Brottsligt?

Hemma har vi alltid sopsorterat. Vi komposterar, sorterar glas, tidningspapper, burkar osv. När jag bodde i Växjö så hade vi sopsorteringsrum precis utanför porten (trots det finns det ju ändå människor som av någon outgrundlig anledning inte förmår sig att gå två steg längre in i soprummet och slänga kartongen i just behållaren för kartonger istället för den för hushållssopor... Men det är en annan diskussion.)
Men i huset jag bor i nu finns inget. Inte ens sortering för papper eller glas. För mig som anser mig vara ganska miljömedveten tar det verkligen emot att slänga sådant i soporna, så det gör jag bara inte. Tanken är väl att man ska traska iväg med sina saker till en sopsorteringsstation och det hade jag gärna gjort, om jag bara hade hittat en! Jag har vandrat runt runt i området på jakt efter en, men utan resultat. Den närmsta jag hittat är en på väg till jobbet, en kvart bort på cykel, nej tack...
Så vad gör man då? Jo, man letar upp närmsta grannhus med sortering som inte är inlåst och lämpar lite diskret av det där... Så igår kl 20 traskade jag över till grannhuset och proppade deras tunna full med tidningspapper. Säkerligen finns det lagar som strängt förbjuder att man gör så, men den stora frågan är: Kan man kalla det brottsligt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0