänget bredvid, speciellt från en brunhårig tjej. Och det var då djävlarna i oss dök upp. Vi har väl rätt att dansa med vem vi vill, det är väl killens problem om han gör nåt han inte borde. Så bara för det beslöt vi oss för att stanna å dansa me de här gänget mycket längre än va vi kanske skulle ha gjort annars. Och jäklar vad vi dansade med killen i fråga, och jäklar va tjejen glodde. Ja, jag vet att somliga anser att det var jävligt elakt. Men då får det stå för dem i såna fall, vi gjorde ju inget dumt! Jäkligt kul var det iaf! Jag ska nog börja göra dagens onda gärning oftare! :P

image246

Vilken mysig helg!

Vilken underbart mysig helg vi har haft! Det var precis vad jag behövde, komma bort lite och träffa mina tjejer!
På fredagen gick vi en sväng på stan på eftermiddagen ,sen på kvällen bar det av till Karin och Lisa där vi åt tacos, såg på Idol, pratade strunt och drack vin. Sen for vi vidare till Otten, jag var trött och inte så sugen först men väl där kom vi igång och det var askul! Det var länge sen jag dansade så jäkla mycket! Vi gick hem framåt 2.30 tiden och somnade sött. Tessan fick åka hem redan kl 9 nästa morgon, det var lite synd att hon inte kunde vara kvar längre. Sedan hade Jenny och jag värsta softardagen! Vi låg å drog oss till 11, åt frukost och gick en promenad runt strömmen. Vi fortsatte med att  handla mat och hyra två filmer. Hem och kröp ner i soffan och såg den första. Efter det lagade vi god mat och efterrätt. Softade en stund, tog oss en promenad till innan vi såg film nummer två, Music and lyrics. Vilken perfekt mysig tjejfilm.... nu drömmer vi om att våra pojkvänner ska få fingrarna ur och skriva varsin sång till oss....
Vi gick och la oss tidigt och pratade strunt en stund innan vi somnade sött även denna kväll. kl 7.30 ringde klockan morgonen därpå, tåget skulle gå kl 9.35 så de va bara att stiga upp.
I fredags morse hade jag ingen aning om att jag skulle befinna mig i Norrköping i helgen, men när jag satte mig på tåget  tillbaka mot Växjö i söndags var jag SÅ glad att jag åkte. Tack mina tjejer!

En plötslig tösahelg!

11.45 idag skriver Jenny till mig på msn och undrar om jag inte ska komma upp till Norrköping en sväng i helgen för Tessan ska komma till henne. In på Sj och kollar på sista minutenbiljetterna, åh, en för 252 kr som kommer fram 12.22 imorrn. Passar perfekt! Tänker att jag ska fundera på det under lektionen idag och sen beställa när jag kommer hem om jag vill åka. Jag borde plugga imorrn och jag har ju faktiskt lova några saker i helgen...
Men efter att ha grubblat i ungefär 10 min bestämmer jag mig för att åka. Jag kan träffa mina tjejer så sällan och det betyder så mycket för mig, så man måste passa på medans man kan! För att alla kan samtidigt är extremt ovanligt! Så kl 12.15 var biljetterna bokade. Så tyvärr mina Växjötöser så blir det ingen grillning i helgen, men det kommer,jag lovar!
Vilken rolig överraskning detta blev, vi ska ha hur mysigt somhelst! =)

image245
Här är vi alla tre på valborg i år. Söta va? =)

5 månader, 5 rosor

I fredags firade jag och gullet 5 månader. Då dyker han upp med en bukett rosor! 5 rosor, 5 månader, jag blev så himla glad! Titta vilka fina bilder.

             

Stavar, frisbees, stegräknare och pulsklockor

Jag har alltid tyckt att det ser så fånigt ut att gå ut och gå med stavar. Jag menar, vad kan det göra för skillnad, det är väl sak samma som att gå utan? Det var min uppfattning innan jag fick testa idag på vår Hälsolektion, och jäklar i min lilla låda, det var ju mycket jobbigare! Sicket flås man fick upp, man var ja tvungen att gå mycket snabbare. Och vi var så koncentrerade på vad vi gjorde att vi knappt orkade prata, haha! Sen provade vi att spela frisbeegolf, det var ju fasen skoj, måste göra om de nån gång. Bara inte Fia är med, hon va livsfarlig, haha! Så idag kan jag inte klaga på lektionen, vi har haft rätt trevligt, med våra stavar, frisbees,stegräknare och pulsklockor....

image231 image232  image233  image234

Höstbild

image230

Det är över nu

I veckan har jag varit trött, hängig å smådeppig. Ibland behöver man ha sånadär dagar då man bara går runt och surar och tycker synd om sig själv. Men det är över nu! Efter prat och mys med pojkvännen, trevlig drinkkväll igår och morgonpromenad i det friska fina vädret med Mira, Josse och Sara.  Nu sitter jag här och mumsar i mig min välförtjänta havregrynsgröt. Idag kommer Henkes föräldrar hit så vi ska åka och handla lite och så ska vi gå på restaurang i eftermiddag. En såndär riktigt soft och skön dag, kanske blir det en liten biofilm me ikväll om vi har orken till det.
Jag har det bra!

Drinkklubben är invigd!

Då förklarar vi här med drinkklubben invigd!
Camilla satte standarden högt med en Camelon, så jäkla god.
Sedan hade hon också fixat hemmgjord pizza, nachoschips och dipp. Sicken trevlig kväll vi haft, med mycket prat och skratt och med idol som extra underhållning.
Nästa möte ska äga rum hos Jossan i vecka 44.
Jag säger bara att idéen med drinkklubben var en av de bästa vi fått på länge! Skål på er tjejer!

image229

Dagens utsökt goda, friska drink.

Mental sjukdom

Jag är på konstigt humör. Jag vill ingenting. Jag går runt och deppar och känner mig som en rugguggla. Ingenting som jag borde och måste vill jag göra. Ja vill bara göra softa saker, som å lägga mej å läsa hela dan, se en film, måla lite. Precis det jag gjorde igår. Jag vill inte maila, skriva och organisera.  Känner mig småförkyld men inte tillräckligt sjuk för att stanna hemma från skolan. Fast jag har inte den minsta lust att gå dit heller,sitta där och så ska man diskutera en massa, jag vet hur det är. Jag vill hålla käften. Kanske jag skulle skita i att gå dit och skylla på mental sjukdom?

image228

Detta är jag idag.

Foton

Lite då och då får jag kommentarer om att jag tar snygga bilder som jag lägger på bloggen.
Härom dagen var det en som sa "jag brukar kolla på bilderna i din blogg, dom är grymt snygga!"
Tihi! Tack! Vad glad jag blir!
Jag tycker att det är så roligt att fota och ta bra bilder, och bloggen är ett utmärkt ställe att lägga dem på så att det man gör liksom får synas. Det är ju inte kul att ta grymma bilder, gå hem och ladda över dem till datorn, lägga dem i en mapp och sedan låta dem ligga där utan att någon får se dem. För övrigt så framkallar man alldeles för få bilder,jag framkallade för ett tag sen och gjorde mig en bildvägg, det blev himla snyggt. Ibland längtar jag lite efter att få göra någonting med mina bra bilder. Vad jag dock inte vet är vad jag skulle kunna göra med dem.... Jag ska klura på det. Jag skulle vilja vara mycket bättre på photoshop också, man kan göra så grymma saker med foton i det programmet! Just nu känner jag mig ganska begränsad där... men jag får väl hitta någon som kan ge mig provat lektioner... Någon som är intresserad att bli min egen personliga photoshopcoatch?
Fram till dess att jag kommit på vad jag ska göra med mina bilder och blivit grymmare på photoshop ska jag fortsätta fota och lägga dem på bloggen!
Här är min fotovägg

Stänger ute ett kallt töcken

Igår sken solen från klarblå himmel och gav campus liv.
Idag ligger molnen som ett tjockt täcke som sveper in campus i något sorts kallt töcken.
Själv sitter jag inne idag å pysslar, pluggar och tar det allmänt lugnt med nedsläppta persienner och tända ljus och försöker tränga ute det huttriga vädret. Den där förkylningen som jag gått och väntat på har nog anlänt nu, är småsnorig och rosslig i halsen, vi får se hur mycket det blir av det. Jag ska inte träna idag iaf, och jag funderar på att inte ens gå ut och gå, jag gick två promenader igår så jag tycker jag kan låta mig själv låta bli idag. Jag är inte sugen. 
För övrigt har jag träningsvärk från gårdagens bodycombatpass, skönt med lite träningsvärk, bara det inte blir värre, kul pass iaf.
Jag tackar även min lyckliga stjärna för att jag är ledig idag och att jag slipper att vara ute i kylan på friluftsliv som pojkvännen och att jag har inte har någon utomhuspedagogik. Så jag bara kan gå här hemma å plocka lite å softa mig till en mild förkylning om jag nu måste ha en. Snart ska jag nog ta och traska över till pojkvännens tomma lägenhet och krypa ner i sängen och se en film jag hyrt. Kanske fortsätta med min braiga bok efter det... Försöker att inte läsa i den allt för ofta, den tar slut så snabbt då... Såna här dagar behöver man verkligen ibland...

image226

Hösten är här

Hösten är här
sommarn gick fort
vindarna blåser så kalla.
Gulnande löv
virvlar omkring
snart ska de alla falla.

Åkern står kal
var finns det korn
mat söker sparven och musen.
Söderut far
svalor och gäss
bort från en värld som är frusen.

Nu blir det jakt
älgen med hast
flyr undan jägarens kula.
Solen går ner
så blir det lugnt
räven törs lämna sin kula.


Det är en sång som vi fick sjunga när jag gick på låg- och mellanstadiet. Jag har alltid tyckt om den, och nu passar den in. Hösten är här! Igår morse när jag gick på min morgonpromenad vad det 1.2 grader ute. Solen sken från en klarblå himmel och det bet i kinderna när man kom in i skuggan där rimfrosten låg som ett glittrande täcke över allting. Tyvärr hade kameran svårt att fånga det där gnistrande, glimmande som gör att det ser ut som att allt är bestrött av diamanter. Men jag kan ju försöka illustrera med några bilder i alla fall, på att hösten är verkligen här!

     

Dagens poesi

Om man går fort fort
och tittar rakt fram
då kommer man fort fram.
Om man går långsamt
och tittar på allt vid vägkanten,
om man tar upp en sten
och luktar på en blomma.
- då går det inte fort.
Men stenen
och blomman
har blivit ens vänner.


image221

Svisch så var det måndag

Så var det måndag igen, svisch sa det bara så var helgen förbi.
Brorsan kom hit i lördags med en kompis så på kvällen blev det förfest hos Stina, det var länge sen faktiskt. Sedan fortsatte vi ut på Sivans, riktigt trevligt var det! Söndagen blev en mycket soft dag i väntan på att de skulle bli så pass nyktra att de kunde ta bilen hem igen. Vi tittade på tv och gick och åt skräpmat på Josefs. På kvällen pluggade Henke och jag och sedan såg vi på filmen Tjenare Kungen som vi har tänkt att se länge, den va himla bra!

I veckan som kommer nu är det följande som gäller:
Jag ska skärpa till min träning lite igen efter en halvslapp vecka, och det ska inte bli nån skräpmat!
Jag ska måla på tavlan som jag ska göra till Mira, jag ser fram emot det,roligt!
Jag ska se på Lotta på Bråkmakargatan, även detta med Mira, något vi sett fram emot länge.
Jag ska ha en del gruppmöten och måste nog plugga lite, till skillnad mot vad jag brukar göra.
Vår första möte innehållande alkolhol ska äga rum i drinkklubben! Det ska bli skoj!
Henkes föräldrar kommer hit i helgen, så vi skulle visst bli bjudna på restaurang, det säger man ju inte nej till!
Vi ska se på nästa avsnitt av Bonde söker fru, det får man ju inte missa.
Hehe, när man skriver såna här listor låter man som en mycket upptagen människa, men jag ska ju vara upptagen med roliga saker! =)
Så att det är måndag igen ger mig inte någon stor ångest.

Tre av mina favoritpojkar som slappar av sig bakfyllan..... =)





Skogstokig

Jag kan inte låta en dag gå förbi utan att göra något speciellt på den. Jag kan inte gå och småplocka en hel dag. Då blir jag så rastlös så jag kryper ur mitt eget skinn. Idag var jag ledig och visste inte vad jag skulle hitta på! Det fanns saker jag kunde göra, men inte som jag ville göra, inga stora saker.... Det slutade med att jag gick in till stan och kollade läget lite, köpte mig ett par nya träningsskor, det är välbehövligt. Sen blev det bara lite såna där småsaker som man ska ha, inget kul.
På eftermiddagen stack jag och gullet iväg på en minipicknik. Cyklade ner till ett naturreservat här intill och hade med oss ost-och skinkbaguetter och varm oboy, och gick en promenad. Det var himla skönt, bilder kommer, de är dock hemma och jag sitter hos Henke just nu. Jag tror att jag blir mer och mer skogsberoende, jag kan inte leva utan skog. Kanske håller jag på att bli skogstokig. (vitsigt för er som vet vad skogstokig betyder....)Den ger mig allt lugn och all energi på en gång.  Det är oförklarligt .
Imorrn kommer bror hit så det blir fest hemma hos mig med en ganska blandad skara människor, vi får se hur många vi blir, men det ska bli himla trevligt! Nu tror jag att det är läggdags snart, har en del jag tänkt hinna med att göra imorgon...

Morgonpromenad runt sjön

Idag bestämde jag mig för att gå runt sjön som morgonpromenad. Helt underbart! Luften är frisk och klar, och allt är så vackert i den stigande solen... Jag tog med mig kameran och här är några av de bilderna. Himla fina tycker jag...

                   

Bloggar

Jag är faschinerad.
Var inne på ett par bloggar som hade skrivit en kommentar på min blogg. Herre gud så många som måste läsa deras bloggar varje dag, de hade ju typ 20-30 kommentarer på varje inlägg! När jag har 5 så anser jag att jag har många.... Men så verkar de också vara sådana som lägger ner sin själ i sin blogg, massor med tid och energi. Det gör inte jag. Jag läser sällan andras bloggar, förutom typ 4 av mina vänners, kommenterar ännu mer sällan, Jag bloggar bara när jag känner för det, och om sånt som egentligen antagligen inte är så intressant. Men visst vore det trevligt med lite fler läsare och kommentarer även om jag inte lägger ner speciellt stor energi på att det ska bli så.
Jag får väl leva på att Jenny inte har koll på mitt liv om jag inte bloggar.... =)

Skärpa sig

Banta är ett begrepp som jag inte tror på.
Att man avstår från en massa saker för att gå ner i vikt. Men sen då? När man gått ner de där kilona å intalar sig själv att man kan äta normalt igen? Då går man ju upp det!
Nej, jag tycker mer om begreppet "skärpa sig". Jag bantar aldrig, men jag har perioder då jag skärper mig.
Just nu har jag en sådan period då jag försöker att gå promenad innan frukost (inte alla dagar, men ofta), försöker träna en tre till fyra gånger i veckan och när jag inte äter godis och försöker undvika massa onyttigheter som efterrätter å kakor och sånt såvida det inte är ett festligt tillfälle. Annars äter jag ungefär som jag brukar.
Och det funkar. Det är så jäkla gött när man märker att ens ansträngningar ger resultat!
När man kan plocka fram måttbandet och det visar en centimeter mindre än förra gången. Eller när någon säger till en att det syns. Lite muskligare inbillar jag mig att jag har blivit med, jag tycker iaf att det ser ut som det och jag kunde höja alla vikter på gymmet igår, men jag har inga vetenskapliga belägg för det. Och när man märker att något händer blir man så jäkla pepp på att fortsätta kämpa, ja då blir det riktigt kul. Då känns det inte som en ansträngning längre, då njuter man av det. Nu njuter jag.

image208

Singelmys

Jag måste bara publicera den här bilden, för jag tycker den är så gosig.
Jag kallar den Singelmys. =)

image207

I en koja under köksbordet

Vilken softardag vi hade igår. Mycket riktigt så byggde vi den där kojan som vi pratat om... hehe.... Var uppe på vinden och hämtade ner madrassen så vi skulle ligga mjukt, sen tog vi alla täcken å kuddar jag äger och byggde. Riktigt bra blev den! Även om min mindre viga pojkvän hade lite svårt att ta sig in och ut... hehe.
Det var en av mina tramsiga ideér men å andra sidan så är det sådant som sätter lite "krydda" på tillvaron tycker jag. Jag menar, annars hade man inte kommit ihåg dagen igår speciellt mycket, men nu kommer man alltid att minnas det som den där söndagen då vi spenderade hela dagen i en koja under köksbordet.
Vi låg där och läste tidningen, åt kanelgifflar och drack mjölk, såg på Iceage 2, läste bok, powernapade, och gosade. Sen pausade vi lite då och då med att laga middag och se nåt program på tv. Dagen liksom bara gled förbi, men det var riktigt skönt att bara vara....i en koja under köksbordet....


   

RSS 2.0