Många besökare är alltid trevligt

Wiiiieee! Igår hade jag fler besökare än jag haft på en hel månad! Alltid roligt med många läsare! Jag tackar Tisdagstema för det!

Cypernbilderna!

  
Så kommer då bilderna från Cypern som jag har lovat så länge att lägga ut!
Det är svårt att sålla bland 250 bilder, men jag har valt ut några som jag tycker visar vistelsen i stora drag!Såhär såg bukten ut som låg precis utanför vårt hotell. Nästa bild föreställer utsikten från vår balkong,en pool låg precis under och vi hade havsutsikt. Balkongen var guld värd, där spenderade vi alla morgnar och kvällar. Första kvällen drack vi vin och åt den guddomligaste apelsin jag någonsin smakat!Andra dagen fick vi för oss att gå på promenad mitt på dagen, ett dåligt beslut då det var varmt så vi höll på att smälta! Men jag fick iaf se ett riktigt citronträd! Här sitter också Henke och gör vad vi gjorde mycket den veckan, låg och läste vid poolområdet!


Middag första dagen, ännu har man inne hunnit få någon färg!
Vi åt ute varje kväll och den här kvällen åt vi meze, grekiska smårätter. Vi fick så sjukt mycket mat! Bullen bredvid köpte vi på ett bageri som vi var stammisar hos, det är den största bulle jag sett!

           
            

Efter några dagar åkte vi på utflykt till Cyperns huvudstad Nicosia. Den staden är delad i en grekisk och en turkisk sida och vi var över på båda. För att kunna göra det så fick vi gå igenom en passkontroll. Vi var inne i en katedral som en gång varit en vanlig kyrka som som blivit tagen av turkarna i okupationen och nu var omgjord till en synagoga genom att alla bänkar var borttagna och altaret vridet mot Mecka. Vi åt mat på ett supermysigt ställe i en gränd.

 
     

Jag som älskar blommor hade ett litet paradis och fota massor av dem! Drinkarna är några guddomligt goda Pina Colada som vi drack till lunchen en dag. Den andra krabaten ser ut att kunna äta upp en när som helst....

 


Medelhavet var mindre varmt... Men en dag badade vi ändå i det, titta på den azurblå färgen!På klipporna och stranden nedanför hotellet en kväll innan vi skulle gå och äta, jättefint!

Behöver jag säga att vi hade en underbart skön semester?

Nu har jag kommit dit, till hårslitandet

Nu har jag kommit dit.
Till det där tillfället som jag visste skulle komma förr eller senare.
Nu sitter jag och sliter mitt hår!
Jag har kört fast.
Analysdelen känns alldeles för oproffsig, resultatdelen är för rörig, jag vet inte alls hur jag ska formulera min frågeställning för att få det att gå ihop i slutet och jag vet inte alls hur de vill att jag ska skriva.
Men det är då det är bra att ha ett gull som är bra på att ge åsikter.
Han har fått coacha mig den här morgonen, ibland kan det vara väldigt värdefullt att få höra någon annans åsikter och tankar.
Så nu har tankarna så smått börjar rulla igen även om jag är långt ifrån en lösning.
Men man kan väl säga att nu sjunker jag inte längre i kvicksanden, jag har åtminstone fått tag i en pinne så att jag inte ska drunkna...

Man ska vara rädd om sina vänner

Jag har börjat lägga för lite tid på mina vänner.
På något sätt orkar jag inte ta tag i att ringa. Jag begriper inte varför!
Igår ringde dock Jenny och vi pratade i över en timma! Det var evigheter sen vi pratade så länge, varför?
För att vi båda lever examensarbete? För att vi båda glömmer att ringa? Jag vet inte, alldeles för sällan blir det iaf.
Men trots att vi har våra perioder då vi varken ses eller hörs så mycket så är jag ändå imponerad över att vi fortfarande håller så bra kontakt, det är ändå 5 år i år sedan vi tog studenten.
Nu ska vi åtmistone ses på fredag om det inte kommer något annat konstigt emellan, var ett tag sen nu så det ska bli riktigt mysigt!
Man ska vara rädd om sina vänner!

45372-536

Jenny och jag för något halvår sedan, och nej, jag är inte naken!

Tisdagstema: Fyrkantigt

En fyrkant full med fyrkanter passar väl lysande in på dagens tema!

image533

Dagens undran

Solen lyser och fåglarna kvittrar genom mitt öppna fönster. Här sitter jag framför datorn. När ska de tillverka datorer som fungerar bra att titta på även i solsken?Duktigt Stina

Japp, kan ni tänka er. Det blev hela två sidor skrivet idag! Och så har jag korrläst lite, skrivit om min frågeställning och mina syften, mailat lite, och kollat igenom min kalender lite för framtida planer. Duktigt Stina!
Dessutom har jag varit med mamma och fixat, handlat lite småsaker och varit på kyrkogården, tog en promenad på hemvägen. Nu blir det trädgårdsmöblerna med Stig Larssons tredje bok, luftslottet som sprängdes, Because I'm worth it!

Jag har fått napp!

Igår satt jag och sökte en hel hög med jobb genom vad jag kom att kalla "klicka och skicka metoden". Man klickar på alla jobb som finns inom rimligt område i Sverige, tittar snabbt på dem så de inte verkar hellustiga och sedan skickar man bara iväg en ansökan.
Idag fick jag mitt första napp!
En privat förskola som heter Lärkträdet i Malmö ringde och vill ha mig på intervju på måndag!
Shit, jag blev helt chokad!
Nu föll det sig så bra att jag ändå ska ner till Malmö i nästa vecka så jag passar på att gå på den, även om Malmö inte är mitt förstahandsval.
Får se det som en bra träning på att gå på en arbetsintervju om inte annat.
Är nästan lite skakis, nu börjar det här jobbsökandet kännas på riktigt....

Imorrn blir det plugg

I fredags insåg jag redan på morgonen att jag var alldeles för seg och omotiverad för att skriva. Det blir bara slöseri på tid att sitta där och försöka. Därför bestämde jag mig för att ta ledigt den dagen. Jag följde istället med mina flickor till stan vilket det känns som att vi aldrig finner tid till annars, väldigt trevligt hade vi. Lunch å fönstershopping för min del, kassan är ganska tom efter resan. I lördags satt jag faktiskt med lite korrläsning och fix med arbetet på bussen hem i en timma, imponerad av mig själv! Idag har jag inte tittat på skolarbetet, men jag har åtminstone sökt en massa jobb.
Det jag egentligen vill komma fram till är att imorrn krävs det plugg. Åtminstone några timmar.... Därför kryper jag nu isäng tidigt, för att kunna stiga upp tidigt imorrn och ta tag i min dag. Imorrn måste det som sagt bli plugg, minst en sida lovar jag mig själv att jag ska skriva, vi får se hur det går....

Vedträn är ett folk och dom bor i ett främmande land

Idag har jag haft ett träningspass alá Mulestad: Vedbacken!
Efter ett tag rann svetten, näsan och ögonen av allt sågspån som flög in i dem.
Eftersom pappa är lite invalid med sitt gips just nu så fick vi ha en "löpande band" princip. Daniel sågade med kapan och motorsågen, jag bar och delade på mitten och pappa satt på en pall vid den andra klyven och delade i små delar. Jädrans effektiva var vi ett tag, men lite jobbigt var det.
När man står där i sin egen lilla värld med hörselskydden på kan man komma in i småkonstiga tankebanor.
Idag bildades en teori i min hjärna om att man faktiskt kan se på vedträn som en sorts folk
"vedträn är ett folk och dom bor i ett främmande land" för att sno en bit av Olle Adolfssons sång.

För där står vi och försöker få alla de här vedträna att foga sig efter vår vilja.
Vi börjar med att dela dem i lagom långa bitar, allt ska ju vara lagom i vår värld.
Redan där rensas några ut, de som är lite för krokiga och lustiga för att passa in. De kapas i andra bitar och läggs i en hög för sig.
Sedan ska de delas på mitten.
Vissa delar sig så snällt, rakt av på en gång. Andra vänder sig och delar sig i konstiga bitar, som ibland även de behöver sorteras bort. En del bitar är så sega att man måste ge dem ett par försök från olika håll, men de ger med sig tillslut. En sista sort är så kluriga och sega att man ger upp, och sorterar bort dem i den där högen för de som inte riktigt passar in.
De måste ju passa för att läggas i långa fina raka rader.
Björk är det träslag som är envisast. Det är krokigt, vrider sig, har en massa kvistar som gör det nästan omöjligt att dela på dem ibland. Men, det är också björken som anses vara det träslag som brinner bäst. Lite som "Den fula ankungen" sagan.
Vedträna ska fogas in i ett system, så som vi människor också sorteras i fack på grund av hur vi ser ut och hur vi beter oss.
Men nästa gång vi ser en människa som inte beter sig som vi anser är riktigt, kanske vi ska tänka på att det är björken som brinner bäst.


Jag vet, jag lovar

Jag vet. Jag har varit jättedålig på att uppdatera bloggen på sistone. Jag ska försöka skärpa mig. Jag lovar!
Nu sitter jag i alla fall hemma i den stora gula villan i skogen hemma hos min familj. Ska vara hemma i en vecka nu och det ska bli riktigt skönt! Idag blir det lite plugg, klyvning av ved, promenad och jobbsökande. Och så ska jag blogga lite mer! Har ju inte lagt ut bilderna från resan ännu som utlovat. Skärpning på mig, jag lovar.


Dagens ord: Rutschkana

Satt här och skrev som en tok på min uppsats då jag kommer fram till ordet Rutschkana. Där stannade jag upp lite. Rutschkana är ett ganska konstigt ord när man tänker efter. För det första är det ganska svårstavat och för det andra låter det ganska konstigt när man har upprepat det några gånger: Rutschkana, Rutschkana, Rutschkana.... Tillslut vet man knappt vad det betyder längre.
Det får bli dagens ord: Rutschkana...


Tisdagstema: Naturmaterial

Bättre sent än aldrig så här kommer min bild på veckans tisdagstema.
Om du skulle ha problem med att se vad det är,
så kan jag säga att det är en avsågad stock med droppar av vatten och kåda på.
Det kallar jag rått naturmaterial.


45372-531

Pang!

Det värsta med att vara på semester är att komma tillbaka till verkligheten och krocka med denna. Pang!
Pang! Jag har släppt skolan totalt och känner mig därför totalt vilsen när jag kommer tillbaka, var är jag i arbetet, vad ska jag göra nu, vad borde jag göra som jag inte har gjort, ligger jag efter?
Pang! Resor kostar pengar och jag är nu ganska fattig.
Pang! Det finns inte riktigt tid till att träffa mina vänner som jag vill och jag blir understimulerad på den fronten.
Pang! "Söka jobb ångest", jag måste söka fler jobb, men orkar inte.
Pang! Ska snart ha mens och blir därför extra gråtfärdig, smådeppig och godissugen.
Allt detta resulterade i en apatisk Stina som satt vid tvn och stirrade framför sig igår, utan att orka göra ett skit. Ville inte ens gå ut i det fina vädret, då är det illa. Men efter att ha tvingat mig själv att gå ut, köpt lite godis, skitit i plugg på kvällen utan börjat med Stig Larssons tredje bok och funderat lite över gårdagens föreläsning så började det lätta. Det är pissigt men allt löser sig, jag vet ju det. Dessutom ska jag snart åka hem till skogen, antagligen redan nu i helgen, och det verkar alltid väldigt terapeutiskt på mig. Jag sätter på mig hörselskydden så hör jag inga pang...

Ett liv är ett jobb, eller?

Min pojkvän skapar mig just nu ett problem.
Hade jag inte haft honom skulle det vara så mycket enklare att söka jobb på en annan ort. Nu måste jag ändå söka jobb på andra ställen, hittade några i Linköping och Norrköping, men samtidigt som jag vill ha dem så hoppas jag att jag inte ska få dem.
En flytt gör saker enormt mycket mer komplicerade.
Men jag börjar inse att jag antagligen inte kommer att få något jobb i Växjö, och ett jobb måste jag ha.
Men hur mycket av sitt liv är man beredd att offra på ett jobb? Det är frågan jag ställer mig just nu.
Ett liv förutsätter nästan att man har ett jobb, men man vill gärna ha ett liv utanför jobbet också...

Skräpmail

En jäkla massa skräpmail har jag fått under tiden jag var borta, om allt möjligt tjafs som man bara kastar utan att titta på. Jag hade även fått två mail som jag läste men som man skulle kunna kalla skräpmail eftersom meddelandet i dem var skräp: "Vi har haft många sökanden, platsen du sökte är redan tillsatt, tack för din ansökan". Skräpmail, jag hatar dem. Nu blev min annars ganska soliga dag en hel del mulnare, blir väl dags att gå in på ams.se igen då. Jädra skräpmail.

Tillbaka i Sverige

Då var man tillbaka i Sverige igen. Inte så kallt som jag hade fruktat så man ska nog överleva. Befinner mig dock just nu i Malmö, kommer hem till Växjö på onsdag eftersom jag har föreläsning och handledarträff här nere och inte tyckte det var lönt att åka hem emellan. Vi har i alla fall haft det suveränt! Helt underbart med lite semester! Beskrivningar och bilder kommer på onsdag när allt börjar återgå till det normala igen.

Glasklart och småfix

Mikael Tornving tycker jag kan vara jädrigt rolig när han är med i Parlamentet. Nu är han programledare i ett program på 3:an som heter Power of 10, det går ut på att gissa statistik. Tittade lite på det igår, och programidén är inte fel, men han var inte ett dugg rolig. Hans roll gick ut på att vara spelat allvarlig på nåt sätt, verkligen inte ett dugg kul. Det blev nåt fjöntigt mellanting.
Någon som däremot är grymt bra som programledare är Ola Lindholm, ni vet han "Gissa bajset" och Wildkids Ola. Svt har börjat med ett nytt program på lördagskvällarna som heter Glasklart som vi tittade på igår för att vi inte kom på nåt bättre, och det var faktiskt riktigt underhållande! Bra programledare och blåsta deltagare!
Om du klickar här så kommer du till svts hemsida där man kan se alla program på nätet, riktigt praktiskt! Då kan vi kolla på det och Klass 9A när vi kommer hem och slipper spela in och ha oss.
Just nu återstår endast lite småfix innan vi åker. Titta igenom packningen en sista gång, plocka undan lite, äta mat, kasta soporna och kolla 8 gånger att biljetten och passen är med. Kl 14.12 går tåget mot Malmö som blir första etappen, om 24 timmar sitter vi på flyget!!!

Ola Lindholm presenterar en samling kockar som ska hjälpa dom tävlande.

Fan va gött!

Idag vräker det ner blötsnö i Växjö, på Cypern är väderprognosen 26 grader varmt.... jag säger bara, fy fan va gött att åka på måndag!!!

Fantastisk

Min pojkvän är fantastisk.
Igår var jag trött, grinig och inte alls någon trevlig person. När han kom hit efter fotbollsträningen sa han frågande "Ligger du och ser på tv?" Jag brukar sällan ligga sådär rakt upp och ner och titta, jag brukar göra en massa annat samtidigt. Men igår låg jag som en död boll och tittade på fler program på en kväll än jag gör på en hel vecka annars, och trevlig var jag inte heller. Han gjorde det enda rätta, lät mig vara trots mina sura kommentarer. Det man inte ska göra är att ta upp en diskussion, det är inte rätt sak att göra en sådan dag.
Så han gjorde sin mat å klagade bara lite på mitt programval. Efter det la han sig i sängen och lät mig bara ligga där med en arm om honom och huvudet på bröstet och tittade klart på programmet. Vi började prata om lite allt möjlig och långsamt kändes allt lite bättre. Det är inte klokt vad lite alldagliga diskussioner, kramar och påminnelse om att om några dagar ligger vi på Cypern kan göra. 
Fantastisk det är vad han är.


Trött

Jag är så trött så trött ikväll.
Det är en riktigt tvjunkiekväll, bara byter mellan programmen samtidigt som jag totalt ignorerar diskhögen.
Mat pallade jag inte laga men hittade en burk ravioli, tacka vet jag skräpmat ibland. Går dock runt och småäter hela tiden.
Nu är iaf solkrämen inköpt, vi vet vad väskorna får väga, och klädhögen jag vill ha med mig har jag gått igenom.
Det börjar närma sig....
Nu kryper jag ner i sängen framför tvn igen och hoppas på att tiden ska gå fort så jag får gå och sova snart...


Lycklig?

Hittade det här testet hos Jenny och det var det fånigaste jag sett! (ta inte illa upp Jenny)
Genom att kryssa i rutorna så ska man se alltså se hur lycklig man är. Och kategorierna är så jäääävla fåniga!
"Du har en mp3 spelare" "Du har bilder på bilddagboken" "Du kan mer än ett språk" "Du har ett nickname" "Du har en pojkvän" "Det finns en dator på ditt rum" HALLÅ!!!???
Jag skulle alltså vara lyckligare för att jag har en mp3spelare? Jag har ingen bilddagbok, gör det mig till en olyckligare människa? Jag är så mycket lyckligare för att jag kan mer än ett språk och väldigt ledsen för att jag inte har nåt nickname..... Å så denna. "Du samlar på något normalt" Va farao är något normalt? Herregud,vad lever vi i för samhälle?
Enligt det här testet är jag alltså 75% lycklig?!

Lycklighetstest ????
[X] Du har en pojkvän/flickvän
[X] Du har ett eget rum
[X] Du har en mobil
[X] Du har en iPod/mp3spelare
[X] Dina föräldrar är forfarande tillsammans
[  ] Det finns en pool på din gård (på sommaren)
TOTAL: 5

[X] Du klär dig som du vill
[X] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan
[X] Det finns en dator/laptop i ditt rum
[  ] Du har blivit nedslagen
[X] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden
[X] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på
[X] Ditt rum är stort nog för dig
TOTAL: 6

[  ] Du har över 50 kompisar på Bilddagboken
[  ] Du har bilder på Bilddagboken
[  ] Dina föräldrar tillåter dig ha bilder på Bilddagboken
[X] Du samlar på något normalt
[  ] Du längtar till jobbet
[X] Du önskar inte att du var någon annan
[  ] Du går i någon sport
[  ] Du brukar göra något efter jobbet
TOTAL. 2

[  ] Du äger en bil
[X] Du brukar inte bråka med dina föräldrar
[X] Du är nöjd med ditt utseende
[  ] Du har inget självförtroende alls
[X] Du har aldrig fått ett IG
[X] Du har vänner
TOTAL: 4

[X] Du vet vad som händer i världen
[X] Du bryr dig om folk
[X] Du är nöjd med ditt liv
[X] Du kan mer än ett språk
[X] Du har ett nickname
[  ] Du har ett husdjur
[X] Du kan hela texten till 5 låtar
[X Du har inga fiender
[X] Du är en ganska snäll person
TOTAL: 8

summa: 25
multiplicera antalet x med 3
75%

Ibland kan man undra om det inte finns någon där uppe....

Min pappas bin dog i vintras av kvalster vilket var jättetråkigt för han har alltid haft bin och gillar att plocka med dem.
Det är liksom lite av hans grej, att ha bin.
Så i förra veckan gick han ju och slog av sig hälsenan,vilket innebär gips och rehabilitering.
Med andra ord hade han knappast kunnat sköta bina den här våren om han hade haft några eftersom det innebär många lyft som han inte kunnat göra.
Det får en att fundera lite på om det inte finns någon där uppe som liksom styr saker i våra liv på ett sätt som vi inte själva först vet om...

image530
Att klättra såhär hade verkligen varit svårt...

Duktig om jag vill

Javisst sörru! Om jag bara ger mig fan på något så är jag grymt disciplinerad så idag har jag både skrivit det jag ska och lyssnat igenom mina intervjuer.
Sedan spenderade jag en del tid med att surfa runt på Fritidsresors hemsida.
Väderprognosen för söndag, dagen innan vi kommer ner, är 25 grader och sol, bådar mycket gott!!!
Just nu är det lågsäsong på Cypern och det gör mig inte ett piss, snarare tvärtom!
Då kommer det inte vara så jädra trångt vid poolen och stränderna! Och vi har ändå inte tänkt festa och en massa sånt, lite folk är bara en födel. Det enda tråkiga är väl att de inte har alla utflykter, jag hade velat åka på en halvdags snorklingsutflykt! Snorkla "på riktigt " (inte i halvgrumligt insjövatten där höjden av händelse är en abborre) är lite av en dröm jag har. Men det kan kanske gå att fixa till i alla fall, vi får väl se. Vi ska nog kunna sysselsätta oss, några småturer på ön, sola, bada och äta gott, sedan är jag nöjd.
Nu har Stina (min andra Stina, inte jag) precis åkt hem efter ett tvåtimmarsbesök med en minipromenad och fruksallad. Funderade på om jag skulle göra nåt som att måla exempelvis, men jag tror att jag ska ta tag lite i plugget igen, bara för att ligga lite före. Imorrn måste vi nämligen en tur ner på stan och fixa lite saker inför resan så då kan jag bara plugga på förmiddagen.
Så jag peppar mig själv med en bild för nästa vecka och återgår till blocket och böckerna!

Cypern

Då tar vi tag i det igen...

Igår var ingen bra pluggdag.
Vi tog en skön morgon med lite sovmorgon, god frukost, promenad å så pysslade pojken ett kort till sin pappa medan jag var en hjälpande hand samtidigt som jag pluggade. Evigheter sen vi hade en sådan morgon. När jag väl skulle ta tag i plugget ordentligt på eftermiddagen var jag trött och ville bara ut i det fina vädret... Så det var en bra dag, men ingen bra pluggdag, fick inte så himla mycket gjort.... Men det ska vi råda bot på idag! 1,5 sidor ska skrivas innan lunch, så är det bara! I eftermiddag ska jag träffa Stina, jag tar det som en morot. Dags att sätta igång....

Punkarzebran

Blev så sugen på att måla lite igår efter att ha läst en massa böcker om bildskapande.
Inte mitt bästa reslutat ever, men inte mitt sämsta heller.
Så Jonas, här har du min punkarzebra!

45372-52945372-528

Tisdagstema: Mat

På dagens tema Mat så publicerar jag en bild på mat som inte riktigt hamnat rätt....
Jaaa, det är nudlar på gatan!


45372-527

Kurera kurera kurera, i förebyggande syfte

Börjar jag inte känna mig lite snorig? Jo, och trött som attan är jag också. Det kan bara vara vädret, men tänk om...
Hemska tanke, tänk om jag håller på att förkyld!?
Det ska inte få hända! Så nu åker echinagarden fram, för jag tänker inte inte inte va sjuk under resan.
Man får faktiskt dricka det i två veckor, så nu gör jag det. Det känns inte som att jag har någonting att förlora.
Vitaminerna åker också fram, här ska det inte bli någon sjuka här inte! Kurera, kurera, kurera.

Om en vecka....

Om en vecka vid den här tiden sitter vi på planet mot Cypern!
Behöver jag säga att jag längtar!?


Världshälsodagen

Idag hörde jag på tv att det är Världshälsodagen! Så jag gick in och googlade på det för att få veta vad en världshälsodag är och innebär. 

Det här säger statens folkhälsoinstitut att det är:

Världshälsodagen, World Health Day, firas årligen den 7 april och är en påminnelse om dagen för WHO:s bildande. Syftet med Världshälsodagen är att fästa uppmärksamhet på olika globala utmaningar för folkhälsan. I samband med dagen brukar även den årliga Världshälsorapporten lanseras.
Årets tema för världshälsodagen är klimatförändringar. Här kan du läsa mer om vad det innebär, texten var lite lång att publicera i inlägget.

Då får man väl se till att vara extra hälsosam idag då, en morgonpromenad kl 7 som jag tog imorse och sedan havregrynsgröt till frukost borde väl vara en bra start!


De här känns aktuella idag!

   

Träningsvärk, gött!

Jag har lite träningsvärk.
En såndär träningsvärk som inte är smärtsam utan sådan som bara ömmar och påminner en om att man varit duktig. Gött! Ytterligare pepp för att fortsätta nästa vecka så duktigt som denna har varit.


Jag är helt säker på att den här bilden är äkta. Den är absolut inte photoshopad, helt säker är jag....

Jag försöker hålla planen

Jag försöker att hålla den där planen att jag ska plugga röven av mig den här tiden fram till resan. Därför har jag nu gått upp kl 07.40 en söndagsmorgon för att komma igång i tid. Jag har kokat mig gröt och när den är slut ska jag sätta igång. Målet är att jag ska skriva åtminstone 1,5 sidor idag, det ska nog gå, känns som jag vet ungefär vad jag ska skriva. Jag måste bara påminna mig själv om att tänka kritisk så ska det nog bli användbart, annars kommer examinatorn och slår mig på fingrarna.
Just det ja, jag blev inte sågad av examinatorn! Fick en del kommentarer, men det är ju hans jobb, och där var inget som jag känner att jag inte håller med honom om. Så nu är det dags att sätta igång med examensarbetet på riktigt! (c-uppsats fick jag visst inte säga enligt honom för jag skriver ett examensarbete, vad är skillnaden frågar jag mig???)

Lite uttråkad....

Lite uttråkad är jag faktiskt....
Jag brukar sällan ha några problem med att spendera kvällar i min ensamhet, men ikväll är det lite segt.
Pallar liksom inte hitta på nåt projekt, samtidigt som jag är för pigg för att bara dega i sängen....
Har iaf gjort iordning ett paket som jag ska skicka hem, sorterat lite kläder och provat ut vad jag ska ha med mig till Cypern.
Skulle ju alltid kunna plugga, men det känns enormt nördigt. "Vad gjorde du i lördags kväll då? -Pluggade...." Näe, det ska jag nog inte göra...
Blir antagligen att jag kryper ner med nästa bok i Stig Larssons serie snart å somnar tidigt, för imorrn är det tänkt att jag ska komma upp tidigt på promenad å sedan plugga.
Pojken är på fotbollsläger, med förmaningar från mig att ta det lugnt för vi vill INTE ha några konstiga sträckningar, brutna ben eller hjärnskakningar innan vi ska åka! Hade ju varit trevligare med honom hemma, men det är bra att vara ifrån varandra också, nästnästa vecka ska vi ju spendera med varandra 24-7!


Ta inte förgivet!

Min stackars lilla pappa var med om en olycka häromdagen så hans hälsena gick av. Nu är han gipsad upp till knäet och ska vara så i 8 veckor. Han kommer bli tokig eftersom han är en sådan som har svårt att sitta stilla, så jag tycker så synd om honom. Tänk vad snabbt det går, på 1 sekund är minst två månader av hans liv framöver inte alls som planerat. Dock så är jag glad, det kunde ha varit så mycket värre. Att det ska behöva hända såna saker bara för att man ska få ett uppvaknande hur lätt en olycka kan hända och att man inte ska ta sina nära och kära förgivet.  Hemska tanke.... Mitt råd till er den här veckan blir därför:
Ta inte livet förgivet å klaga inte så mycket på små skitsaker!

image525
Den här bilden på min pappa och min bror tycker jag så mycket om för det ser så rogivande ut!
De alar potatis, eller "aler" som man på vår dialekt, om ni nu vet vad det betyder?

Min hälsosamma livsstil

Den där hälsosammare livsstilen som jag pratat om att jag ska ta tag i igen har jag äntligen lyckats komma igång med!
Det magiska är nog att jag börjat träna igen, jag blir så mycket mer motiverad att vara nyttig då, och träningen är så jädra skön!!! Tre gånger jag har hunnit med denna veckan och det är mitt mål just nu. Dessutom har jag dragit ner på småätandet av efterrätter, kakor å godis igen, tänker till lite extra på vad jag stoppar i mej. Tänkte jag skulle börja springa lite igen, vi får se hur det blir med den saken, en sak i taget... Dessutom tror jag att sol, bad och slappande är väldigt bra för hälsan! *ler*Den självklara definitionen

På Malmö Högskola går jag en inriktning på lärarutbildningen som heter Kultur, Media och Estetik om ni inte visste det. Den handlar mycket om att använda estetiska uttrycksformer i sin undervisning. Med andra ord så måste man själv vara ganska estetiskt inriktad för att trivas där, man "måste" gilla att göra skapande grejer.
Vissa av personerna är så duktiga att de till och med kallar sig för konstnärer. Jag kallar inte mig själv för konstnär men under en diskussion igår på seminariet så ställde jag mig själv frågan:
Vad skulle jag kalla mig själv egentligen?
Mångsysslare? Näe, då låter det som jag snickrar, virkar, joggar, murar, röjer i skogen och drejar. Näe det måste finnas ett bättre ord.
Då slog det mig som en blixt från klar himmel, den självklaraste beskrivningen.
Jag definierar mig själv som mångpysslare!

image523

Autopilot

Trots att boken låg 2 cm ifrån väskan lyckades jag inte få med mig den.
När jag gått 25 meter från huset slog mig tanken, låste jag verkligen dörren?
När jag skulle gå över vägen stannade jag till och tittade åt båda hållen innan jag gick, trots att campus var knäpptyst och jag skulle ha hört en bil på 200 meters avstånd minst.
Kroppen gick och hjärnan hängde inte med. Lite farligt kanske men å andra sidan ganska bra.
För om man inte skulle kunna sätta hjärnan på autopilot så skulle man nog inte alls kunna gå upp de morgnar när klockan ringer vid 04.30

Ögonen ska värka och fingrarna ska blöda.

Nu dagarna fram tills vi ska åka ska jag plugga som jag aldrig gjort förr.
Jag ska läsa tills ögonen värker och skriva tills fingrarna blöder.
Nästan två veckors arbete ska göras på en, allt för att jag ska slippa ha dåligt samvete när vi är iväg.
När vi åker dit ska jag kunna släppa allt som har med skolan att göra om jag vill det.
Därför ska det nu pluggas, pluggas, pluggas.
Då passar det utmärkt att gullet inte ska vara hemma i helgen och att jag inte ska ut och festa.
Men det gör jag så gärna, om belöningen är en vecka på Cypern så lever jag gärna som nunna i en vecka, mer än gärna. Datorn blir nu min bästa vän.


Bokat! Äntligen!

Nu är den bokad. Resan till Cypern!!!
Måndag den 14/4 kl 07.00 går planet från Kastrup för en vecka på Cypern! Äntligen!
Det ska bli något så underbart skönt så jag kan knappt förklara...
Sola, strosa runt på strandpromenader, bada i det azurblåa vattnet, sitta på balkongen och softa och läsa, äta god mat och bara ha det så underbart skönt med gullet.
Jag kan knappt fatta det, om mindre än 1 1/2 vecka ligger vi på en sandstrand...
En energikick för min själ bara att tänka på det, jag börjar redan packa i huvudet....

Här är bilder från Fritidsresors hemsida från hotellet där vi ska bo!
Blir ni avundsjuka? Det borde ni vara! :D

Jag ska inte ropa hej.

Just nu känns det så lätt.
Alldeles för lätt, så jag ska inte vara den som ropar hej som man säger så fint på talesätt.
Det är c-uppsatsen jag talar om. Just nu känns det lätt!
Jag har skrivit metoddelen på två dagar och det flyter. Jag har koll på läget och känner det som att jag vet vad jag ska göra.
På fredag är det dock 25% seminarium och det är då domen kommer, respondenter, handledare å jag ska diskutera och framförallt ska examinatorn ge sitt klartecken.
Så jag ska inte ropa hej, det kan gå åt helvete på fredag.
Och även om det går bra på fredag så kommer  det säkerligen komma dagar då jag sitter och sliter mitt hår.
För alla säger att det är så svårt och jobbigt att skriva en c-uppsats, då kan det inte vara så enkelt som det känns just nu. Jag ska inte ropa hej...

Sömnsvårigheter

Idag pratar de på nyheterna om att allt fler svenskar har sömnsvårigheter och sömnstörningar.
En sak kan jag säga som är säkert.
Jag är inte en av dessa svenskar.


Tisdagstema: Lång

Dagens tisdagstema är lång. Turning Torso (som här har fått en tvilling) är lång, fast på höjden...


image522

Redan när jag steg utanför porten

Redan när jag steg utanför porten hos Henke imorse kl 07.10 kände jag att detta skulle bli en bra dag!
Luften var annorlunda.
Lite ljummen och inte alls rå, och fåglarna kvittrade.
Gick en morgonpromenad med Josse i det sköna vädret och sedan blev det grötfrukost. Efter det gick jag över till Mira och lånade en bok och när jag kom tillbaka så hade gullet ställt påskliljor och en gullig lapp på bordet, vad glad jag blev!
Pluggade sedan hela förmiddagen och det gick riktigt bra! Efter lunch me pojken gick jag och David och tränade. Min första träning på månader och det gick faktiskt urbra. Hann lagom hem och duscha innan jag mötte upp Josse och Erik för att dela ut tidningar på campus i solen. Efter det lagade gullet middag till mej och efter lite halvslöande har jag nu kommit hem. Nu ska jag förhoppningsvis plugga lite till, om jag känner för det, jag måste inte, och sen ska jag städa undan lite och pyssla. Ha en lugn kväll i min ensamhet och äta lite popcorn för det har jag förtjänat. Redan när jag steg utanför porten hos Henke imorse kl 07.10 kände jag att detta skulle bli en bra dag, och det blev det!

image521

RSS 2.0