Nu åker jag hem till lugnet

Efter en trött å hängig vecka som jag tror beror på en begynnande förkylning så ska jag idag sätta mig på bussen hem till skogarna. Farmor har fyllt 85 år och nu ska hon firas i helgen. Det ska bli så skönt att komma och ta det lugnt och träffa släkten. Ja, jag gillar min släkt, och Marie har jag inte träffat på evigheter, och så ska Tessan komma också, så det ska bli roligt! En skön helg med långa skogspromenader, mammas mat, lugn och ro och trevligt sällskap kommer att göra under för min själ och ge nya krafter. Men först ska jag få lunch av gullet! Återkommer med rapport på söndag då jag bestämt mig för att inte släpa med mig datorn hem i helgen. Trevlig helg alla kära läsare!

En pendlares betraktelser: Tack för sena tåg!

Imorse var jag klar i god tid och traskade ut till vägen vid 6.35, jag vet, okristligt tidigt men det är iaf 40 min senare än vad jag skulle behöva gå ut om jag skulle åka bussen. För eftersom Fredrik åker samma tåg som jag gör så kan jag åka med dem på morgnarna, en välsignelse faktiskt!
Men imorse kom de inte, jag väntade och väntade och när klockan var 6.48 (tåget går 6.58) så ringde jag då jag var övertygad om att de glömt mig, vilket inte varit så konstigt. Men de hade inte glömt mig, de hade försovit sig!
När jag ringde kl 6.48 sov de fortfarande och jag väckte dem. Jag trodde inte att  vi skulle hinna till tåget, vilket inte hade varit någon katastrof för mig eftersom mitt tåg kommer ner så tidigt. Men de sa att de skulle komma. Så de måste ha kastat på sig kläderna och ut i bilen, hämtade upp mig och så körde vi raceing ner till stationen. Skulle vi hinna, skulle vi hinna? När vi kom till stationen tittade vi mot perongen, om det stod folk där så skulle vi inte vara för sent ute.... Och där stod det folk! Hade inte tåget varit försenat som det nästan alltid är på morgonen så hade vi antagligen inte hunnit. Så ibland måste man faktiskt tacka för sena tåg!

En pendlares betraktelser: Små apbarn

Igår var det en arabisk familj som åkte med tåget, de hade två söner i ålder 2-4 år med sig.
De barnen var som små apbarn.
De kunde inte sitta stilla en sekund, de skrek, slog på saker och klättrade på säten och bord. Föräldrarna brydde sig knappt och de hördes verkligen i hela vagnen vilket inte var uppskattat av vissa kan jag säga. Det roligaste var dock den 50-åriga affärskvinnan i sin rutiga kappa som satt mittemot mig. Jag kunde inte ens räkna gångerna hon tittade upp från sin tantsnuskbok och sände blickar på familjen som om blickar kunde döda hade pulveriserat familjen till ett vitt damm. Själv var jag inte tillräckligt trött för att bli irriterad, jag stoppade mp3 spelaren i öronen när det blev lite högljutt. Dessutom var de ganska söta. Den enda gången när de stod helt stilla var när jag plockade upp en burk med kokoschips och började knapra på. Då stod de helt stilla, tysta och tittade på mig med ögon stora som tefat och sa "nam nam" (Jag iakttog dem i fönsterrutan) Jag kunde för övrigt inte vara irriterad på dem sedan jag fått ett sånt där leende från lillpojken som bara smälter ett hjärta som smör i solsken. Jag satt och tittade faschinerat på hans ögon som var sådana stora mörka som man bara kan drunkna i. Då tittade han tillbaka på mig, så jag log lite, och vilket leende jag fick tillbaka. Sådana leenden borde man få varje dag så skulle världen vara så mycket bättre.


En pendlares betraktelser: att utveckla strategier.

Välkomna till min nya serie: En pendlares betraktelser.
Jag har insett att det här med att pendla är en egen kultur. En kultur som jag bestämt mig för att kartlägga under ovanstående rubrik då jag anser att den kan tillföra min blogg en hel del. Så varje gång jag kommit på något nytt att berätta om det att vara långpendlare så kommer det att komma i denna serien. Jag börjar nu med min första betraktelse.

När man pendlar gäller det att ha strategier för att överleva, överleva från att slippa stå och från att behöva byta plats 17 gånger under en och samma tågresa. Eftersom man inte får någon platsbiljett då man har pendlingskort så gäller det alltså att utveckla bra strategier.
Idag åkte jag tillsammans med Fredrik, Camillas sambo, han är en van pendlare som alltså redan utvecklat sina strategier, och de delade han snällt med sig av till mig.
Första grejen är att alltid sätta sig i husdjursavdelningen av den enkla anledningen att den sällan är bokad och man behöver då inte få höra meningen: Ursäkta, det där är min plats.
Det var en teori som jag tycktes mig uppfatta redan i förra veckan och efter att ha fått det bekräftat så kände jag mig väldigt stolt över att ha upptäckt det redan min första vecka som pendlare. Problemet är dock att det inte bara är Fredrik och jag som har kommit på det, många andra pendlare vet också att det är husdjursplatserna man ska sitta på. Det innebär att man måste vara först eftersom den avdelningen är liten.
Det i sin tur innebär att man måste utveckla en strategi för var man ska stå på perongen för att komma så nära dörren till den avdelningen som möjligt för att komma på så snabbt som möjligt när tåget väl kommer in. Fredrik visade mig idag vilken stolpe man ska stå vid för att komma så nära som möjligt. När tåget sedan anländer är det två saker som gäller,ställ dig nära dörren och träng dig! Trängas är faktiskt något jag är ganska bra på och både Fredrik och jag fick idag sittplatser, om än dock inte bredvid varandra. Dock så valde jag den närmsta lediga platsen, vilket gjorde att jag fick sitta och stirra in i en vägg hela vägen ner. Det var inte så kul så man lär sig av sina misstag och på onsdag ska jag ha mer is i magen och gå lite längre in.
Nu har jag utvecklat bra grundläggande strategier för att få en plats.

45372-466      45372-465

Gårdagens ord

Gårdagens ord är: Uglyfied och unuglyfied. 
Vissa dagar känner man sig verkligen uglyfied,
medan man kan känna sig ganska unuglyfied andra dagar.


Jag tror att stackarn känner sig lite uglyfied....

Väx upp!!!

Inatt var det ett jävla oväsen i min korridor kl 2.40 när folk var påväg hem från Sivans (studenpuben som är öppen på lördagar), det var nästan så jag blev lite rädd. Någon måtta får det väl vara, även om man bor i studentkorridor.
Idag mötte denna synen mig när jag skulle ut me soporna. Så jävla onödigt! Jag fattar inte! Ni är ju vuxna, väx upp förhelvete!

  

Haha! Så klockren!

image462

Sexigt

Jag tycker att den här bilden är så grym! Den är liksom utmanande och sexig utan att vara naken på något sätt.

image461

Gamla goda tider

Man kan ju knappt slå på tvn på helgmorgnarna nuförtiden för alla barnprogram. Du som känner mig vet att jag inte har någonting alls emot barnprogram, tvärtom! Men med risk för att låta gammal så tycker jag att de tecknade serierna var så mycket bättre förr i tiden. Nu är de alltid så hysteriska! Allt ska gå så fort och vara så överdrivet. Vad hände med de söta tecknade serierna som ändå var spännande, som Luftens hjältar och Räddningspatrullen???


 
Reflektioner kring trosor

Läste på Blondinbellas blogg idag att deras nya städerska hade vikt allt i hennes garderob och sorterat det efter färg. Det fick mig att fundera.
Jag skulle lätt vilja ha en städerska som kom hit någon gång i veckan och städade av lite, dammade, tvättade och framförallt diskade!!! Vem skulle inte det liksom?!
Men sedan kom jag att tänka på, vill jag verkligen att någon ska rota bland mina kläder? Jag menar, vi har väl alla våra lik i garderoben? (haha)

Jag tänker framförallt på de där trosorna som jag tror att alla tjejer har. De där som är så sladdriga, urtvättade och eventuellt håliga att man hoppas att man inte ska råka ut för någon olycka och hamna på sjukhus den dagen man använder dem för man hade skämts ihjäl om någon sett dem. De där trosorna som egentligen borde ha slängts för länge sen. Men slängda är de inte, varför?

För min egen del kan jag faktiskt inte skylla på att jag ska ha dem kvar å ha dem sist när jag inte har några andra när man inte har tvättat, för jag äger faktiskt en jäkla massa trosor. Jag skulle lätt klara mig i 3-4 veckor utan att det skulle ta slut i troslådan, även om jag bytte varje dag. Ska jag vara ärlig så svämmar den nästan över när jag nyss har tvättat.

Vilket leder mig in på frågan varför jag bara inte kastar de där paren som är så jädra obekväma, som konstant åker in i rumpan, som man bara skulle på sig i absolut nödnödfall? Den enkla förklaringen där är nog helt enkelt att jag har så svårt att kasta något som det inte är något direkt fel på. Jag menar, de är ju fina!
Fast de där sladdriga, fula, håliga, de är det ju fel på, dem skulle jag ju kunna kasta eller?
Eller resonerar man som man gör varje gång man ska städa garderoben "Ja men den kan jag ju spara och måla i". Men hallå??? Hur ofta målar man egentligen??? Även om jag kan säga att jag målar lite oftare än andra så behöver man bara en omgång kläder till det, inte 7!

Nej man sparar de där fula sladdertrosorna, av någon outgrundlig anledning. De brukar ofta refereras till som "tränings och menstrosor". Givetvis kan man använda helt vanliga, osladdriga trosor även till det. Men det är väl bara att erkänna att det är med trosor som det kan vara med skor ibland. De är som skönast när de är som fulast.


Närbilder av en födelsedag

Jag väljer att inte säga så mycket mer om i onsdags än att det var en underbart bra födelsedag. 
Tack till alla som bidrog till det.
Jag låter närbilder  illustrera resten.

45372-45645372-457   
Kvällens firande som även var drinkklubbsträff hade temat lila

45372-45845372-454
Presentkortet på makeupstore som jag fick av tjejerna, så glad jag blev!

45372-45245372-451
De underbart fina rosorna jag fick av gullet

45372-44845372-447
Jag fick även en "massagebil",  jättefina pysselkort...

45372-44645372-455
...och precis den hudkräm jag ville ha. Fick även fint kort och biocheck av hans familj

45372-45045372-449
Fick denna söta av Lena, den är så jädra tuff!!!

45372-44445372-453  
Vinnande lagets poäng i tävlingen och ett matchande armband till dagens tema

  45372-44345372-445
Bordet var dagen till ära pyntat med en egenbunden fin bukett av Gerbera

En god natts sömn gör susen

Min lediga dag har utnyttjats till att träna för åtmistone en andra gång denna veckan. Att hålla löftet om tre träningar/vecka kommer att bli svårt att hålla har jag insett, men två gånger är bättre än en.
Har även handlat, varit på bibblan och plockat undan lite där hemma. Hade tänkt göra mer idag, som att blogga om min födelsedag, men på något sätt hinner man aldrig så mycket som man tänkt sig.
Gullet och jag hade tänkt gå på bio men ändrade oss efter diverse anledningar och just nu när regnet piskar mot rutan så känns det som ett mycket riktigt beslut. Pissväder är definitionen på den snålblåst och regn som pågått hela dagen. Nu ska vi lägga oss på sängen och ha filmkavalkad och äta prinsesstårta, en utmärkt sysselsättning en regnig fredagskväll. Imorrn ska jag blogga mer seriöst, jag lovar. Och det stämmer som jag trodde igår, en god natts sömn gör susen.

 
image440

Jag älskar prinsesstårta. Jag hoppas att jag någon gång, någon dag ska få en såhär fin.
Idag blir det Frödinges frysta för 41.90 på Ica

Imorgon är en ny dag.

Ibland undrar jag vad jag skulle göra om jag inte hade gullet som man kan ringa till och nästan tjuta av ilska å besvikelse över dåliga handledare och sen hemkomst.
Gullet som tröstar och säger: Det blir nog bra gumman, gå och ta dig något att äta nu, tänk på att vi ska ha det mysigt imorgon. Läs här.
Det är det jag behöver. Någon som får mig att se det positiva.
Imorgon blir en skolfri dag, oväntat men skönt och välbehövligt.
Trött. Det är ordet just nu. Trött, så trött på allt.
Det jag behöver nu är en god natts sömn, imorgon är en ny dag.


Vackert?

 När hela bordet är täckt av små pärlor i diverse färger så borde man ju tycka att det är vackert. Och det är vackert. Men på något sätt överväger inte skönheten i synen tanken på att man på något sätt ska kunna plocka upp skiten....


Tidigt

Det är sällan man går upp så tidigt att det inte ens finns morgontv att titta på. Tyvärr tror jag att det kommer bli en vana under våren. Gäsp!

Jag är tydligen korkad

Jaha, så strulade det till sig med skolan igen. Det visar sig att jag ska vara där kl 10.15 imorrn bitti och inte alls första gången på torsdag.
Det var väl mitt fel, igen, som inte tittat ordentligt. Ibland känner jag mig så jävla korkad som verkligen inte förstår mig på deras system.
Aja, allt löser sig, jag blir bara så trött.
Nu ska jag sova, upp kl 5 imorrn.

Det finns ett talesätt som jag inte minns exakt, men det går iaf ut på att ingen är så bra på att torka tårar över telefon som en mamma. Det stämmer bra.

Lön för mödan

Jaaaa!!!! Jag fick VG på hälsopedagogikkursen!
Fasen va gött! Äntligen en kurs där man få lön för mödan.
Jag brukar inte satsa så hårt på att få vg men denna gången har kursen vatt så himla intressant att det har varit roligt att lägga ner lite energi på den. Då är det skönt när man får cred för det med!
Detta förgyllde min dag!


En lagom fredagskväll

Gårdagskvällen blev riktigt trevlig.
Mys hos Mira med middag, vin,efterrätt och let´s dance (tack gode gud att Uffe åkte ut!) Sedan gjorde vi iordning oss och gick till Stallarna där det var bra mkt längre kö än vad vi trodde det skulle vara, men vi kom in efter en stund. Träffade mycket folk vi kände, tog en drink, dansade massor till hiphop som tillslut blev väldigt tjatigt, gick några varv, hade trevliga diskussioner i soffan och fick se mindre trevliga syner på ett porrpar och en hårig butcrack, hahaha! Riktigt trevligt, nu ser vi fram emot kvällens bravader.

Kvällens konstaterande: Henke ser ut som en myrslok när han är full. Hahaha....


Sucker för kostymer

Sitter lite sömndrucken och slö uppkrupen i skrivbordsstolen hemma hos pojken nu. Han håller på att klä upp sig inför kvällens sittning och jag sitter med tindrande ögon. Han blir så fin så fin! Jag är verkligen en riktig sucker för kostymer, det är så sexigt. I like....
image439

Saker börjar sakta men säkert hända.

Yes! Sakta men säkert börjar saker att hända.
Jag har fått en handledare tilldelad till mig för praktiken så nu kan jag ringa henne på måndag och diskutera lite hur vi ska kunna genomföra mitt önskade c-uppsatsprojekt och kanske stämma träff med henne. Jag vet även vem den här personen är (tror jag) och om det är hon så är hon jättebra!
Jag har börjat skriva lite på en arbetsskiss som jag ska kunna lämna in på torsdag, och jag tror jag har skapligt klart för mig vad det är jag vill göra.
Den här gången är jag så mycket mer peppad för den här terminen än vad jag var för att gå den i höstas. Nu känns det som jag vet mer vad jag vill och jag känner mig ganska färdigpluggad. Det enda lilla orosmolnet på min himmel just nu är att jag kommer vara pank som en lus hela våren! Efter att pendlingskortet och hyran är betald varje månad har jag nämligen 1600 kr att leva för, och då ska det vara både mat och nöjen. Plus att jag och pojken ska utomlands i april med om allt går som vi hoppas. Men jag får väl låna pengar av mamma och pappa till det, jag gör aldrig det annars och jag känner att det här är ett speciellt tillfälle så då ska de väl gå.
Det ordnar sig, det gör det alltid. Saker börjar iaf sakta men säkert hända.

Mina flickor

Under en period i höstas sågs vi flickor nästan aldrig. Det var möten, skolarbeten, pojkvänner, träning och hemturer som kom emellan hela tiden. Så ibland var man nöjd om man lyckades ses en gång i veckan. Men den här veckan har jag verkligen träffat mina flickor massor!

I onsdags morse var Mira och jag på promenad och sedan var Josse och jag och drack te hos Jossan på kvällen.
Igår morse var jag på promenad med Josse och på kvällen  var Camilla, Josse, Jossan och Mira här och drack te och tittade på handboll
Ikväll ska Mira och jag laga mat, se på Let´s dance och ta oss en tur till Stallarna.
Imorrn ska vi allihopa töserna mfl till Sivans.

Det är så roligt att vi hunnit träffas så mycket och det ska bli så jädra skoj att gå ut imorrn, jag e sååå peppad !!!

Vad skulle jag göra utan er???

image436
Mys under vår brunch i våras

image437
Halmstadsflickorna följer med Västerviksflickorna hem

image438
Lilla Mira och Jag i våras

Dagens husmorstips

Ibland när man inser att man behöver något när man exempelvis lagar mat, men inte har en sådan så gäller det att vara uppfinninsrik. Idag saknade jag en såndär liten liten sil som man har när man ska pudra florsocker över saker som när man ska pudra semlorna tex. Men, då kommer Stina på en skitsmart idé. Man använder tekulan! Gick verkligen hur bra somhelst! Vem behöver en såndär liten sil, man använder den ju nästan aldrig iaf. Fast ett tips är nog att det är en sådan tekula som på bilden, har man en sån med hål blir det nog svårare.
Men det mina damer och herrar var dagens husmorstips!

IDEALISK Tekula


Handboll, mys och Cloneing

Ikväll blev det tösakväll och alla kunde komma, de va länge sen. Vi har druckit te och ätit gott godis som Camilla hade gjort. Meningen var ju att vi skulle titta på handboll, men det blev kanske inte överdrivet mycke tittande sedan Josse och jag fastnade på Teknikmagasinets sida under rubriken "Vuxenleksaker". Vi hittade en ny present till våra pojkvänner, kolla nedan.... Hahaha! Så mycket roligt å lustigt de finns! En mycket trevlig och mysig kväll har vi iaf haft!
image435
Klona ditt favoritorgan! Först gör du en avgjutning i formmassan. Häll därefter gummiblandningen i formen och fäst vibratorn. Låt stelna i 24 h och du har en perfekt avgjutning där vare kurva och åder på originalet finns med. Klonen ger oändligt många möjligheter: Du kan ge kroppslig njutning åt alla som åtrår dig, utan att du själv behöver kopulera likt en avelstjur. Kanske din partner inte har uthålligheten som önskas? När det verkliga exemplaret gjort sitt är det bara att låta kopian ta över. Och är du möjligtvis ovanligt välutrustad, eller kanske en åldrande alfahanne och framgångsrik författare/journalist/programledare med särskilt intresse för jakt, kan du göra dussintals avgjutningar för att sälja dyrt på eBay! Har du inte överskattat din egen dragningskraft och perfektion lär du bli rik som ett troll.

Kom och köp!

Kommentarerna om att ni gillar min tavla värmer ska ni veta!
Kan ju passa på att säga att jag gärna tar emot beställningar där jag målar efter era önskemål. Det var precis det som tavlan jag pubilcerade igår var, en personlig beställning!
För mig är det bara roligt att ha något syfte att måla till eftersom det blir alldeles för dyrt för mig att köpa och måla på stora dukar utan att ha någon "kund". Jag tar inget för arbetet (gjorde jag det skulle det bli dyrt för er... haha) men ni får betala för dukarna och färgen, tavlan på bilden igår gick väl på sammanlagt ungefär 350 kr, vilket inte är så farligt.  Jag målar också akvarell om ni vill ha det. Så nu förväntar jag mig att beställningarna strömmar in.... haha!

Några av mina alster:

        

Senaste alstret

Har fått förfrågningar om hur den senaste tavlan som nu är klar ser ut.
Så här kommer en bild, även om den inte är världens allra bästa.
Jag blev rätt nöjd med tavlan iaf!

image428

En allvarlig insikt

Jenny och jag har under kvällens långa telefonsamtal fått en allvarlig insikt.

Vi har det jävligt bra i livet och ska sluta klaga så mycket på skitsaker!!!

Det finns så många andra som har det så mycket jobbigare och så mycket sämre. Det ska vi börja påminna oss själva om lite oftare, det är ett löfte!


Trååååk!

Det finns inte mycket som är så opeppande som idag när man går på ett seminarium som känns totalt värdlöst men man går dit bara för att slippa få en komplettering. Speciellt trist är det i en tråktyst grupp som vi har. Jag ska sitta så tyst som möjligt, någon gång får väl någon annan prata med. Suck!


En bra eller dålig dag

Det är konstigt det här med hur två exakt likadana händelser kan kännas så olika beroende på vad man är på för humör den dagen.
Saker som en bra dag kan kännas lite som att det småjäklas med en håller på att ta kål på en dålig dag, "hela världen är ju emot en".
Här kommer några exempel på sådana saker:

Häromdagen när jag hade en bra dag tappade jag saltpaketet på golvet så det rann ut salt "Hoppsan, ja jag ska ju ändå städa imorgon" sade jag då. Hade jag haft en dålig dag hade man kastat saltpaketet i väggen och givit ifrån sig 18 mindre vackra ord.

I förrgår, en bra dag, råkade jag måla fel på tavlan jag håller på med "ojdå, äh det går att fixa till sen" tänkte jag då. Igår när jag hade en dålig dag och målade fel stönade jag högt,svor för mig själv och la ner målandet för den dagen.

För några dagar sen tappade jag bort min scarf, jag letade lite men konstaterade sen att "äh, den kommer väl fram tillslut". Några dagar senare när jag tappade bort en tröja höll jag på att få ett vansinnesutbrott "för att allt försvinner ju hela tiden".

En bra dag tänker man att anledningen till att familjen inte ringt på några dagar är att de varit väldigt upptagna eller försökt ringa när jag inte var hemma. En dålig dag så har det hänt dem något förfärligt eller så bryr de sig inte om en längre.

När pojkvännen retas med en och säger att man är jobbig så svarar man på en bra dag "haha, ja men det är ju en del av min charm". På en dålig dag svarar man surt "du e inte alltid så jävla rolig du heller".En bra dag när något går sönder tänker man "äh, den där gamla grejen", en dålig dag börjar man gråta.

Ingen spänning

Jag satt just och läste igenom de senaste dagarnas inlägg. De var ganska så tråkiga. Handlar bara om vad jag gör om dagarna, inga nya tankar och funderingar. Inga roligheter. Jag måste ta tag i mig själv. Jag vill skriva en blogg som är rolig att läsa, som ger lite tankar och inspiration. Ibland anser jag att jag lyckas med det, men på sistone har jag inte gjort det.
På något sätt tror jag att jag går i så mycket andra tankar och planer kring allt jag måste fixa, allt som ska hända, allt är liksom lite ett orosmoment just nu. Att inte ha koll på läget är en situation som jag inte gillar alls. Kanske något jag måste bli bättre på att hantera, har blivit bättre men kanske måste jag bli ännu bättre? Samtidigt vet jag att det gör så att jag verkligen tar tag i saker,jag försöker desperat att skaffa mig koll på läget. Jag mailar och funderar, väntar och klurar. Snart kanske jag får koll på läget, eller så skapas det ännu mer kaos i min hjärna. Men fram till dess att min hjärna är organiserad igen så får jag kanske ta att min blogg inte är den mest spännande i bloggvärlden....

"Even the best fall down somtime, even the stars refuse to shine"....

Dagens tre konstateranden

Dagens tre konstateranden är att det:

Är en hel vetenskap att skriva ett bra cv.

Inte finns några jobb lediga i Växjö, däremot många i Malmö.

Kan vara ganska mysigt att dansa foxtrott till Vikingarna på en undanröjd golvyta i en liten etta.

image427

Jag har varit orättvis

Pojken tycker jag ger en orättvis bild av honom på bloggen ibland, som igår när jag skrev att han hade boxat mig. Så jag får lägga till att vi hade en diskussion kring att slåss och så skulle han måtta ett slag för att visa och råkade missa lite, så det träffade mitt ögonbryn. Det var alltså inte med flit och jag har inte något blått öga. Han är med andra ord inte alls någon hemsk misshandlare, nej han är så söt och tålmodig med mig som få!
Puss på dig!


Glädjebesked

Gårdagens glädjebesked kom från min lilla Tessan. Vi har hållit ihop sedan gymnasiet och är till på köpet sysslingar, hon är en av mina favorittöser. Nu har har hon bestämt sig för att plugga i Lund i höst, och att bo i Malmö de första två månderna! Jaaa! Det passar ju alldeles utmärkt, då kan vi ju träffas mycket mer! Dessutom ska hon och hennes kompis låna en trea på Bo -01, vilket innebär att jag kan komma och våldsgästa dem ett par veckor under min praktik, så bra så bra.... Vad glad jag blev! Nu får vi förhoppningsvis ha tösaträffar i Lund i vår!Det får bli en glad häst eftersom jag inte känner en mer hästtokig person än Tessan!

Idag, en soft dag.

Idag bestämde vi oss för att inte ställa någon klocka, det har vi gjort varje morgon på sistone, även om vi varit lediga. Så vid 9 tiden vaknade vi ganska utvilade och åt frukost bestående av rostat bröd och kaffe, oboy för min del jag har inte blivit någon kaffedrickare ännu, samtidigt som vi tittade på skidor. Sedan gick vi på en skön långpromenad runt sjön och pojken boxade mig i ögonbrynet så tårarna rann och linsen ramlade ur, så om jag har ett blått sådant imorrn så vet ni varför. Nu har vi satt en bröddeg på jäsning, gullet läser aftonbladet och jag ska nog ta å måla några drag på tavlan som helst ska vara klar på torsdag.... Det ska nog gå, även om det tar sån tiiiiid att måla en massa raka streck...... Vi får se hur resultatet blir. Ikväll blir det nog en pizza till middag, och lite söndagsmys. En soft dag helt enkelt.


En sånhär promenad tog vi inte.

En fredagsförmiddag

Gick upp kl 7.45 imorse och gick morgonpromenaden med Johanna som nuförtiden nästan börjar bli en rutin. Skönt! Hem och lagade frukost bestående av kokt ägg, rostat bröd,juice och kaffe till mitt trötta gull som låg hemma i min säng. Efter att jag städat i några timmar så är det nu så fräscht och fint här, så skönt det är! Efter min lätta lunch ska jag gå och lägga mej och läsa en stund och kanske ta mig en liten tupplur, because I´m worth it som de säger på reklamen.... Träningen får vänta tills imorrn, känner mig ganska duktig denna veckan iaf....


Skulle ha in en bild på en dammsugare och hittade denna, å den var så söt så det fick bli den! hihi

Hälsopedagogik och myskväll

Idag har jag varit på sista lektionen i hälsopedagogiken, med en aning sorg i hjärtat kan jag erkänna. Den här kursen har varit suverän och det känns trist att den är slut. Det som är mindre trist är dock att jag inte fick en enda liten komplettering och VG på hemtentan! Yes va gött, när jag faktiskt hade lagt ner en del energi på den. Ska bli intressant att se vad slutbetyget blir, man kan ju hoppas på VG men jag har svårt att tro det.

Ikväll ska gullet på träning så jag ska gå hemma i min ensamhet och det ska bli skönt. Inte för att jag inte gillar att umgås med honom, men man behöver ensamtid också!  Ska kanske städa, om jag inte ska göra det imorrn, har inte bestämt mig ännu, men jag ska nog iaf sätta igång och måla på tavlan. Så nu åker mysbyxorna på och myskvällen i min ensamhet kan börja!


En dag i min smak

Idag har varit en så himla bra dag!
Var inte alls dödligt trött när jag gick upp i morse som jag trodde att jag skulle va.
Gynekologbesöket kan ni ju läsa om i inlägget nedan, ett bättre sådant kan man inte ha, och allt såg bra ut också.
Jag åt frukost på ett café,ensam. Hur ofta gör man det? Inte ofta men det var underbart, jag satt där i min egen lilla värld i tystanden.
På rean fyndade jag massor, speciellt på Panduro, det är nog en av mina absoluta älsklingsaffärer, och de hade rea!
När jag kom hem kom gullet hit och åt lunch och sen stack vi iväg och simmade i en timma. Så nu är jag sådär härligt trött i kroppen som man bara kan va efter simning, och jag känner mig duktig.
Snart ska jag iväg till gullet som har ansvar för maten idag och äta tacos på min begäran. Så gott det ska bli! Sedan blir det fruktsallad till efterrätt.
Till på köpet har jag också hunnit skissa lite på tavlan och jag har fått min andra antagning och har nu säkert kommit in i Malmö till våren!
Jag har haft en innehållsrik dag som samtidigt varit så soft och skön, det är en dag i Stinas smak!


Gynekologen? Ja tack gärna!

Idag har jag varit hos gynekologen.
På något sätt så finns det någon oskriven regel om att man inte ska säga det högt, vilket egentligen är konstigt eftersom man lätt kan säga att man ska till läkaren, och det är ju samma sak....
Jaja, jag tänker på intet sätt förklara något hon gjorde utan jag vill berätta om stället, för jag är så faschinerad.
Jag har varit på ett antal gynmottagningar, allt från gratis hos barnmorskan till ett 850 kr besök hos en privat på ett fint område utanför Oslo.
Idag var jag dock på ett nytt ställe som heter Linneakliniken i Växjö. Jag brukar inte vara nervös men idag var jag faktiskt lite nervös och när jag gick in i byggnaden med gula tegelväggar och mörk murrigt golv och kom fram till den gräsligt mintgröna dörren funderade jag på vad jag gett mig in på. Jag tog dock tag i dörrhandtaget och klev in, rakt in i stillheten och rofylldheten själv.
Vilket väntrum!
Det kändes som att kliva in i en bild i ett modemagasin. Där var en fin grå soffa, några stolar vid ett högt bord, en fin mjuk matta, ett glasbord som soffbord, ett vitrinskåp. Jag kommer aldrig kunna förklara på ett sätt som gör det rätta.
Väggarna var målade i rosa toner, inte den fula landstingsrosa som man blir kräksjuk av utan vackra genomtänkta toner. Där var tavlor på väggarna, ett bord med vatten, te och kakor, de lånade ut mjuka tofflor att ta på sig när man tog av sig skorna, och det var stillsam musik på i bakgrunden.
Ingen reklam och tidningar spridda överallt, hårda sjabbiga stolar och nån radiokanal på i bakgrunden. Ingen annan var där och pratade strunt. Man bara satt där i sin egen lilla värld och nervositeten var som bortblåst. Jag har aldrig varit med om liknande. Personalen var också suverän och undersökningen var över på 2 min och kändes knappt alls.
Är det såhär skönt och lätt att gå till gynekologen så,  ja tack gärna!


Hemska tanke

En kursare till mig sökte in till våren till samma idrottskurs som jag gick förra våren. Jag trodde hon lätt skulle komma in, men det gjorde hon inte, jag blev väldigt förvånad. Nu är det så att hon som är ansvarig för idrottskursen även är kursledare för utomhuspedagogiken så vi började diskutera det idag. Då visade det sig att det är så många som sökt till idrotten inom programmen i år att de inte tar in några alls från fristående kurser, inte en enda.
Tänk då vilken tur jag hade! Hade jag sökt i år hade jag inte kommit in. Och idrotten som var en kurs som var jätte utvecklande för mig, och som gav mig massor. Den hjälpte till att forma mig som jag är idag, det kanske låter överdrivet men det är sant, jag hittade ett nytt sätt att se på saker genom den kursen.
Hemska tanke då om jag inte hade kommit in..... Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag gjorde det!!!Barn

Igår slötittade jag och pojken på ett program som handlade om unga mammor. Det är möjligt att de kommer att bli underbara mammor man jag kan inte hjälpa att tycka att de inte vet vad de ger sig in på. Som att de vill ha en docka att ta hand om när de känner för det, men som sagt, de kanske blir underbara mammor.

Jag har på sistone gått och tänkt rätt mycket på det där med barn och igår under programmet diskuterade jag och pojken det litegranna. Sedan jag var liten har jag alltid tänkt mig att jag skulle bli mamma i samma ålder som min mamma var när hon fick mig. Men om det skulle bli så så skulle jag behöva bli gravid inom några månader eftersom hon fick mig när hon var 25, och jag fyller 24 om två veckor, sen ska man ju gå å bära på ungen i 9 månader också. Så det känns ganska kört på den fronten.

Dessutom är jag väldigt kluven på "skaffa barn fronten". Å ena sidan skulle jag vilja vänta i flera flera år till, känns inte som jag hunnit göra allt jag vill hinna göra innan jag får barn. Å andra sidan går jag i funderingarna att jag faktiskt skulle kunna tänka mig å skaffa barn inom en överskådlig framtid på något år eller två. Jag är då färdig med min utbildning, jag känner mig redo för det, vet vad jag ger mig in på. Men där sätter pojken käppar i hjulet. Han deklarerar klart och tydligt att han inte vill ha barn innan han har pluggat klart och så vill han hinna jobba ett tag med. Det innebär alltså en väntetid på 3-4 år, så länge vill jag inte vänta! Jag vill vara en skapligt ung mamma!
Så på barnfronten är vi inte eniga alls. Något jag konstaterat är att jag inte skulle göra abort om jag råkade bli gravid nu iaf, inte en chans. Till på köpet kan man faktiskt inte vara helt hundra på att man faktiskt kan få barn, det är något man ofta tar förgivet. "När jag får barn...." Man borde ju säga "OM jag får barn..."

Barn är underbara och fruktansvärt jobbiga på samma gång, vilket ger en ganska kluven känsla. Men mest är de underbara. Jag hoppas att någon i min närhet kan ta och bli gravid snart så att jag kan få gulla lite utan att det behöver vara mitt eget. Jag saknar mina Norgebarn, där var det precis så, gulla men inte ha dem på heltid.

När jag var hemma passade jag på att fota av lite bilder från när jag var liten, de passar bra in dagens tema.

45372-426 45372-425  45372-42445372-423 45372-422  45372-421

Unnande med tulpaner

Igår beslutade jag mig för att unna min en ny vas och fina tulpaner som lite pepp till mig själv.
De är så fina, jag går och njuter.

45372-419

45372-416

45372-417 

45372-420

45372-415

En ny upplevelse

Som jag skrivit tidigare så fick jag ett högtalarsystem till datorn av min bror i julklapp.
Det var inget jag önskat mig, men satan vilken bra julklapp!
Ljudet är så grymt!
Jag hade inte reflekterat över att jag hade dåligt ljud innan men nu märker jag sådan skillnad.
Dessutom är de små och praktiska och passar perfekt i min bokhylla där de samtidigt lyser så blått och fint när de är på, nu har jag heller ingen snubbelsladd på golvet!
Jag drar upp ordentligt och bara njuter av de klara ljuden och den fina basen.
Mina nya högtalare gör mitt lyssnande till en ny upplevelse...


Photoshopmat

Att photoshopa samtidigt som man lagar mat är att tigga om överkokta makaroner och bränd korv.
Men jag lyckades med bilden! (Nästan, jag har inte full perfektion ännu, det krävs träning) Då kan det vara värt bränd korv...Tack till Linea igen för hjälpen.

45372-414

Nytt år- Att bli vuxen

Folk brukar skriva en sammanfattning kring det gamla året såhär vid nyår. Det tänker jag inte göra, jag tänker istället skriva om det nya kommande året.
Det här är året då jag ska bli vuxen. Man har många faser i sitt liv då man tycker att man ska bli vuxen, när man börjar högstadiet, när man börjar gymnasiet, när man tar studenten, när man börjar plugga på högskola.... Och de är alla en del i att bli vuxen, men den här gången känns det som om jag ska bli det ännu mer på riktigt.

Under det här kommande året är det många faser som ska ta slut,samtidigt som det är många nya som ska börja. Efter 4 år på högskola och universitet så ska det ta slut. Det känns konstigt, jobbigt och skönt på samma gång. Att plugga är en trygg tillvaro för mig, även om man i perioder klagar så vet man vad som förväntas av en, man vet vad som ska komma. Men samtidigt börjar jag känna att det får vara nog med pluggande någon gång, även om jag tycker om det. Allt efter juni ett ludd av vad jag skulle vilja men som jag inte säkert vet och inte kan bestämma. Nu är det dags att börja läsa "söka jobbguider", fundera på ingångslöner, var man ska bo, vilket jobb man vill ha, vilka jobb man kan få, och allt detta samtidigt som man ska kämpa å jobba skiten ur sig för den där c-uppsatsen.

Jag vet inte om jag vill bli vuxen. Jag vill det, men ändå inte. En del i det är nog att alla mina vänner, utom typ en, har flera år av pluggande kvar. Det kommer att kännas konstigt att inte längre vara en del i det som de har, att inte vara så flexibel. Att pojken har tre år kvar av sitt pluggande känns ju också konstigt,det innebär att även jag begränsas om jag vill fortsätta att vara med honom. Är det roligt att bo på campus om man inte pluggar? Tappas man bort från gemenskapen, även om man inte vill? På ett sätt vill jag flytta, på ett annat vill jag vara kvar så länge det bara går.

Det är lätt att endast se det som en jobbig grej, att bli vuxen, man måste ta så mycket ansvar. Men så hittade jag bilden nedan. "Du är vuxen nu. Du sätter själv dina gränser." Den tycker jag var bra. Får en att se på vuxenvärlden på ett annat sätt, som ett öppnande av nya dörrar och möjligheter. Jag har massor jag vill göra, kanske kan jag ta mig tid till det på ett annat sätt om jag börjar jobba? När man inte har annat som hänger över en när man kommer hem?
Det är så jag ska börja se det. Öppnandet av möjligheter. Du sätter själv dina gränser.
Dessutom, "Att vara riktigt vuxen är att vara en smula barn" Och en smula barn, det är jag.


Pillar med stilmallen, igen

Jag pillar med stilmallen, igen. Gillar resultatet än så länge, ska bara fixa till mej en bra header å pilla med lite annat.... 
Tack till Linea för hjälpen med att fixa rubrikfärgen!

Ett insnöat nyår

Nyårsafton var planerad, vi skulle åka till Jenny och Thomas på dagen och hjälpa till med maten och sedan skulle vi äta mat och vidare på fest på kvällen. Det var planen. Vaknade på morgonen och stapplade sömndrucket ut på toaletten, på vägen tillbaka till rummet råkar jag slänga en blick ut genom fönstret i hallen. Såg det inte lite vitt ut? In i rummet och tittar ut genom det fönstret. Det var inte lite vitt,det var mycket vitt!

Under natten hade vi fått ungefär 1 dm snö och det snöade fortfarande som sjutton. Då dök tanken upp första gången, vi kanske inte kan åka idag.... Men vi gick ut och byggde en snögubbe och traskade i snön och klurade, hur satan skulle vi göra? Snön fortsatte att vräka ner.
Så framåt 13 tiden konsulterade vi pappa och tog ett beslut, det var inte värt risken att ge sig ut. När mamma kom hem från jobbet och sa att stora vägen inte var plogad heller så kändes det som ett ännu mer rätt beslut. När vi sedan fick höra på nyheterna att det skett en seriekrock med 4 bilar, en krock till och en stort antal avåkningar inom bara ett par mils radie från oss kändes beslutet helt rätt. Mest snö hade det kommit i Kalmar län och i Östergötland, vi bor precis på gränsen av Kalmar län och Östergötland, med andra ord mitt i snöstormen...

Så nyårsafton firades istället här hemma med  god middag med mamma, pappa, moster och morbror, vi spelade spel och tittade på Grevinnan och betjänten. Sedan gick vi bort till bror som hade en mindre fest borta hos sig och umgicks en stund med dem innan det var dags för fyrverkerierna. Efter dem var vi så trötta att vi gick och la oss innan kl 01, en riktigt lugn nyårsafton med andra ord.


     
Gullet är i full gång med att bygga snögubbar och lyktor, en kvart efter att han deklarerat att han faktiskt hatar snö....

      
Vår snygga snöggubbe och jag, Vägen ut från oss, som vi skulle ha åkt på, minre plogad... Vår vita vintervärld

RSS 2.0