Förskollärarrisker

Förskollärare löper nog inte så stor risk för att få musarm eller tennisarmbåge.
Men idag har jag konstaterat vad de löper större risk för:
"Veva hopprepsarmbåge" eller "Göra fart på gunganaxel". Det löper en förskollärare mycket stor risk för.

Ångesten är över!

Min sommarjobbsångest har äntligen gått över.
Pratade med min sommarjobbs chef igår av andra orsaker och hon gjorde då rätt klart för mig att hon ville ha mig tillbaka. Anledningen till att jag tvekat till det innan är att jag jobbat på hemtjänsten i tre år men förra året  var jag så jävla förbannad på dem. Därför har jag varit väldigt tveksam till att komma tillbaka dit. Tidigare har jag också varit tveksam till att jobba på samma avdelning som min mamma och min moster som är inne på äldreboendet. Men efter att ha pratat med min mamma igår så konstaterade jag att det var det bästa alternativet. Dessutom har jag det så praktiskt att det är min mamma som lägger schemat på avdelningen och det innebär att hon vet exakt när folk ska ha semester. Så nu hoppas jag på att få schemat till en som går på semester v.25 och 5 veckor framåt och att då jobba på heltid. Sen kan jag ha ledigt resten av sommaren och är fri att hoppa på eventuella jobb till hösten som startar upp i augusti. Det passar mig utmärkt, då hinner jag ha en hel del ledigt men tjänar ändå lite pengar så jag inte är helt utfattig. Hoppas på den! Känns iaf mest skönt att jag bestämt mig och att ångesten äntligen är över...

Praktiken då allt föll på plats

Aldrig har det varit så jobbigt men ändå så lätt att vara på praktik.
I vanliga fall så brukar man vara helt totalt slut efter de första dagarna och undra hur satan man ska orka jobba med detta sen. Så har det inte varit den här perioden.
Även om barngruppen är jobbigare än någonsin och man tycker att man tjatar hela tiden, så känns det så mycket mer naturligt. Jag känner mig inte som någon lärarkandidat, jag känner mig nästan som en i personalen. På något sätt har det på senare tid sjunkit in, att detta ska jag göra, och nu känns det inte så svårt och jobbigt längre. Man ryter till barnen men får samtidigt så mycket tillbaka, man får utmana barnen och utmana sig själv.
Dessutom så är min handledare helt suverän. Antagligen inte i den bemärkelsen att hon ger mig all sin tid och att hon är saklig och ser mig som sin elev. Men vi kan prata så bra med varandra, hon känns nästan som min kompis då vi på så många plan är så otroligt lika.
Det här känns faktiskt, hur töntigt det än kan låta, som praktiken då allt föll på plats. Det får mig att inse att nu känner jag mig färdigpluggad. Nu vill jag ut  och göra det här på riktigt!


Tankebubblor...

Igår läste vi en bok för barnen där några av figurerna hade tankebubblor över huvudet på bilderna. Det var en grej som var nytt för ett av barnen och han blev helt faschinerad. Vad är det, hur kommer dom dit och har vi också sådana var frågorna. Vi förklarade att alla har tankebubblor, det är bara att de är osynliga för andra än oss själva. (Ibland gäller det att vara påhittig med vad man ska svara) Men det svaret tillfredställde honom nog inte riktigt för efter en stund säger han till mig:
- Fröken, tänk något! Så jag svarade okej, jag tänker något.
- Tänker du nu? Var nästa fråga. Ja svarade jag, jag tänker något.
-Näe, sa han, jag ser ingen bubbla....


Okontaktbar

Då var man alltså inne på en ny praktikvecka!
Mitt boende den här veckan strulade till sig lite så tillslut hamnade jag hos pappas kusin. Jag klagar absolut inte för jag får ett eget rum, de förser mig med mat och så bor de i Bunkeflostrand, alltså precis vid havet. De enda två nackdelarna är att Bunkeflo ligger en bit ifrån Rosengård, men det ska kunna lösa sig med att jag åker med Lena som jag bor hos eftersom hon också jobbar där. Den andra nackdelen är att det inte finns något trådlöst bredband här så den här veckan blir jag inte fullt så kontaktbar för omvärlden som jag brukar vara. Ingen msn och bloggen kommer inte bli som vanligt eftersom jag inte kan publicera några av mina egna bilder (där rök tisdagstemat imorrn,suck, det är något jag ser fram emot).
Men å andra sidan känner jag att detta kommer att bli en harmonisk vecka då jag kommer att gå långa promenader (gick en timma idag) och plugga en hel del, vilket är välbehövligt. Om förkylningen ger med sig ska jag försöka ta upp mitt nedlagda joggande igen. Dessutom kan det vara bra att inte vara så extremt internetberoende hela tiden, för det är jag! Så mina vänner, trots att jag inte är inloggad på msn så lever jag, bara så ni vet! Och visst känns det lite jobbigt, men samtidigt ska det bli skönt, jag finns ju alltid på mobilen (om den inte slutar funka helt snart, den drar sina sista andetag), men annars ska jag vara rätt okontaktbar den här veckan!

Good morning!

Jag älskar att gå upp tidigt!
Jag är också väl medveten om att den meningen medför att en del tycker att jag är helt dum i huvudet.
Självklart hurrar jag inte när klockan ringer kl 5.15 när jag ska ner till Malmö, såna tidiga morgnar gillar väl ingen. Men såna här morgnar när jag väljer att gå upp i skaplig tid. Vaknade kl 7.10, låg och drog mig till kl 8 då jag gick upp och åt frukost i lugn och ro, ringde pappa, diskade lite, bäddade och nu sitter jag här nyduschad och färdig med alla morgonbestyr innan klockan är 10 och innan andra ens funderat på att gå upp. Helt underbart skönt! Hela dagen ligger framför mig! Nu är det lite plugg som gäller innan det blir mys och packning.


Städa bör man...

Efter att inte ha pallat städa på en hel vecka och när man dessutom hade fest på lördagen ser det ut såhär:
Som fan!
Men nu är det nystädat och fint, undanplockat, dammsugat och nytorkat golv....
Det enda som återstår är lite lite disk...
Vad jag gillar en nystädad lägenhet mer än en stökig!!!
45372-510
45372-50845372-507

Pyssla!

Ikväll är jag på pysselhumör. Jag har redan pysslat en hel del den här veckan men det har bara gett mig mersmak, jag vill göra mer! Problemet är bara att jag inte riktigt vet vad jag ska göra för pyssel. Jag vet en del jag skulle kunna göra, men det ska vara något man vill göra också. Men pyssel ska det bli. Har någon något förslag?


Mysdag

Igår hade jag och gullet mysdag. Det var belöningen för att jag inte åt godis på hela hösten,det  har liksom inte blivit av förrän nu.
Vi beslutade oss för att traska in till stan, vilket inte var så smart eftersom det blåste som satan, gullet hade finskorna på sig för min skull och fick därför feta skoskav och inte hade han druckit kaffe på morgonen vilket medförde att han va ganska sur! Men vi gick och fikade direkt då vi kom in dit så då blev det lite bättre, men bara lite för de där skoskaven gjorde att han var lite småsur resten av dagen. Sånt får man dock ta, jag har inte varit allt för kul i veckan jag heller!
Vi hittade i alla fall två tröjor till honom, och jag fick tre plagg på jc för 100 kronor, och fina var de också, vilket fynd!
På eftermiddagen tog vi bussen hem till mig där han lagade lövbiff, klyftpotatis och bearnaisesås med tillbehör, mycket gott.
Vi hade bestämt oss för att gå på bio, vilket alltid leder till att vi går på en film som vi kan enas om att vi inte avskyr åtminstone, så det blev Juno. På vägen dit regnade det lite, men när vi klev av bussen ÖSregnade det. Det medförde att vi fick sitta med badande fötter och genomsura jeans under filmen.... Men det innebar åtminstone en massa skratt, haha!
Väl hemma igen efter bion fick jag skön massage, godis och mys. Så trots kaffebrist, blåst, blåsor och ösregn så hade vi en mysig dag!


Filmen Juno var inte dålig men samtidigt inte superbra, den var liksom speciell, men på ett bra sätt!?

Varannandagssjukan

Min kropp har börjat med någon jäkla "varannandagssjuka".
I onsdags var jag pigg, i torsdags va jag sjuk, igår var jag faktiskt jättepigg hela dagen, idag har jag mått piss igen. Jag blir så trött! Känns som hjärnan är fylld med snor å kroppen värker och det enda jag vill göra är att ligga under en filt. Mina vänner tror väl snart att jag inte vill träffa dem, för varje dag som vi har bestämt att vi ska göra något så får jag ställa in för jag känner mig sjuk, igen. Åhhh, nu har jag varit sjuk så det räcker, nu vill jag inte mer!


Bullerbyharmoni

Ikväll har jag legat nerbäddad i Henkes säng under en filt med tända ljus, godis och tittat på Bullerbyn i min ensamhet. En energikick för själen!
När jag tittar på Bullerbyn så får jag sådan ortrolig längtan efter sommar och efter att få komma hem till skogen.
För jag har faktiskt växt upp ganska likt den klassiska Bullerbymiljön, fast i en modernare version.
När de fiskar kräftor i filmen kan jag känna precis hur den kalla råa luften känns, hur man fryser och är lite spänd så man blir lite darrig. Jag hör hur vattnet plaskar om årorna när man ror och det speciella ljudet av kräftor som krälar omkring på varandra. Hur det känns som man är ensam i världen.
Jag känner precis hur det känns när de springer barfota på grusvägen och hur kallt vattnet är när de vadar i översvämningen. När det dammar av vagnarna i filmen så killar det i halsen på mig, och likaså gör det när de är på höskullen, jag känner hur höet doftar och hur det kliar som en tok. Jag fryser av tanken att sova på den där höskullen och njuter av känslan att springa runt som de gör i kvällssolen, sådär precis innan det blir kallt.
Jag längtar till min sommar hemhemma på landet. Tänk hur många som aldrig fått uppleva något av det på riktigt, min själ gråter en skvätt för deras skull, innan den fortsätter att vara harmonisk...

image503image505image504    

Funderingar

Idag har jag haft ett av mina "funderingsryck" .
Främst har jag funderat kring det här med jobb och sommarjobb.
I år är jag grymt opeppad att sommarjobba och jag vill inte tillbaka till mitt gamla sommarjobb eftersom jag var så jädra arg på dem förra året. Men pengar måste man ju ha... Helst skulle jag vilja vinna jäkligt mycket pengar på triss och sedan gå utan jobb hela sommaren, åka runt i Sverige och hälsa på alla mina vänner och ha det soft.

Dessutom var jag inne på Malmö stads hemsida och tittade på lediga jobb. Det är när jag gör sådant som jag funderar på hur trög jag egentligen är som ska envisas med att bo kvar här efter att jag är klar. I Malmö finns ju sååå många fler sökbara jobb! Men, som jag sa till Josse, "det var ju en himla otur att jag flyttade hit och skaffade mig en pojkvän och så gulliga vänner"... INTE! De är ju hela anledningen till att jag vill vara kvar här! Ibland undrar jag hur jag kunde leva utan dem innan?
Som idag, då kommer Josse hit med en "krya på dig" påse med vindruvor, sharonfrukt, physalis, naturgodis och en tidning, allt i en fin guldpåse. Tack! Det är sådana saker som gör att jag inte längre behöver fundera.
Jag vill bo här, inte på grund av staden i sig, på grund av mina underbara!

 image502
Såhär gosiga vänner har jag!

Borde jag göra mer?

Det svåraste med det här med att plugga till c-uppsatsen är den ständiga känslan av att jag borde göra mer.
Har man inte några klara datum eller mål med exakt vad man ska göra så blir det svårt att motivera sig. Så då gör man litegrann och sedan går man där och tänker: "Ligger jag efter nu?" "Borde jag göra mer?" Skitsvårt!
I den här fasen går jag och tänker väldigt mycket på hur jag ska lägga upp det. Bara häromdagen kom jag på det faktum att jag självklart ska ha med språkutveckling som en del i arbetet. Eftersom jag ska genomföra projektet i Rosengård så jobbar man språkutvecklande hela tiden, jag hade planerat en massa språkutvecklande övningar, men bara inte tänkt på det! Det går liksom så automatiskt att jag inte funderat ut det som en självklar del i arbetet. Så man går och tänker och tänker och formulerar om sig och omdefinerar arbetet, konstant. Man läser lite här, man googlar lite där, man antecknar någon tanke hit och man klurar över någon metod dit. Och detta hela tiden med frågan i huvudet: "Borde jag göra mer?"


Dagens ord: Hängig

Igår låg jag kvar lääänge i sängen med gullet och bara hade det skönt, underbart! Extremt sällan som Stina inte går upp förrän kl 10.45!
Sen på dagen var jag mycket omotiverad till plugg så jag struntade i det och pysslade istället och spenderade eftermiddagen med min andra Stina. Riktigt pigg kände jag mig och vi gick rask promenad, åt kladdkaka och pratade. Men man ska ju aldrig tänka tanken att "nu är jag nog nästan frisk" för det slår ju tillbaka. På kvällen hade jag huvudvärk och var inte mitt trevligaste jag på drinkklubben som igår ägde rum hos Mira. Inatt har jag inte sovit bra och nu är min känsla bara trötthet. Trötthet och värk i kroppen, hängig i allmänhet. Ingenting vill jag göra, förutom att ligga i sängen. Så planerna som var gjorda för idag får nog ställas in, inte kul att göra det halvdant när man hellre skulle ligga inne hemma. Suck! Hela min hemmavecka går åt till att sega och tänka att man borde plugga mer än vad man gör...


Ljuva tisdag

Tisdagar kan tyckas tråkiga, men icke nu längre!
Två höjdpunkter på samma dag: Tisdagstemat och Klass 9A.
Tisdagstemat gör så att min blogg fylls med fler läsare än vanligt och snälla kommentarer får man, mycket trevligt.
Klass 9A har blivit nya måstet. Såg om förra veckans avsnitt idag för att jag ska minnas ordentligt tills kl 21.30 ikväll, glöm inte det mina damer och herrar!
Jag har hört ris och ros om programmet, att det är orättvist att inte alla elever får samma chans, att det inte skulle vara så svårt att driva en klass på det viset om man var 8 lärare på en enda klass som fallet verkar vara i serien, osv osv. Egentligen kvittar resultatet för min del, om de kommer att lyckas med målet att bli Sveriges tredje bästa klass spelar mig egentligen ingen roll. Det viktigaste med serien anser jag nämligen är att den skapar debatt!
Hur ser egentligen skolan ut idag? Vad är en bra lärare? Hur ska vi lyfta de lärare som anses bra? Hur ska vi motivera eleverna? Detta kommer nu säkerligen att debatteras till höger och vänster, det är det som är huvudsaken!

Klass 9A. Foto:SVT


Tisdagstema: Längtan

"Så öppnade sig himlen i ett ljus, i ljuset svävade en ängel. Hon kom med ett budskap, att nu skulle allt bli bra.
Alla sjuka ska bli friska, du själv kommer att bli ekonomiskt oberoende och leva lycklig resten av ditt liv."
Är inte detta en längtan vi alla har på ett eller annat sätt?

45372-501

Dyslexi?

Idag gick jag in och kommenterade en blogg som jag är inne på ibland och läser på och som alltid alltid har en massa särskrivningar. Så, jag kommenterade om att hon kanske skulle lära sig att kolla igenom sina inlägg för där är en jäkla massa särskrivningar och så lämnade jag min bloggadress eftersom jag tycker man ska stå för det man tycker. Ojoj, det var inte populärt må jag säga! Sicken besk kommentar jag fick tillbaka! Och sedan va man tvungen att gå ut och skriva i nästa inlägg om att  det är så störigt med folk som bara hakar ner på en för att man inte kan stava, att man inte kan rå för att man har grov dyslexi, kan man inte göra annat än å hitta fel... osv.
Jag accepterar verkligen att folk har dyslexi och förstår att det inte alltid kan vara så lätt. Jag har kompisar som har det och därmed en inblick i vilket litet helvete det kan vara.
MEN! Har man en välläst blogg så måste man kunna ta kritik. Och vet man om att man har svårt med att skriva så borde man kanske låta någon läsa igenom inläggen innan man publicerar dem. Det är min åsikt.

Jag vill så gärna ha sex med dig

Jag kan förstå varför en del inte tycker om techno. Jag kan förstå varför de kallar det för dunkadunk.
Men jag håller inte med!
Antagligen har jag min bror att skylla för att jag gillar techno. Inte allt, men vissa låtar älskar jag verkligen!
Att känna rytmen,basen, dunket genom kroppen på hög volym gör att jag bara vill hoppa och dansa. Bara ge mig hän.
Eftersom bror var här i helgen har han försett mig med lite ny technomusik igen som nu går på full volym.
"Jag vill så gärna ha sex med dig", egentligen värdelös låt men den biter sig fast i mig.
Dunk dunk dunk.... Jag hoppar och dansar.


Regn? Nä, vi flyttar på det!

Jag kan tycka att det handlar allt för mycket om kontroll i dagens samhälle. Vi ska verkligen kunna kontrollera allt! Samtidigt anser jag att detta gör vårt samhälle extremt sårbart, att vi tror att vi faktiskt kan kontrollera allt. Försvinner exempelvis strömmen så blir hela samhället kaos. Det är för sårbart på något sätt. Därför har jag tyckt att det är bra att det finns en sak som vi inte kan kontrollera:
Vi kan inte kontrollera vädret!
Trodde jag tills jag läste den här artikeln i Metro för ett tag sen.
Nu kan vi alltså flytta på regn. Var är vår värld på väg?Förkyld? Äh, det gör inget!

Den där förkylningen har nog kommit ifatt mig nu.
Sitter här med min snoriga näsa, lite tjocka huvud och småömma hals.
Men det gör ingenting. Jag är bara så nöjd över att jag lyckades hålla mig frisk över helgen!
Den här veckan har jag faktiskt tid att vara sjuk! Jag ska "bara" sitta hemma och plugga, och plugga kan man göra med en rinnande näsa.
Dessutom har jag fått Astrid Lindgrens hela samlade verk i helgen! (Saknas bara några som jag ska få senare) Yesss! Tack till Jenny och hennes söta bror. Det innebär att jag nästan längtar efter att få känna mig lite sjuk så att jag med gott samvete kan bädda ner mig i sängen och marathontitta! Börjar jag inte känna lite lätt feber komma krypande?

Här kommer lite kloka citat av Astrids figurer!På fester brukar mat, musik, fiskdamm och ibland alkohol förekomma.

Wikipedias definition på fest är:

"Fest, högtidligt socialt evenemang. På fester brukar mat, musik, fiskdamm och ibland alkohol förekomma."

Så igår hade vi en riktig fest som uppfyller alla definitioner, utom fiskdammen.
Vi hade lite mat då vi hade snacks och grönsaker att dippa och chokladbollar. (Tack Mira för förslaget) Vi hade massor av musik och alkohol förekom. Vi diskuterade faktiskt en fiskdamm tidigare på dagen men tyckte inte riktigt att vi hade tid att planera en.... Det får bli en annan gång.
Men även om vi var utan fiskdamm så blev resultatet mycket lyckat! Igår var en såndär kväll där allt stämde.

Även att folk inte kände varandra så pratade man med en massa olika och inte bara de man kände sen innan.
De som var där är många av de personer som jag tycker allra bäst om, nästan alla mina gullungar från olika platser var där!
Vi var lagom många, trevlig stämning men inte så man gick på varandra.
Alkoholhalten hos festdeltagarna låg på en alldeles lagom nivå, man hade trevligt men ingen spydde eller däckade.
Vi kom in på Sivans utan kö och även om det var lite folk där inne när vi kom in så kunde vårt stora gäng underhålla varandra.Det var massor med folk på Sivans som man kände, gick man en runda hittade man alltid någon.
Vi fick fina presenter som choklad, vin, spel, blommor, öl och lökar....

Kvällens person: Killen som plötsligt drog ner byxorna på förfesten med motiveringen att han "bara skulle se hur vi reagerade"... Hue!?

Kvällens present: En vitlök,charlottenlök, gullök och rödlök.... Kräver sin förklaring.

Kvällens konversation: "Om man lindar en motorsågslina kring en ugglas näbb och drar så borde han ju dö."

Kvällens låt: Jag vill så gärna ha sex med dig!

Kvällens tack: Till alla er som var här!


Hänglar

Här är årets alla hjärtans dag kort, hänglar.
Jag skulle åtminstone bli glad för en, så det tror jag de som fick en blev.
Ikväll ska Tessan och jag gå och äta pizza och mysa, kanske ta en drink. Mysig!
Puss på er mina nära och kära!

45372-49645372-494
45372-49345372-495

Oh sexy baby....

I förrgår fick jag följande fråga från ett av barnen:
-Vad betyder sexy baby?

Öhhh, vad svarar man på det? Hur kommer på ett snabbt svar som förklarar för en 5-åring vad sexy baby betyder, utan att ljuga och utan att förklara vad det verkligen betyder!?
Jag valde att säga att det betyder "söt och snygg tjej". Ganska sanningsenligt utan att vara för avslöjande. Rätt bra förklaring om jag får säga det själv.
 

Här ska kureras!

I måndags insåg jag faktumet att den här dagisvistelsen mycket möjligt skulle kunna ge mig någon sorts smitta eftersom både personal och barn har varit väldigt  mycket sjuka. Och eftersom jag och Henke ska ha fest på lördag som vi planerat i evigheter och som mycket är fixat till så är sjukdom inte ett alternativ.
Att vara sjuk på lördag finns inte på kartan!
Så jag har tvättat och tvättat och tvättat händerna konstant på dagis, det sägs ju att det är bästa sättet att undvika smitta på.
Men idag så kände jag att jag sakta började få ont i halsen.... Jääävla skit!!!
Jag tar aldrig några sådana där hälsodrycker, piller, eller vad sjutton som helst. Jag tror inte på det. Tills nu.
Idag har jag varit på apoteket och köpt en flaska Echinagard som jag dricker 20 äckliga droppar i timman av. Allt med motiveringen att det kan ju iaf inte bli sämre av det.
Här ska kureras!Här har vi blomman som ska göra mig frisk.,,

Tisdagstema: Okänt

I dagens tisdagstema har jag valt att fortsätta med mina reflektioner kring Rosengård.
Dagens tema ska vara Okänt, och jag väljer att publicera den här bilden, som jag tog idag, på det temat med motiveringen att den här uppväxtmiljön är totalt okänd för mig.
Själv växte jag upp på landet i en idyll som liknar Bullerbyn, det som avbildas nedan är en bandyplan, tänkt att användas för lek. Behöver jag peka på kontrasten?


45372-492

Jag är en häxa

  Här har vi mig som ond vinterhäxa till lördagens sittning.
Om jag ska vara ärlig så är jag faktiskt rätt nöjd själv och tycker det är ganska likt.
Vad tycker ni?

45372-489image490

Sista praktiken någonsin

Inledde idag min sista praktikperiod inom lärarutbildningen, någonsin!
Har väl inte varit sådär jättesugen om jag ska vara ärlig men man har ju inte mycket val så det är ju bara att pallra sig dit. Återvände till en förskola som jag varit på innan, Rondellens förskola i Rosengård i Malmö.
Japp, i DET Rosengård som många bävar för när man berättar det. Det är väldigt speciellt, det ska jag inte sticka under stolen med, men man vänjer sig och det ger massor.
Sedan jag var där sist så har de dock gjort en omorganisering så numera är jag på en avdelning för stora barn och med en ny handledare. Jag var beredd på att komma hem totalt slutkörd i hjärnan idag, men kors i taket så var jag inte det. Det har faktiskt gått över förväntan. Tycker redan att jag har fått en bra relation med många av barnen, min nya bästis heter Muhaned (ja det ska vara ett n och inte ett m) och vi har spelat Bamsespel, haft hopptävling, hållit handen i ledet och diskuterat våra föräldrars namn.
Dessutom är handledaren suverän och jag tycker redan att vi fått jättebra kontakt.
Tessan och Kärran som jag våldsgästar här nere har också varit väldigt gulliga mot mig. Så det känns väldigt bra. Återkommer med en fin jämförelse av olika världar senare i veckan....

Dagens citat: "Du pratar som i tecknat" (Med andra ord, jag pratar inte med brytning eller skånska)

Välkommen till pyttelilla avdelningen i hörnet

Jaha så du är en relativt smal tjej med stora bröst som vill hitta en bh där bröstvårtorna inte trillar ut och där det inte väller över till höger och vänster. Då kan vi hänvisa dig till avdelningen som vi kallar "pyttelilla avdelningen i hörnet där bh:arna antingen är tråkiga, tantiga, fula eller svindyra."Vardaglig konst

Här kommer lite skapande bilder igen som tagits i verkstaden hemma. Min bror och kusin skrattade åt mej då jag tog dem, de tyckte inte det var något att fota. Men med hjälp av Photoshop  kan vardagligt skräp bli grymma bilder!

         
       

Godmorning sunshine!

 På sistone har faktiskt solen tittat fram, om inte annat någon halvtimma åt gången. Jag anser mig inte så solberoende, men när solen väl tittar fram så tar min själ ett glädjeskutt och jag måste bara ut och gå i det!
Idag på morgonen kl 8.15  bestämde jag mig för att jag skulle äta frukost och sedan gå runt sjön, men så kommer det ett sms från Josse helt plötsligt när jag håller på med frukosten. "Tyckte det lyste inne hos dej? Du ska inte med och gå en promenad? Är precis utanför" Så hon kom in på en kopp te och sedan gick vi runt skogen, och solen lyste! Nu verkar dock solen vara borta så det var tur vi gick när vi gjorde. Vilken bra start på dagen!


45372-47345372-47245372-474

Min alldeles egna kväll

Ikväll har jag haft en helt egen kväll.
Jag kan inte minnas sedan jag hade en sådan.
Suttit hemma helt själv med en stor skål godis, som jag knappt aldrig äter nuförtiden, tittat på Let´s dance, pysslat en massa (som ska bli alla hjärtans daggåvor så jag kan inte publicera bilder på dem ännu....), provat smink, hår och kläder inför morgondagens sittning, pratat i telefonen och bara haft det så himla himla skönt. Nu är jag sådär mystrött och ska krypa isäng i min säng som för en gångs skull inte är occuperad av en varm och platskrävande pojkvän ( du vet att jag tycker om dig älskling) så ikväll får jag bre ut mig och klia mig bäst jag vill.
Såna här kvällar ska jag ha oftare! Min själ myser!


En pendlares betraktelser: Roligt och givande

Jag tycker det är så roligt och givande att pendla nuförtiden.
Så jag går med glädje upp kl 05.10 på morgonen, traskar med glada steg till bussen kl 06.00 och sitter gärna på stationen och väntar i en halvtimma för att ta tåget kl 06.58. Sedan tycker jag att det är otroligt givande att komma till en lektion i Malmö kl 09.15, och så visar det sig att föreläsaren är sjuk! Jag  blir så lycklig av att få en obegriplig uppgift istället! Sedan sätter jag mig med ett leende på läpparna på tåget tillbaka till Växjö igen, en timma efter att jag anlänt till Malmö.

Ur Wikipedia:

Ironi betecknar det att en person säger en sak, men egentligen menar en annan, raka motsatsen. Ordet kommer från grekiskans είρωνεία (eironeia) som är en sammansättning av είρων (eiron): en som säger mindre än vad han menar, en hycklare, είρειν (eirein): att tala. En bitsk och nedvärderande form av ironi är sarkasm.

Men ärligt talat kunde det ha varit värre. Jag betalade iaf inte för resan eftersom jag reste på mitt pendlarkort. Carola hade med sig två böcker till mig som jag nu kan läsa under praktiken och det är jättebra. Under tågresan pluggade jag i 1.5 timmar som jag antagligen inte gjort annars och jag hann iaf tillbaka till Växjö till kl 12 och kunde gå lite på stan med gullet. Så det kunde varit värre. Jag blev inte skitsur.


Jag fattar inte!

Jag har på sistone haft diskussioner med flera personer kring det faktum att man ofta går in och läser på en del bloggar som man egentligen tycker är värdelösa! Varför???
Jag besöker själv flera bloggar med jämna mellanrum som jag egentligen tycker att de suger.
Jag fattar själv inte varför!

Jag hatar när folk har "Dagens outfit" varje dag och måste skriva var allting kommer ifrån.
Behöver inte se den nya favoritklänningen från American Apperel som du vill ha (helst inte heller i modellens 18 färger) och verkligen inte om du hittar en ny favorit varje dag.
Har du publicerat ditt husdjur en gång behöver jag inte se det 103 gånger till, på tre månader.
Jämförelsebilder på vilken kändis som är snyggast, han i Dawsons Creek eller han i Gossip Girls intresserar mig inte alls.
Att du shoppade igår och rabblar upp allt, färg, form, inköpsställe och exakt konstnad på öret och att du drack Kaffe latte idag igen på hemvägen tillför inte min dag något
Inte heller tål jag bloggar där varannan överskrift innehåller särskrivningar eller där var tredje mening i inlägget innehåller dialektala slangord, stavfel och flirtsmajlisar till höger och vänster.

Och det värsta av allt är att så många av såna här värdelösa bloggar har så sjuk många läsare. Jag fattar inte!!! Vad, säg mig vad är det intressanta?

Jag vill läsa krönikaliknande bloggar som skriver tänkvärda saker som får en att le den dagen eller ger en en tankeställare. Eller bloggar med snygga bilder i. Tyvärr hittar jag inte många sådana bloggar som tilltalar mig, förutom Heja Abbe som har blivit en stor favorit. Fler såna bloggar åt folket!

Fram till dess får jag väl fortsätta och gå in på dessa bloggar som jag egentligen hatar, och läsa, trots att jag inte fattar varför....

bloggar.se - svenska bloggar

Aktuella etiketter på inlägg från svenska bloggar

RSS   Prenumerera på RSS-flödet med aktuella etiketter just nu!
politik   usa   barn   humor   samhälle   musik   internet   semlor   barack obama   fildelning   foto   film   hillary clinton   media   regeringen   socialdemokraterna   semla   ekonomi   john mccain   betyg   skola   mat   utbildning   miljö   presidentval   moderaterna   religion   danmark   blogg   demokraterna   censur   upphovsrätt   reklam   hälsa   clinton   böcker   supertisdagen   fettisdagen   obama   jan björklund   pengar   republikanerna   eu   träning   alliansen   val   kultur   stockholm   islam   bloggosfären   demokrati   recept   fredrik reinfeldt   skolpolitik   youtube   jobb   the pirate bay   fotboll   super tuesday   sport   sverige   bilder   ordlös onsdag   teknik   resor   prostitution   mccain   litteratur   pirate bay   integritet   design   sjukvård   konst   mitt romney   rasism   israel   kollektivavtal   sömn   vårdval stockholm   hockey   mode   föräldrar   primärval   politiker   mänskliga rättigheter   tips   väder   aftonbladet   spel   wordpress   kaffe   tv   malmö   datorer   hundar   språk   resa   sex   motion   klimat   microsoft   polis   bloggar   vardag   apple   melodifestivalen   skolan   författare   vård   yttrandefrihet   mona sahlin   terrorism   citat   barnporr   livet   poesi   marknadsföring   nyheter   elitserien   arbete   feminism   roligt   web 2.0   lo   kvinnor   björklund   sopor   ipod   världen   facebook   bok   energi   ungdomar   england   hedersmord   kristendom   bloggare   husdjur   fotografi   bandy   london   brott   debatt   kärnkraft   eurovision song contest   sova   serier   piratebay   webb   usa-valet   högtalare   förlag   second life   växthuseffekten   palestina   växthusgaser   romaner   bloggtidningen   elfsborg   nh polls   independent voters   hillary clinton polls   hillary clinton 2008   cnn   independent voters mccain   new hampshire   new hampshire debates   new hampshire debate january 5   new hampshire

Tisdagstema, here I come!

Idag när jag var inne på Heja Abbe så stog det om Tisdagstemat. Jag har aldrig hört talas om det innan men där fanns en länk till tisdagstema.se ,så jag gick in och läste. Det var en idé som passade mig utmärkt! Vad roligt! Jag som ibland kan känna att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av alla foton som jag tar har nu en utmärkt anledning till att publicera dem. Så nu ska jag försöka följa detta varje tisdag!
Helst ska ju bilderna publiceras på tisdagarna, men man fick publicera i efterskott så det gör jag nu. Denna gångens tema var Cirkel, så här kommer en stor sådan med flera små i....

image471

Nyckelpiga på finkalas!


45372-47045372-468

En gång är ingen gång....

Den här bilden som togs på dagens promenad har Henke döpt till:
"En gång är ingen gång och två är lika med noll."
Ett alternativt namn var "Grupparbete"....

45372-467

Himlagott

Jag fick en födelsedagspresent i efterskott av Stina idag som var en söt röd skål som nu lyser upp mitt fönster.
I skålen var det också två påsar med te. Det ena var Himlagott som jag haft redan innan och som är så gott men som börjar ta slut här hemma, Indian Spice hette det andra från Lipton.
Doften från det var underbar och det visade sig smaka lika gott som det luktade. Det kan jag verkligen rekommendera!
Josse och jag har suttit och druckit två koppar var ikväll till vår goda semla. Det är sällan vi tar oss tid att sitta ner och prata bara vi två och hux flux så hade 4 timmar gått. Väldigt mysigt, det är precis sånt som jag saknar de veckor då jag inte har eller tar mig tid att göra träffa mina nära och kära. Under praktiken kan man ju bara drömma om det, men jag ska skärpa mig och ta mig tid till det oftare. Det är sådant som gör "Himlagott" för min själ. Efter en bra dag med semlebak, trevligt sällskap och harmoni ska jag nu göra mig iordning för sängen, imorrn tar jag mig ledigt igen.... 


Jag vill ha!!!

Idag var jag inne på Växjö kommuns hemsida för att titta på lediga jobb och hittade detta! Hur perfekt är inte det! Jag vill ha!!! Jag har till och med varit i Öjaby under utomhuspedagogik kursen och genomfört lite grejer så jag vet hur det ser ut och var det ligger, (det ligger strax utamför Växjö). Dessutom kan det vara skönt med ett nyöppnat ställe utan en massa "såhär brukar vi göra" Och så är det tillträde i augusti, då kan jag sommarjobba i sommar med. Åh vad jag vill ha, detta ska sökas!

Förskollärare och barnskötare  

I Öjaby byggs en ny förskola med beräknad start i augusti 2008. Vi söker nu ett antal förskollärare och barnskötare både till den nya förskolan samt till nuvarande Öjaby förskola.


Kvalifikationer
Den kompetens vi efterfrågar är, förutom grundutbildning, kunskap/intresse för små barns tidiga lärande vad gäller skriv- och läsutveckling, kreativt skapande samt genusarbete. Du ska även se fördelarna med att samarbeta med kollegor utanför ditt arbetslag. Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan samt önskat tjänsteställe.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Augusti 2008
75-100%
Antal tjänster: Ett antal

Tvetydighet

Är det något som irriterar mig så är det när man får tvetydig information, och det har jag fått massvis av idag. Lärarna vi hade idag säger inte alls samma sak som mina handledare för c-uppsatsen säger.
Suck! Vem ska man då lyssna på? Jag väljer att lyssna på dagens lärare, de verkar ha så mycket mer koll! Men då leder det vidare till frågan, hur ska jag någonsin kunna lite på något mer som mina handledare säger om massor av det de hittills har sagt har varit fel???
Åhhh!!! Aja, de lärarna jag hade idag tyckte iaf att den frågeställning jag hade först var bättre än den som mina handledare tyckte att jag skulle ändra till.
Tack, det tyckte jag också och nu har jag stöd och belägg för det!
Så nu ska den nog ändras tillbaka igen... hahaha, ska bli intressant att se hur många gånger den kommer att ändras.
Jag är inte tillräckligt trött idag för att bli riktigt sur, så det får lösa sig. Har skickat ett lite småbitchigt mail iaf, ska bli kul att se vad svaret blir....

RSS 2.0