En lodis har lyxat till det

När jag är hemma kan jag verkligen se ut som en lodis om jag inte har något speciellt för mig.
Går i samma kläder dag ut och dag in, byter typ bara strumpor och trosor. Håret tvättas typ max var tredje dag å borstas endast efter tvätt, jag duschar max varannan dag, linserna orkar jag inte sätta in så det blir glasögonen med motiveringen att ögonen ska få vila från linserna. Och smink ser man inte röken av. Näe, jag ser verkligen ut som piss och hoppas på att det inte ska komma någon och hälsa på som jag bryr mig om hur jag ser ut för.
Mitt ex sa en gång "Jag vet ingen som kan gå från att se vardagstråkig ut till att bli snygg så snabbt" och det kan nog stämma!
Men idag har jag tagit tag i mig själv och lyxat till det. Det krävs inte mycket för att det ska kännas som lyx ska jag säga. Jag har haft ansiktsmask, hårinpackning, rakat ben och bikinilinje, tvättat håret grundligt två gånger och sedan smörjt in hela kroppen, sminkat mej, blåst och plattat håret en aning. Vad skönt det känns! Man borde gå å känna sig skitig oftare, för då känns det skönare att duscha!

Nu skulle ni antagligen vilja se en före/efter bild men den tillfredställelsen ska jag verkligen inte ge er!


Tantvarning?

Ja, ibland känner jag mig lite gammal.
Som när jag på rean inte köpte ett enda klädesplagg men fyndade blomkrukor, handdukar och ett örngott samt ljus och servetter.
Så mycket vuxenpoäng på det att det nästan är tantvarning....

Lotta vs Stina

Idag när jag precis hade deklarerat för Henke att nu skulle jag ta tag i min dag och gå ut och gå, så fick jag följande sms av Mira: "Lotta på tv. Den vi vill se. Puss"
Jaaa! Det är Lotta på Bråkmakargatan jag talar om, IGEN, den filmen som Mira och jag inte lyckats få tag på att hyra under hösten. Så promenaden fick vänta och jag satt där i min ensamhet och skrattade högt.
Jag tror att en av anledningarna till att jag tycker att Lotta är så cool är att jag känner igen mig själv en del i henne. Jag var nog inte så jobbig som hon när jag var liten, men jag känner igen mig själv precis i hur hon är när hon blir arg. Hon stampar nämligen foten i marken allt hon kan, precis så gjorde jag också, och kan fortfarande göra de få gånger jag blir riktigt förbannad nuförtiden.
Å lite saker hade jag nog för mig, jag hade nämligen en "dum Stina" som bodde i en hasselbuske i vår trädgård och så fort jag hade gjort något dumt så var det hon som hade varit framme, det var inte jag.
Lotta är en mycket bestämd liten tös som vet vad hon vill, och det är jag också ska jag i ärlighetens namn erkänna. Så man kan nog säga att det finns en del likheter...

Dagens bästa Lottacitat:

Lottas mamma argt: - Men Lotta, varför kletar du fast korven på fönstret?
Lotta: - För att den fastnar mycket bättre än köttbullarna.

Klockren!


Jag kom på en likhet till, ingen av oss tycker om stekt strömming....

Nyårskärlek

Imorrn kommer gullet hit!
Vi bestämde oss först för att inte fira nyår ihop, det skulle bli knöligt.
Men så flyttades hans brorsas födelsedagsfirande tills idag, och så kom gullet på att han nog saknade mig tillräckligt mycket för att det skulle vara värt att sitta på bussen i 3.5 timmar.
Idag sa han tom att det var värt varenda minut av det... Tihi!
Det ska bli jäkligt mysigt att fira nyår ihop även om jag anser att nyår är en såndär överskattad dag.
Jag saknar honom som attan, vad gjorde jag egentligen innan honom?


Godis och träning

Jag har ju haftgodisförbud i höst. Detta gällde dock bara fram till julafton, så jag får nu äta godis!
Och visst har jag ätit lite, men inte alls så mycket som man kunde tänka sig.
Det är liksom inte lika gott längre.
Jag är mer nöjd med min kropp just nu än vad jag har varit på länge, och då känns inte godiset värt det. Jag har inte slitit en hel höst för att på en månad eller två gå upp allt igen, nej inte en chans!
Så efter att ha gått här hemma i snart två veckor och ätit godis och annat så börjar det krypa i mig, jag vill träna! Visst går jag promenader här hemma, men jag vill köra ett riktigt hårt boxpass, eller ta en go gymrunda. Jag längtar efter att få börja träna på simhallen istället, jag vill simma, köra pass, träna på gymmet...
Gah, jag blir knäpp om jag inte får köra minst ett par pass i veckan med någon sorts träning. Det blev lite slappt i slutet innan jul men det berodde även på att jag inte kände mig frisk.
Nu är det snart nytt år med nya tag.
Och jag har nu bestämt mig för att godiset får avstås även då. Lugn Mira, jag lovar att jag kommer fika med dej ibland, jag vet att du tycker jag är trist annars, när jag inte äter efterrrätter... haha.
Men det får regleras till en dag i veckan, då får jag äta sött, inte annars.
Och trots att det kommer att bli en del pendlingstid i vår så ska ska ska jag ändå vara duktig med träningen, jag vet ju att jag mår så mycket bättre då.
Så om en vecka när jag kommer ner till Växjö igen, då blir det träna, jag längtar....
(Det värsta är bara att gymmet kommer att vara så fullt av folk som bestämt sig för att börja träna som nyårslöfte. Så det kommer att vara packat, ungefär fram till mars, då mattas det av igen, när de gett upp, jag har varit med förr...)

Träna triceps hemma.

Blondinbella och hopp för mänskligheten

För ett tag sen började några av töserna att prata om Blondinbella. Jag visste inte vem det var men jag fick ett tips att gå in på Blondinbellas blogg. Så nu har jag varit inne där och tittat en del. Häromdagen när jag var inne så stod det att hennes blogg var en av Sveriges mest besökta.
Det ger mig en klump i magen.
Jag har inget emot Blondinbella, jag känner henne inte och hon kanske är jättetrevlig och jag kan gladeligen erkänna att jag lätt skulle vilja göra en hel del av de saker som hon gör. 
Det som ger mig en klump i magen är det faktum att hennes blogg är så sjukt utseendefixerad.
Så om då hennes blogg är en av Sveriges mest lästa, var är då vår värld påväg?
Var är vår värld påväg när det som människor helst vill läsa är vilken tvål och hudkräm man ska ha för finast hud, att hon varit ute på mellandagsrean alla dagar och shoppat loss, att hon äter hälsomackor, att de finaste vardagsnaglarna får man av att använda Diors genomskinliga nagellack och nyårsfinast blir de om man sedan lägger på Diors glittriga lack nr 10.
Det enda jag hoppas på är att det är så många läsare av hennes blogg bara för att många som gör som jag, går in bara för att liksom betrakta (och säkerligen håna) hennes blogg, inte för att jag har något emot henne, utan för att jag hoppas att det finns hopp för mänskligheten.....


Ett intresse av nytta?

Ibland kan jag verkligen önska att jag hade ett intresse som gjorde någon nytta. Jag jämför mig just nu med min bror. Hans intresse är motorer och allt som har med dem att göra, det är ett användbart intresse. Han kan laga saker i all oändlighet, han blir ständigt anlitad till att fixa bilar, gräsklippare, trimrar, ja you name it. Hans intresse medför att han tjänar en slant på det, han har det till yrke, han kan hjälpa folk.
Men vad kan jag göra med mina intressen???
Jag gillar att pyssla, man kan klara sig utan fina kort och söta fotoalbum.
Jag gillar att duka fina bord, man kan äta utan att duka fina bord.
Jag gillar att pynta hemma, man kan bo utan att pynta till det.
Jag gillar att måla, man kan bo utan tavlor.
Jag gillar blommor, man kan leva utan blommor på bordet.
Jag har aldrig blivit anställd eller fått betalt för en enda av de sakerna ovan. Jo förresten, där ljög jag, jag har ju faktiskt blivit "anställd" för att måla tavlor till andra, det har jag ju.... Men ändå.... Ibland kan jag bli trött på mina egna, på ett sätt värdelösa, intressen....


2Taktsmotor
Man skulle kunna sånthär istället.....

Julaftonsbilder

Här kommer då några av de utlovade bilderna ifrån julafton! 

   
Mormor och farmor. Släkten äter mat hos farmor, som alltid så länge jag kan minnas.

    
Vi fick i år den brillianta idén att ta en promenad efter maten, mycket skönt, det tycker jag vi ska göra till en ny tradition. Vädret var dock inte så juligt.....

       

Inte ofta man hittar en kantarell på julafton... Farbror Lasse kör en av sina klassiska historier, som självklart alltid är sanna. Kusin Hanna tramsar sig.
 
Det klassiska kusinkortet som tas på samma plats varje år. I år saknas dock en kusin. Från vänster: Brorsan Daniel, Emma, Hanna, Jag, Lisa och Anders.

Alfapet

Hade ju önskat mig och också fått ett Alfapetspel i julklapp, så igår invigde jag familjen i det spelet. De hade aldrig spelat det innan och man måste spela några gånger innan man får in flyt i det men de var duktiga ändå. Brorsan skulle inte vara med för han skulle gå bort till sig och duscha och gå å lägga sig. Men när spelet var slut så stod han fortfarande kvar efter att han hjälpt ömsom mamma och ömsom pappa, haha. Så det kanske är ett spel man kan locka honom till att spela någon mer gång, han som inte är så spelgalen. Jag vann efter att jag lyckats lägga ett ord som jag fick 70 poäng för!!! Den du, slå den om du kan!


En reflektion kring juldagen

Så kom då juldagen, och jag lyckades hålla mig "frisk", kände mig faktiskt bättre än jag gjort på flera dagar. Därför blev det en tur in till Västervik på fest till kusinen precis som planerat.
Roligt att träffa Hjortedspojkarna, var länge sedan, och så självklart stumporna Jenny och Tessan, alltid lika kul att träffa dem. Dessutom kusiner, bror och vänner till dem, vissa struntar jag i, andra gillar jag att umgås med.
Hos Jesper fanns det bland annat: två tomtar, en packad fotograf, en minijulgran, en glöggfixande Ted, Saabflasköppnare, trasiga bhband lagade med ihopraggade säkerhetsnålar och försvunna bruna skor som tillslut blev funna. Kvällens komplimang var att jag har en snygg rumpa.

På Palladium visade det sig att man faktiskt kan göra en riktigt schysst nattklubb av en gammal bio. Dock var där satans mycket folk, över 700 personer, det innebär att det blir minst sagt trångt! Träffade väl några man känner men inte allt för många, jag tror att man missade en del i folkmassan faktiskt. Töserna och jag gjorde två goda gärningar; fyllde på toalettpapperhållaren som vi sedan inte riktigt fick att fungera som den gjort från början så jag vet inte om det var en bra gärning egentligen.... Dessutom glömde vi att låsa dörren, haha. Men en god gärning var iaf att vi lämnade in ett tappat bankkort, vi kunde ju faktiskt åkt taxi på det hem. Vi dansade och blåste i sugrören på drinkarna, som vi blev tillsagda att göra, men Tessan kunde kanske låtit bli att blåsa ut halva drinken över baren. Drack inte så mycket vilket gjorde i kombination med förkylningen att jag blev ganska trött framåt 01.30 tiden, men jag hade roligt fram till dess.
 Kvällens stora minus var arrangemanget av garderoben. Man tycker att man ska kunna kräva att man får ut den jacka man har hängt in, men så va tydligen inte fallet, som tur var drabbades inte jag, men ja känner folk som gjorde det,mycket mycket dåligt. Kvällen avslutades med taxiresa hem till Tessan, trött som en sömngångare somnade jag rätt kvickt kan jag säga....

Julafton och Stina med röda näsan

Jag har inte varit ordentligt förkyld på hela hösten men så lagom till julhelgen slår det till. Pang, snoret rinner och Stina med den röda näsan har rödsprängda ögon. Men det kunde varit värre, nu hoppas jag bara det inte ska bli värre tills kvällen då det är party pågång, jag behöver inte superfesta, bara jag inte mår direkt dåligt är jag nöjd.

Annars hann jag nog inte riktigt få in någon julstämning innan julafton var över... Jag tror det är avsaknaden av snön som gör det, men det var ändå en bra dag! Tyvärr saknade vi kusin Marie och min mamma som skulle jobba, så det var inte helt som det brukar, men det kan inte hjälpas.

Vi hade bestämt att det i år inte skulle bli så många julklappar, så det blev det inte heller, men jag är fullt nöjd iaf. Ett alfapetspel och en sockerkaksform man kan ta bort botten på fick jag av mamma och pappa, precis som jag önskat mig. Av Daniel fick jag ett högtalarsystem till min dator. Det var inget jag hade ens tänkt på att jag behövde, men det var ändå skitbra, såååå mycket bättre å finare ljud på den än via min knastriga sladd från datorn till stereon... Sedan fick jag även några lotter, ett par strumpor, en hemvävd handduk som farmor gjort och broderat på, pengar och den hårigaste tomten jag någonsin sett... haha!

Nu ska vi snart till kusinerna och fika, som traditionen bjuder, jag är inte speciellt matfrisk men det är mysigt. Och så blir det Västervik för fest ikväll, förhoppningsvis,jag hoppas hoppas hoppas och håller tummarna för att jag inte ska bli sjukare än vad jag är nu....

Bilder från gårdagen kommer så småningom, internet valde just nu att bli evighetssegt... Jag orkar inte knöla!

Dan före dan

Då var det dan före dan idag.
Vi fick faktiskt ett litet lätt lätt vitt snöpuder igår. Det ser ut som om någon har gått och siktat florsocker över allt som man gör på semlorna. Det är inte mycket, men man får vara glad för det lilla. Det är iaf inte svart nu.
Allt är fixat här hemma, myslugnet börjar infinna sig tycker jag. Idag kommer nog några kusiner en stund, är inte speciellt sugen på att vara glad och trevlig för dem, men man får väl offra sig. Dessutom tror jag att ja håller på att bli förkyld, nyser och snyter mig. Bara jag kan hålla mig okej över julafton och juldagen!
Jag pyntade den fina granen häromdagen och nu är julklapparna lagda under den, det ser så harmoniskt ut.
God Jul på er allihopa!

image390

Världsförälder del 2

Nu är det bestämt, jag ska bli världsförälder!
Efter att ha motiverat pojkvännen genom att påpeka att Bajen faktiskt är sponsorer så var det inga problem. Och sedan har ju både Mira och Josse sagt att de också lätt kan ställa upp! Då blir det enligt mig den briljanta lösningen att vi blir två världsförälderpar! Eller så går vi ihop och bidrar med dubbelt varje månad, oavsett blir det mer. Så man kan faktiskt säga att jag bidragit dubbelt, genom att motivera andra. Jag är så stolt! Det här blir min julklapp till världens barn!


Världsförälder!?

Vi går runt här i vårt överflöd och funderar på vad vi ska få till julklapp när andra funderar på om de kommer att överleva dagen. Jag blir så beklämd när jag tänker på det, och ändå gör jag ingenting, vilket gör mig ännu argare. Därför börjar nu det lilla tankefröet gro att jag ska bli en UNICEF världsförälder. Det kostar 100 kr i månaden, vilket ju inte är någonting. Det är två flaskor vin, eller att gå och fika två gånger, eller en middag ute, eller några flaskor coca-cola, eller ja you name it! 100 kr är pengar som jag kan undvara helt enkelt. Annars kanske det finns någon annan där ute som också får dåligt samvete när de läser detta och tänker att de kan gå ur t.ex. hyresgästföreningen eller vet att de får pengar över när de bytt gym eller så(hihi, hint hint, ni vet vilka ni är)....och vill dela ett världsförälderskap med mig?

Världen behöver fler föräldrar

En nyfödd bebis med hälsokort

Foto: UNICEF
Som Världsförälder skänker du pengar varje månad via autogiro - inte bara till ett barn utan till alla de barn som mest behöver din hjälp. Det innebär att du är med och kämpar vid de utsatta barnens sida varje dag, året runt.

Du är med barnen vid katastrofer och du är med barnen när de behöver hjälp med de mest grundläggande och livsavgörande behoven under sin uppväxt. Som till exempel att få rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar och möjlighet att gå i skolan.


Skräpkonst...

Jag vill på intet sätt glorifiera att man använder skogen som soptipp, men jäklar va man kan göra balla grejer med en soptipp, en bra kamera, photoshop och fantasi....

 

image382

image384

image385


image386


image387

image388


image389

En påminnelse

image381

Till mig själv: Att dammsuga på tangentbordet nästa gång jag dammsuger,
där tror jag ligger smulor å skit till en hel liten armé!

Dagens goda gärning

Jag tycker inte om fläsk och löksås.
Idag kom farmor ner och undrade om jag hade ätit lunch, nej det hade jag inte. Hon undrade då om jag inte ville äta lite fläsk och potatis med henne.
Det är här den goda gärningen kommer in, jag tycker inte om fläsk, men hon har varit ganska hängig på sistone och jag är inte uppe hos henne så mycket som jag borde, och jag vet att hon tycker om att bjuda på mat, så jag sa att visst kunde jag äta det.
När jag kom upp visade det sig mycket riktigt vara löksås också, men det var bara att hålla god min. Som tur var så var fläsket ganska hårt och segt, det tyckte även hon, så då kunde man komma undan med att inte äta så mycket. Men efter en liten portion och två mackor och ett knäckebröd till blev jag ändå mätt, och så bjöd hon på äppelmos med mjölk  till efterrätt, och det var ju faktiskt gott. Så jag blev mätt idag med, trots min goda gärning...

image380
Bläää....

Den perfekta pojkvännen

Man har ju alltid funderat över vad som skulle göra den perfekta pojkvännen, och det är inte någon lätt fråga.
Men Jenny och jag har funnit lösningen på problemet.
Vi skulle bara vilja ge min pojkvän lite av hennes pojkväns händighet (du vet jag tycker om dej gullet, men händighet är inte din starka sida) och så skulle man ge hennes pojkvän lite av min pojkväns intellektuella sida,
så volia, skulle det vara fixat! En riddare i sin rustning på sin vita häst.
Sen skulle jag väl vilja passa på att slänga in en liten större andel koll på läget och ordningssamhet, ekonomiskt oberoende skulle ju inte heller vara helt fel om man nu fick önska fritt. Men annars är jag nöjd!

image379
Min riddare på sin i detta fallet bruna springare....

Dagens upptäckt: Leona Lewis

Idag när jag satt och pusslade hade jag The Voice på på tv när jag fick höra den här låten och hajade till.
Tjejen och låten är ju grym!
Jag som är rätt lost på musik och är helt ouppdaterad på sistone hade inte hört henne innan. Hon heter Leona Lewis och vann visst The X factor 2006 i England har tydligen blivit hysteriskt känd efter det. Nu laddas hennes nya skiva ner och blir julens musik för min del när jag inte pallar mer bjällerklang....

Dagens konstaterande

Tumvantar och sax när man ska plocka blåbärsris är ingen bra kombination.

image378


En bra morgon

Kl 06.47 slår jag upp ögonen, strax innan klockan ringer, utvilad trots alla nattens stressiga men spännande drömmar. Då klockan ringer stiger jag upp, drar på mig mysbyxor och myströja utanpå nattlinnet, på med glasögonen och tofflorna och traskar ner till nedervåningen. Där fixar jag frukost som tas med in i vardagsrummet och upp i en av de nya sköna fåtöljerna. Där ätes den sedan nedbäddad under en filt till julkalenderns spännande 19:e avsnitt (ja, jag har sett alla i år!), framför brasan med mamma till sällskap. Det är vad jag kallar en bra morgon. Nu är det plugg som gäller.

image376  image377

Julkort

Jag har gjort julkort. Mira jag satt ju och hade julkortskväll en kväll och då skapade jag en hel hög med fina och mindre fina resultat.
Sen började jag fundera på vem jag skulle skicka dem till. Skrev en liten lista där jag strök en hel del namn som jag brukar skicka till, det blev inte så många namn.
Men sedan tog det stopp. Jag har gått och tänkt och tänkt att jag ska sätta mej ner och skriva de där julkorten men det blir inte av, för jag är inte sugen.
Det är då jag börjar fundera.
Varför ska man skicka kort till alla man känner bara på julen?
Är det bara för att döva sitt dåliga samvete för att man inte hör av sig resten av året?
Varför ska jag skicka kort nu, när man redan får kort från 20 andra personer och det kort man skrev bara kommer att ställas i något brevställ?
Själv skulle jag bli mycket gladare om jag fick ett kort bara sådär helt appropå i mars, bara för att någon kände för att skicka ett kort till mig och inte för att det är jul och de känner att de måste.
Så jag har bestämt mig.
I år ska jag inte skicka ett enda litet julkort.
De som skickar ett julkort till mig i år kommer istället få ett kort senare under året, när jag känner att jag vill skicka ett. Och det tror jag kommer göra dem mycket gladare än om jag sätter mig ner nu och skriver ett bara för att jag måste. För övrigt tycker jag faktiskt att jag är ganska bra på att skicka små kort och grejer till folk, även om det inte är jul.
Därför får du inte känna dig träffad eller besviken om du inte får något julkort av mej i år, för det är det ingen som får, så det så.

Haha vilket roligt groteskt julkort jag hittade.....

Julstämning?

Sakta men säkert börjar julstämningen infinna sig, med hjälp av olika metoder.

    

Jag har gjort julgodis med Mira, Josse och Henke, inklusive glögg och julmusik i massor.

     

Jag har fått julklappar!
Först min söta skyddsängel som numera är som ny igen.
I Julklappsspelet fick jag ett "myskit" med en tidning, ansiktsmask och det här teet som är så fint och luktar underbart.
Halsbandet fick jag av gullet idag när vi hade minijulafton. Jättefint!!!
Sedan har jag också fått en bok och av Henkes familj ett superfint kit för att göra egna kort, att de redan vet vad som är så jag.

      

Jag har slagit in julklappar, till Henkes familj. Fast det är ju han som har slagit in dem om någon frågar...
Det är iaf några av de finast julklappar jag, jag menar han, har slagit in någonsin tror jag!

         

Jag tänder ljus, pussas och kramas och myser. Nu hoppas jag på snö!!!

Dagens kommentar

Henrik till mig: "Du flyter ju ut om du inte ligger i press"

Tack för den.... Jag känner mig som en barbapappa

image365

Vilket öde....

Idag höll jag nästan på att superlimma fast mig själv när jag skulle laga en liten ängel som jag fick av Josse igår å som jag råkade tappa så den ena hårtofsen lossnade från den. Det ledde oss in på en diskussion om superlim och jag gick in och sökte på det på youtube. Där hittade jag det här klippet, vilket jäkla öde... Men man kan ändå inte låta bli att skratta lite, även om det är hemskt....Ifall du undrade...

Jag har nu även ätit upp de två återstående yoghurtarna. Vanilj/fläderblom var faktiskt ingen höjdare, den smakade ingen fläder alls. Men vit guava/ vit druva var däremot god! Tänkte bara ifall du undrade.... 

Jeansglädje

Jag har två par snygga jeans som jag la upp på vinden tidigt i höstas för de satt som ett korvskinn. Jag kunde knappt knäppa dem och kunde jag det väl så vällde valkarna över.Det var inte klädsamt. Så jag la upp dem på vinden för bättre dagar, jag hatar när kläder ligger där och är snygga och hånar en för att man inte kan ha dem längre. Idag tog jag mej ett ryck och röjde i garderoben, det behövdes ska jag säga. Så jag plockade bort en hel pappkasse som jag gick upp med på vinden, saknar jag inte kläderna på ett tag så ska jag kassera dem. Då kändes det som att de där bättre dagarna var komna, jag plockade ner jeansen från vinden. Med spänning drog jag sedan på mig först det ena paret och sedan det andra... Och de sitter som en smeck! Så jäääävla gött! Då är det värt varenda liten minut av godissug och uteblivna efterrätter. Värsta peppen inför boxpasset idag. Yeeesssss!!!


image364

En dröm

Nu har Arla överskattat sig själva.
När jag var och handlade häromdagen hittade jag en ny yoghurt i kyldisken. En såndär i 4 pack, Yoggi dröm. Jag vet, de är i stort sett sockerbomber och inte alls speciellt nyttiga, men ibland måste man få unna sig lite. Jag äter ju faktiskt varken godis eller efterrätter just nu.
Den nya yoghurten hette Yoggi Dröm Vit.
De fyra smakerna var persika/vit choklad, kokos, vit guava/vit vindruva och fläderblom/vanilj.
Jag åt  persika/vit choklad häromdagen och den var god men jag hade gärna önskat mig lite mer smak av den vita chokladen.
Idag däremot beslutade jag mig för kokos, jag älskar kokos.
Vilken smakorgasm! Den smakar verkligen kokos, inget meseri med någon liten ton av kokos utan verkligen kraftigt kokos med små bitar av det i den. Den har rätt att kallas Dröm.....
Nu väntar de andra smakerna med spänning, jag som älskar både vindruvor och fläder.....

image363

Jag hälsar er alla

Så här på luciadagen minns jag luciadikten som jag läste i 6:an men som jag fortfarande kan utantill.
Jag tycker den är så vacker. Vi får se om det blir till att titta på något luciatåg idag, man borde ju för att öka på den ikkeexisterande julstämningen.... Jag tycker om lucia!

Jag hälsar er alla som förr mången gång,
med ljus i min krona, med stämningsfull sång.
Jag kommer när mörkast det är här i norden,
när allt synes dött och förfruset på jorden.
Men ofta vi även i hjärtat förnimma,
som vore där ej en endaste strimma.
Av strålande ljus och av livande hopp,
som om isiga kylan där hejdat sitt lopp.
Lucia, symbol för där ljust vill vara,
som kommer från ovan, det evigt klara.
Som skimra i dunklet i var männsko själ,
som lysa och värma vill, och allt göra väl.
Du eviga stråle, du sol över allt,
träng in i vårt  bröst där det nu är så kallt.
Jag hälsar er alla som förr mången gång.
Med ljus i min krona, med stämningsfull sång.

image362

Skrämsel

Jag råkade skrämma Mira lite igår.... Eller, råkade och råkade, det var ju meningen att hon skulle bli lite rädd men inte SÅ rädd.
När jag var påväg till eftermiddagens lektion så fick jag se Josse, Mira och Johanna på väg till sin lektion så jag sprang ifatt dem. Funderade på vem jag skulle skrämma men bestämde mig snabbt för Mira och knep henne i sidan. Å herre gud vad hon blev rädd! Istället för att hoppa till som var min tanke så hoppade hon en halvmeter och skrek som en stucken gris. Vilket fick till effekt att Josse ju blev rädd för att Mira skrek, så jag fick en dubbel effekt. Då detta var precis i lunchrusningen till lektionerna så roade vi nog några....Haha! Men jag känner att jag måste be Mira lite om ursäkt, det var ju inte meningen att jag skulle ge henne en halv hjärtinfarkt.
Förlåt!

image361

Jaaaa! Kenny is back!

Nisse skickade en länk till mej på msn idag (tack!), den handlade om Kenny Starfighter!
Om ni inte visste det så älskar jag Kenny Starfighter, han är ju bara så jädra ball!
Det länken handlade om var att under våren 2009 ska det komma ut en film med just Kenny Starfighter där man får veta hur det kom sig att Kenny blev en intergalaktisk superhjälte på Galaxhjälteakademin.
Jaaaa! Kenny is back!
Räkna med att jag kommer att se den filmen!

Här kommer länken om Kennys nya film

Wollibolli på er!

image359  image360

Kroppen bestämmer

Igår tänkte jag att jag skulle gå och träna idag på morgonen. Imorse kände jag inte riktigt för det.... Tänkte jag bara skulle ligga kvar en liiiten stund till, bara en liten.... Vid 8.50 tvingade jag upp mig självdödstrött i någon sorts koma, då var det lite sent att gå och träna. Så idag bestämde min kropp åt mej att den inte ville träna. Aja, jag ska på boxpass imorrn iaf (herregud vilken träningvärk jag kommer få och vad trött jag kommer att bli, har ju inte tränat box på evigheter....) det ska bli jäkligt roligt iaf, även om min kropp inte ville träna idag....

image358

19 besökare

Igår hade jag 19 besökare på min blogg. Jag satte mig nu och försökte räkna efter vilka de kunde vara, när jag räknat efter dem som jag var relativt säker på kunde vara mina besökare så var det fortfarande typ 8 som jag inte alls vet.... Visst har jag gett ut adressen till fler än de 8, men jag vet ju inte hur många som verkligen läser... Ge er gärna tillkänna med en kommentar, vore trevligt att veta vilka ni är!

image357

Borde kanske bjuda er på lite Gevalia, när man får oväntat besök... Haha!

Nästa steg avklarat

Ja! Då var nästa steg avklarat, jag är antagen till Malmö till våren, utan att det strulade.
Men jag tänker inte ropa hej för det. Det har vi ju lärt oss tidigare att bara för att man har blivit antagen en gång så kan man inte lita på att man ska bli det i antagningsomgång två.
Så nu har jag tackat ja och väntar på att antagningsbeskedet ska komma på posten och då ska det lusläsas, två gånger, för att jag inte ska missa någonting.
Men kanske kanske man kan börja hoppas på att det ska lösa sig utan fler problem.....

image356
Bilden har inte alls med texten att göra, men jag tyckte den va söt.
En bild gör alltid ett inlägg trevligare.

Gör det skillnad? Lämna en kommentar!

Det är ändå ett antal personer inne och läser på min blogg varje dag, hur många varierar. Nu vill jag att ni alla lämnar en kommentar till mig när ni gått in och anmält er på livsviktigt.se, om ni var anmälda redan innan mitt inlägg så skriv det som en kommentar. Jag vill kunna veta att jag förhoppningsvis gjort någon skillnad, om jag så bara fått en enda person till att anmäla sig, jag har fått pojkvännen till det iaf, än så länge....


Jag tror jag tar och tillverkar mig lite alkohol

Idag fick vi lära oss att anledningen till att träd och vissa växter inte fryser sönder när det är 20 minusgrader ute är att de spär ut vattnet de har i "kroppen" med antingen socker eller alkohol, vilket gör att vattnet inte kan frysa. Hur smart är inte det? Tänk att kunna tillverka sin egen alkohol och socker, innuti kroppen!
"Jag tycker det är lite kallt, jag tror jag tar och tillverkar mig lite alkohol"
"Jag är jäkligt godissugen, jag tror jag tar och tillverkar mig lite socker"
"Fasen, här va de trist, jag tror jag tar och spär ut kroppsvätskorna med lite alkohol!"

Varför lät inte moder jord oss få samma praktiska färdighet.... Tänk vad mycket pengar man skulle spara....Varför.....

image355

Kl 13-förbannelsen

Lektionen idag var värdelös, läraren va virrig, vi  gjorde inget av nytta och det var kallt. Men jag peppade mig med att jag skulle komma hem till mitt paket. I min brevlåda ligger: Inget paket men en hyresavi från Stubor, man tackar man tackar.... INTE! Jag hoppas verkligen att mitt paket kommer imorrn, är inte så lång tid kvar nu.....
Sen blev jag sur på pojkvännen, jag undrade hur man kan vara påväg in i duschen i en kvart. Medan jag surade så brände jag nästan kycklingen så kycklinggrytan idag blev ätbar men inte alls så god som den kan vara. Sedan skriver en av mina absoluta favoritkusiner till mig på msn att hon inte kan vara med på julafton i år. Amen va fan! Förmiddagen var det ju inget fel på alls. Bestämde sig världen för att from. kl 13 idag ska allt skita sig för Stina? Men det är bättre nu. Efter en promenad till Ica och lite pussar av pojken och ett löfte om att jag ska få komma dit och fika med honom sen så känns det bättre. Nu ska jag skriva julkort, jag undrar om jag kommer att skriva fel....

Det är synd om min brevbärare

Det är synd om min brevbärare.
Jag tror att det har hänt honom/henne någonting idag.
Jag har nämligen gått och väntat hela förmiddagen på att posten skulle komma så att jag skulle få ett paket jag beställt. Ville gärna hinna titta på det innan jag skulle till skolan. Nu är dock klockan 12.30 och ingen brevbärare har hittills setts till.
Kanske har min brevbärare råkat ur för något av följande:
Trillat omkull och slagit i huvudet och därmed fått minnesförlust, vilket innebär att han/hon inte hittar hit.
Blivit påhoppad av en hund, den gamla brevbärarskräcken, så att han/hon just nu sitter på akuten för att sy sin arm.
Blivit bestulen på sin lilla "motorcykelbil" som han/hon kör runt posten med, och därför är då mitt paket borta.
Blivit kidnappad på vägen hit.
Ja scenarierna är många.
Men det är iaf synd om min brevbärare.

image354

Jag har hittills:

Sakta sakta börjar jag ta tag i min hemtenta. Jag har hittills:

Lånat 15 böcker på bibblan! Som jag och Johanna slet och bar, haha! Lånetiden är ända till 8 januari, gött! Då hinner jag ha dem över jul och komma tillbaka dem innan lånetiden går ut och jag slipper få böter, igen, har blivit en del sånt på sistone tyvärr....

Bokat en tid med min mammas och min egen sommarjobbschef. Hon är bra, jag vet att jag kommer att få bra svar av henne på en intervju. Bra svar är lika med en förhoppningsvis bättre skriven tenta...


 Hittat en Bridget Jones bok! På röda korsets secondhand butik Kupan i Karlskrona stod den där, iofs den andra boken i serien men det kvittar, för 10 kr. Så jädra perfekt! Så nu har jag läst en bra bit i den också och har bildat mig en uppfattning om vad jag och fröken Jones ska samtala om på vårt Hälsosamtal.... Haha!

Börjat leta och bläddra i böckerna, försökt hitta bra citat och bra texter att använda som källor.... Hittat en del....

Allt detta sen i onsdags, och jag har varit bortrest i helgen till på köpet. Farao vad jag är duktig ibland, nu ska jag läsa lite till innan det är dags för årets sista Utomhuspedagogiklektion i eftermiddag.

image353

Jag känner mig lite som Bridget just nu.... haha!

Nostalgitripp

Igår tog vi tag i att fixa ordning lite i Henkes lägenhet, han har ju knappt varit där på en månad nu. Så vi sorterade papper och hade oss, riktigt duktig är han om han bara får lite hjälp med att dra tummen ur röven ibland
(han har själv sagt det, jag är inte bara elak)
Eftersom jag hatar stökiga bokhyllor så satt jag och plockade iordning där och föreslog att han ju kunde sätta upp några av de cdskivor som ligger under sängen i bokhyllan istället nu när det fanns plats. Sagt och gjort, vi plockade fram lådan och började sätta upp lite skivor. Men jag fick inte sätta dit några "Mr Music hits" eller "Most wanted" eller "Absolut music 24". Om de står i bokhyllan kommer han ju skämmas när det kommer någon till honom. Vi bar dock bort dem till datorn och började spela upp dem istället.
Vilken nostalgitripp!
Vi körde en liten lek där Henke skulle spela upp en låt och så skulle jag gissa på låttitel eller artist. Och om jag får säga det själv så var jag jäkligt grym! Han blev rent paff när jag tog dem redan på introt ibland och undrade om jag fuskade. Sedan gick vi runt där och trallade på gamla klassiker som Yeah yeah wow wow, Bom bom bom bom och Hold your horses innan vi skulle sova. Jag blir glad av såna där poppigt technoaktiga sånger.... Såna som Henke egentligen hatar, men han kunde nog inte låta bli att ryckas med.... Haha!
Idag har jag lånat med skivorna hem till mig, så idag ska jag nog ytterligare öka på min nostalgitripp.....

image350  image351

Vägen till Guantanamo

Igår kväll när vi satte oss vid tvn så visade det sig att det var dokumentären "Vägen till Guantanamo" alldeles lagom. Jag har inte hört om den innan men den är tydligen ganska känd, fått priser och sånt. Den handlar om några killar som kommer från Pakistan men bor i England som ska åka till Pakistan på ett bröllop. Men efter många konstiga omständigheter så hamnar de bland de personer som Usa tar tillfånga som talibaner och Al-quida anhängare. Militären tror inte på något de säger och placerar dem på Guantanamobasen.
Jag säger bara herre gud. Om det som killarna berättar är sant så blir jag bara så jääääävla förbannad! Där fick de sitta i över ett år, utan att någon kollade upp deras uppgifter ordentligt, de torterades och de fick ingen rättegång. Och Usa ska kalla sig för en supermakt. Jag vet inte vad jag ska säga.... Efter att ha sett Sicko och denna filmen blir jag mer och mer övertygad om att Usa är ett sjukt jävla land.....

image349

Livsviktigt!

Jag har propagerat för det här innan, men jag vill göra det igen.
Jag vill påminna alla om hur viktigt det är att anmäla sig till donationsrådet!
Efter att man läser på Heja Abbe så förstår man ännu mer hur viktigt det är, det finns så mycket människor som inte skulle överlevt om de inte fått donerade organ.
Tänk om det helt plötsligt är din mamma,bror eller sambo som behöver ett organ.
Att inte anmäla sig tycker jag är direkt själviskt och motiveringen att du inte tagit tag i det ännu håller inte, det är så enkelt, bara att gå in på en hemsida och klicka i en eller två rutor och skriva ditt namn och personnummer.
Sen om du skulle ångra dig på något sätt så är det bara att gå in och ändra.
Jag citerar Donationsrådets hemsida:
"Åtta av tio svenskar är positiva till att donera organ eller vävnader efter sin död. Men många donationer genomförs inte, eftersom varken sjukvården eller de anhöriga vet vad den avlidne har för inställning till donation. När den avlidnes vilja är okänd säger de anhöriga ofta nej. De är osäkra på hur den avlidne ville ha det. "

Så, nu tycker jag att du ska gå in och anmäla dig om du inte redan gjort det, adressen ligger som länk här nedan.

Livsviktigt.se

Om vi inte börjar donera kanske det blir som i Kina, läs den här artikeln: Organ tas från fångarimage348

Unnar mig?

Idag har jag köpt något riktigt dyrt för min smak att slänga ut på en gång.
Jag spenderade nämligen 800 kr på mig själv.
Jasså hon unnade sig något fint tänker du då.
Javisst, jag unnade mig, p-piller!
Fy f*n vad det är tråkigt att lägga pengar på sådant.
Varför kan inte bara min kropp acceptera den billiga sorten och vara nöjd med den.
Nej då, kräsen ska man va, har ju testat 2 sorter innan denna och detta var den som min kropp gillade bäst, den dyra sorten. Suck!
Men det får vara värt det. Jag vill ju må bra så det får kosta att ligga på topp.
Men så när jag kom hem och suckande smällde paketen i köksbordet framför gullet och konstaterade att jag var 800 kr fattigare på något så trist plockade snälla pojkvännen fram plånboken, gav mig 150 kr och sa "Här har du sålänge". Tack! Jag trodde att jag hade förlorat "du borde också vara med och betala" diskussionen vi hade häromdagen när han kom med argumentet "men tänk om jag betelar och så gör vi slut sen", men tydligen hade mitt budskap gått fram. "Jag kan sluta med de här när jag vill, du vill inte ha barn och det skulle bli mycket dyrare och krångligare med kondom".

image347

Ett tecken

Jag har tänkt att slänga den där tandborsten jättelänge.
De säger ju att man ska byta tandborste ofta, det gör inte jag.
Jag har lite svårt att slänga nåt som det inte är något direkt fel på.
Så jag har tänkte byta den där tandborsten länge men det har liksom inte blivit av.
Idag tappade jag den dock i det bruna vattnet efter att jag skurat av mina leriga gummistövlar.
Det kändes lite som ett tecken.
Nu är den kastad.

image346

Djupt andetag 1,2,3,4,5,6.......

När gullet inte minns att det var drinkklubbsträff jag skulle på på kvällen utan gissar på träning och fika, trots att jag berättat det 3 gånger denna veckan och senast på morgonen samma dag. Det är då man tar ett djupt andetag, räknar till tio och påminner sig om att man tycker satans mycket om pojken. Det är väl det som kallas att acceptera varandras fel och brister.....

Och drinklubbsmötet? Lika mysigt som vanligt! Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Det är en av våra bästa ideér någonsin.

Man orkar om man måste

Ibland när man varit med om något jobbigt och struligt så säger folk:
 "Att du orkar, jag skulle inte jag ha gjort"
Som exempel kan vi ta mitt strul med Malmö högskola som vi alla hört talas om vid det här lagt.
Kring det har folk sagt som ovan: "Att du orkar, jag skulle ha blivit knäpp"
Jo tack, jag har också mina dagar när jag bara vill kasta saker omkring mig och be alla jävlar som bestämmer där att stoppa upp något hårt i rumpan, helst 18 gånger.
Men vad ska jag göra? Det skulle inte hjälpa mig att få ut någon examen.
Och inte kan jag skita i att gå sista terminen, "för jag orkar inte strula mer".
Jag måste strula, jag måste orka.
Dessutom är mina problem små i jämförelse med andras.
Som min Norgefamilj. Jag såg hur de slet, jag såg hur dåligt de mådde ibland, jag såg hur hopplösheten lyste ur ögonen när Fredrik  exempelvis bara inte ville sluta gråta eller bara inte kunde göra sig förstådd.
Jag är helt övertygad om att de bara skulle vilja vakna upp en dag och inse att allt bara va en ond dröm.
Men vad ska de göra? De älskar den pojken och måste göra allt som står i deras makt även om det ibland innebär att de känner att de inte orkar mer. Men de fortsätter att kämpa.
Man orkar om man måste.

22 augusti

Igår började vi prata om Winnerbäcks sommarkonsert. Den 22 augusti ska han tydligen komma till Växjö, till campus till på köpet, och tjejerna började diskutera om man inte skulle gå på den.
"Ja men det är ju lagom när man är tillbaka innan skolan börjar, det blir ju bra."
Den 22 augusti är bara ett tomt hål i mitt liv just nu.
Egentligen är allt efter typ 10 januari något svart grumligt som jag inte kan svara på frågor om, för jag vet nästan ingenting säkert.
Men allra grumligast blir det efter juni. Just nu har jag ingen aning om hur mitt liv kommer att se ut då, kring januari kan jag åtminstone hoppas och gissa. Det är något jag liksom har förträngt, skjutit fram tankarna på eftersom jag inte kan göra något åt det nu. Men nu börjar det nog sakta tränga fram ur mitt undermedvetna. Snart, snart måste jag börja ta tag i de funderingarna. Snart, tiden kommer att gå alldeles för snabbt, kommer jag att behöva göra något konkret för att ta tag i min framtid.
Har jag tur kommer även jag att vara här och kunna gå på konsert den 22 augusti.
Har jag otur kanske jag inte ens befinner mig i samma kommun eller ens samma landskap.

image345

Hemtenta

Vi har nu fått hemtentan i Hälsopedagogiken. Jag var bredd på att den skulle vara ganska knepig för de lärarna är ganska seriösa. Men den verkar inte vara ganska knepig. Den verkar vara mycket knepig! Tur att jag och Johanna har bestämt oss för att sitta och diskutera lite på bibblan på fredag, det behövs. Och verkligen tur att jag redan har skrivit den andra hemtentan nästan klar så jag slipper sitta med två, detta kommer att ta tid bara denna.

Så här kände jag mig när jag läste instruktionerna till hemtentan.

image344

Bönhörd

Ibland blir man bönhörd.
Jag hade inte alls lust att gå på lektionen i eftermiddag men eftersom jag var borta en dag i förra veckan så hade jag absolut bestämt mig för att göra det.
Nu på morgonen ringer mobilen, ett nummer jag inte känner igen, men jag svarar.
Det är min lärare, han har blivit sjuk så det blir inget pass idag!
Så jäkla gött! Det innebär endast en dag i skolan denna veckan! Woho!
Samtidigt får jag lite dåligt samvete. Det är egentligen inte jag som behöver ledigt mest just nu.
Det är gullet som behöver ledigt en dag. Imorse var han trött och grinig och jag förstår honom. Jag skulle va precis likadan om jag gick så sjukt mkt i skolan som han gör just nu. Går till 16.30 alla dagar denna veckan utom en.
Det är nog dags för Stina att lägga in en "skämma bort" raide, göra lite gott för hans själ.... Det kanske ska bli planen för dagen.....

Winnerbäck

Igår var det då dags för Winnerbäck, äntligen.
Det var så länge sen vi beställde biljetterna att man nästan hade glömt bort det på något sätt.
Ståplats biljett hade vi beställt bara för att vi inte skulle behöva knöla med att beställa biljetter bredvid varandra. Jag var rätt säker på att jag skulle ångra det beslutet. Ståplats för mig brukar innebära att jag måste stå halvt på tå och flytta på huvudet hela tiden för att överhuvudtaget se något mellan alla andra. Ibland är det en fördel att vara kort, när man ska på konsert är dock inte ett sådant tillfälle.
Jag kan inte säga att jag såg lysande igår heller, men jag ångrar inte vår ståplats. På en sittplats kan man inte stå och gunga i takt på samma sätt. Och trots att det var slutsålt så var det inte så panikartat trångt som det kan bli på konstert ibland, man hade ändå lite space. Dessutom är det inte hur bra jag ser som avgör vad jag tycker om konserten, jag måste inte se hela tiden.
Som vanligt var han bra! Vi diskuterade det igår, gullet och jag, vi tror inte att han kan ha en dålig konsert. Han har så många låtar som alla kan att han bara behöver slänga in några av dem för att alla ska bli på och tycka att det är lysande. Så var det även igår. Klassikerna "Hugger i sten", "Solen i ögonen", "Kom änglar" och en otippad men trevlig överraskning "Du gamla fria nord" dök också upp. Alla de är några av mina favoriter med honom. Skönt att han inte bara tog låtar från sin nya skiva, jag har inte riktigt hunnit vänja mig vid den ännu även om jag lyssnat in mig en hel del på den. Jag är inte säker på att jag gillar hans nya stil lika mkt som den gamla.
Dessutom måste jag lägga till att jag tycker han passar mycket bättre i sitt korta hår! Han ser ju ut som en lodis i det långa han har nu.
Förbandet från Västervik (!) Abalone Dots förtjänar ett omnämnande också. Jag har inte lyssnat mycket på dem innan, men det var en riktigt soft musik. En såndär som man kan låta strömma ur högtalarna när man gör en massa annat samtidigt, som man nödvändigtvis inte måste "lyssna" på. Grymma stämmor! Det ska nog laddas hem lite musik med dem idag....
Här kommer en länk från Smålandsposten där man kan gå in och se ett klipp från gårdagens konsert så du kan bilda dig en egen uppfattning.
Filmklipp

För vems skull?

Ibland bör man ta sig en liten funderare över för vem skull man egentligen gör saker.
För när man börjar tänka efter så kommer man på att man allt för ofta gör saker för andras och inte sin egen skull. Man borde bli bättre på att tänka tanken:
Vad vill jag, för vems skull gör jag det här?
Jag menar på intet sätt att man ska börja och göra folk besvikna titt som tätt. Men ibland måste man kanske göra det för att själv må bra.
Så i helgen kommer jag att välja att göra det jag vill och inte det folk förväntar sig.

Hallelujah


Med risk för att låta som en Idolfaschinerad fjortis så måste jag bara berömma Amanda Jensens Hallelujah i fredags. Herregud va tjejen e grym! Jag kan tänka mig att köpa en skiva av henne när den kommer ut. Låten ger mig gåshud och tårar i ögonen. Hallelujah!Hästvana? Ja!

Jag bröt inga ben. Och jag fick ingen hjärnskakning eller minnesförlust.
Det gick faktiskt skitbra!
För att typ aldrig ha ridit innan så är jag himla stolt över mig själv! Jag har borstat, kratsat hovar, satt på sadel, hämtat hästar, satt på grimmor... Ja min hästvana har ökat med ungefär 1000% denna helgen.
Var till och med och tog in Stinas hästar i eftermiddag, en på varje sida, och de e faktiskt stora.
Japp, duktig, det är vad jag är!
Vet inte om jag ska tillägga att min söta häst var hur snäll som helst, ungefär som en stor hund som gjorde precis som Stinas häst.... Haha! Men, som Stina sa, det krävs en bra ryttare för att han ska kunna göra sitt. Jag tror på den!
Kommer ha sjukt ont i ena skinkan imorrn, i höger, det konstaterade jag redan efter 2 min i sadeln. Men annars va de helt lugnt, får se hur det känns imorrn...
Utöver ridandet så har vi bara haft det lugnt och skönt och mysig. Lagat mat, varit i stallet, gått på stan, löst korsord och softat.
Tack gumman för en jättemysig helg!

 
Min supersnälla Haukur

   
Vi tillsammans efter 2 timmars ridtur

RSS 2.0