Praktiskt och logiskt

Strategin är att göra det praktiskt och logiskt.
Att tänka praktiskt och logiskt om i vilken kartong man ska lägga vad och hur man ska dela upp det för att det inte ska bli för tungt att bära.
Aldrig har det gått så fort för mig att packa, man stoppar i sak efter sak, utan att reflektera över vad det är.
För börjar man tänka efter börjar man gråta.
"Ja den här grejen hittade vi ju när vi var iväg på det, eller den här bilden tog vi ju när vi hittade på det där. Nu kommer det aldrig bli samma sak igen."
Att tänka att rummet bara är ett rum som inte betytt något utan bara ett ställe som jag haft mina saker i. Tänk så snabbt man kan förändra ett ställe, efter några timmars packning ser rummet, som Henke sa, dött ut.
Börjar man tänka på allt roligt man gjort där som man aldrig mer kommer att göra just där så trillar tårarna ner för kinderna.
Jag orkar inte gråta nu, jag kommer att gråta sen, så jag hejdar och torkar bort den lilla tår som letar sig ner för kinden och återgår till min strategi.
Jag packar ner mitt liv och tänker praktiskt och logiskt.


Myshelg

Igår morse kl 7.10 ringde resursen "Hej, förlåt att jag ringer så tidigt, jag bara undrar om du skulle kunna jobba några timmar idag?" Fatta vad gött det var att kunna säga : "Nej tyvärr, jag befinner mig i Växjö så det går inte"
Helgen har varit jätteskön! Samarkand, god mat, mys, promenader och trevligt sällskap av Josse å gullet gör under för själen. Har även hunnit packa en hel del faktiskt. Eftersom jag inte börjar förrän kl 14 imorron så bestämde jag mig för att stanna kvar i Växjö ikväll och åka hem imorgon bitti, vilket ger oss en hel extra myskväll! Nu ska gullet å jag se på EM finalen med chips å dip!

Höger eller vänster sida, det är frågan...

Damen på 206 larmade en dag, vi kan kalla henne Lisa. Lisa kan bli väldigt snurrig i bollen för att uttrycka det milt.
När jag kommer in i rummet sitter Lisa i sin rullstol på vänster sida av sängen, samma sida som sängbordet med hennes telefon står på. Anledningen till att hon larmat var att hon satt på fel sida om sängen för att kunna höra i telefonen. Hue? Jag försökte förklara att hon visst satt på rätt sida, men lögn att budskapet gick fram. Hon skulle höra mycket bättre om hon fick flytta till andra sidan sängen.
Jag försökte då i nästa fas förklara för henne att det inte spelar någon roll vilket sida hon sitter på, bara vilket hand hon håller luren med. Men inte kunde man lura henne inte, hon satt på fel sida.
Jag bytte strategi till att förklara att om hon satt på höger sida om sängen så skulle hon inte nå telefonen när den väl ringde eftersom den stod på bordet på vänster sida om sängen. jag till och med gick fram och visade. Men icke, hon hade ju gjort så förut, och då hade det ju fungerat.
Hon var helt övertygad om att jag bara inte ville förstå, för jag måste ju förstå, hon vet ju att jag är smart. Tålamodet börjar långsamt att tryta, men man räknar sakta till 10 i huvudet.
Nästa steg från min sida var att föreslå att hon kunde få flytta till höger sida så kunde jag sätta telefonen i sängen så skulle hon både sitta på rätt sida om sängen och ändå nå telefonen. Hon kunde dock inte förstå varför, hon hade ju suttit på höger sida om sängen med telefonen på vänster förut och det hade ju fungerat.
Jag lovar att vi dividerade detta fram och tillbaka i flera minuter tills hon äntligen gick med på alternativet att sitta på höger sida och ha telefonen på sängen.
Jag sa hej då till Lisa och gick ut genom dörren.
Efter en stund larmar hon igen och jag går dit. När jag kommer in sitter hon med telefonluren i handen och jag frågar om hon pratat färdigt nu? Näe säger hon, det är ingen som har ringt medan jag har suttit såhär....

Imorrn är jag ledig!

Nu sitter jag nere i Växjö i gullets lägenhet och väntar på att han ska komma hem från sin fotbollsmatch. Jag ska nu vara ledig två dagar i rad, det känns som rena semestern! Två hela dagar! Plus att jag inte börjar förrän kl 14 på måndag.
Hade fått ett lönepapper hit ner till Växjö, det blev jag förvånad över för jag hade inte förväntat mig någon lön denna månaden.... Antagligen är det för att de numera går automatiskt via Besched, men varför ska vi i så fall ändå fylla i våra lönelappar??? '
Aja, oavsett var det en mycket trevlig överraskning att över 9000 kr hade trillat in på mitt konto för bara 3 veckors arbete!
Men jag ska inte röra dem mer än att jag kanske köper mig ett par nya löparskor imorrn (de jag har är väldigt trasiga nu)  om jag skulle hitta några. Och kanske jag unnar mig (oss) lite extra god mat. Annars ska pengarna sparas till flytten, det finns mycket fina saker på Ikea som jag vill ha och ska jag nu äntligen göra slag i saken och investera i en ny 120 säng så ryker halva utbetalningen bara där....
Sedan finns det ju också framtida dubbla hyror att betala och sådant kul.
Nej, nu ska jag lägga mig framför tvn tills gullet dyker upp vilket borde vara när som helst.
Imorrn blir det Samarkand med gullet och söta Josefine som också är här i helgen. Lite shopping, matlagning å så ska Henke på lägenhetsvisning. Jag ska ha det så skönt med mitt trevliga sällskap på min lediga dag!


Leendet försvinner aldrig

Håret som en gång varit korpsvart har bleknat en aning till mörkt grått.
Huden har med åren tappat sin spänst och håren har blivit grövre.
Hon är inte längre det hon en gång var,men formerna och den sexiga posen är fortfarande densamma.
Leendet försvinner aldrig på den nakna pinuppan på 80-åriga Tages arm.pinuppa

Jag är en tyrann

Mira skickade en bok till mig för ett litet tag sedan som heter Swing it! Den läste jag ut idag...
Jag känner mig på något sätt lite.... chockad?!
I boken så pratar killen som det handlar om väldigt mycket om sin flickvän och hur hon beter sig. Det jag är chockad över att jag känner igen mig i så sjukt många beskrivningar av hur hon är. Jag är JÄTTELIK henne på många fronter, och i boken speglas många av hennes sidor inte direkt positivt.
Herregud, jag är faktiskt en manipulativ  jävel till flickvän ibland....
Nu när jag fått upp ögonen för hur jag är så kanske jag kan ta tag i att ändra på det.
Jag ska nog dock se till att Henke inte läser den för då inser han kanske vilken tyrann jag är och lämnar mig...


Downperiod

Just nu är jag nere i en downperiod vad det gäller bloggen.
Jag kan gå och fundera ut en massa saker jag ska blogga om men sedan orkar jag helt enkelt inte ta tag i att skriva ner dem. Jag en hög i huvudet som bara inte kommit ut genom fingrarna och ner på tangenterna. På sommaren har jag mycket färre läsare också, vilket gör mig omotiverad.
Dessutom så känns det som att det enda jag gör just nu är att jobba, sova, äta å va trött ungefär... Jag hinner inte det jag vill! Men nu har Tessan, Jenny å jag äntligen hittat en dag i nästa vecka då vi alla är lediga! Kors i taket! Vi ska ha en heldag, ska bli jättemysigt!
Nu är det dags att gå ut och hämta tvätten, sen är det mat, om jag hinner blir det en promenad, sen ska jag måla å fixa lite småsaker, dagens tisdagstema ska ordnas och sedan kommer det att vara läggdags, jag ska ju upp kl 5.45 imorrn igen....

Svenskt och somrigt

Jag som jobbat på midsommar de senaste.....4 åren tror jag, har gjort som tradition att ha blommor i håret. Tanterna tycker det är så fint och somrigt (gubbarna också för den delen).
I år blev det ingen bild på blommorna i håret, men väl den här på blommorna som sedan resulterade i kransen.
De är plockade längsmed landsvägen, ser det inte oerhört svenskt och somrigt ut med huset med de vita knutarna i bakgrunden...
Respekt

Igår satt jag och pratade med vår gulliga 94åriga Kalle innan han skulle somna.
Vi kom in på att börja prata om hans fru som dog för ett år sedan. Jag frågade honom hur länge han hade varit gift med henne. De hade gift sig 1914 sa han, tills förra året när hon dog. Det blir alltså i 70 år! Jag är grymt imponerad av sådant, det är det inte många som slår. 70-åriga äktenskap är respekt. Något annat som är respekt är en av våra piggaste tanter. Hon får inte alls mycket hjälp och hon är 99 år! Det är riktig respekt!

Dagens citat

Min andra Stina och jag kan ha så bra diskussioner på msn ibland. Dagens citat blir ett ifrån henne bara för att det stämmer så bra. Vi pratade om att gräset ibland kan kännas grönare på andra sidan.

"Gräset är inte grönare men man kan få stå och fundera på de vid kanten"


Bitter

Sitter nu i fåtöljen med datorn och en påse Ahlgrens bilar och är jäkligt bitter.
Jag är bitter på att jag måste jobba imorrn....
Jag är så jääää*la festsugen!!
Brorsan och många av mina "favoritpojkar" ska till Örsåsa ikväll, och jag kan inte följa med för jag ska jobba imorrn bitti  kl 7.
Jag är så bitter.
Just nu skiter jag i pengarna jag tjänar imorrn, jag hade också velat sätta mig på den där bussen istället för att bara åka hem efter förfesten.... Inget party på hela sommaren för mig...
Jag är fett bitter.

Midsommarplaner

Undrar du vad mina midsommarplaner är?
Det ska jag berätta för dig med ett ord:
Jobb
Jag har själv valt det så jag kan inte klaga, det ger jädra bra lön!
Surast är att jag jobbar på söndag, hade velat följa med ut på lördag.Men jag börjar jobba kl 7 på söndag morgon ända till 16.30 så det går bara inte. Jag har gjort så innan, festat dag innan jobb så jag vet att det INTE är en bra kombination.... Nej festande är något jag får drömma om denna sommar, för jobbar jag inte så är det Växjö som gäller... Man får väl se det som att levern mår bra, men jag vill ju också ha lite kul...Sommarprojekt

För ett tag sen började Jossan prata om att hon skulle lägga till en grej bland sina sommarprojekt.
Ojdå, tänkte jag, jag har inte några sommarprojekt, det var ambitiöst.
Men när jag bara fick tänka efter lite så har jag ju visst det sommarprojekt, jag har bara sett dem som självklara saker att göra i sommar. De tre projekt jag håller på med just nu är:

Läsning.
Somrarna är den tid på året då jag läser allra mest böcker, jag plöjer dem. Det är så skönt att läsa skönlitteratur utan dåligt samvete att man borde läsa något annat. Hittills i sommar har jag läst: Det blod som spillts, Godnatt mr Tom, Underbar och älskad av alla och i en bok som va så konstig att jag skrotade den. Nästa bok som väntar är en bok som söta Mira skickade till mig i ett paket igår, tack! Planerade böcker att läsa är Camilla Läckberg och Jens Lapidus, hans bok har jag grymt höga förväntningar på då förra va suverän!

Renovering.
Nu när jag ska flytta har jag bestämt mig för att det ska göras om en hel del. Därför ska jag fixa till mina möbler. Har fått ett skåp från mormor och en pall av mamma som jag har putsat, putsat, spacklat, putsat, putsat och putsat på nu innan de ska målas. Detsamma ska även göras med mina 4 stolar, underdelen av mitt bord och min byrå. Vi får se om jag kräks av blotta tanken på sandpapper i slutet av sommaren men just nu är det faktiskt kul (även om jag har sjukt ont i höger skuldra å axel av allt putsande)Det är så kul att veta att man gjort allt jobb själv och man blir stolt när man ser hur fint det blir.

Brevskrivning.
Jag försöker på somrarna att bli bättre på att höra av mig till folk. Jag har redan skickat till Henke och Josse, nu har jag en lista på minst 4 personer kvar, jag säger inte vilka för att inte förstöra överraskningen.


Sugen

Jag är så grymt sugen på att åka utomlands igen!
Men det kommer inte att hända på ett tag, suck!
För de få veckorna jag är ledig i sommar är inte gullet (eller någon annan heller för den delen) lediga och sedan när de är lediga har jag börjat jobba. Det bra med att jobba är att man tjänar skapligt med pengar så man kan åka utomlands. Det dåliga med att jobba är att man i början inte har tjänat ihop till en enda semesterdag, så man kan inte åka. Därför blir det först i vår som det kan bli tal om någon utlandsresande. Suck!
Men men, jag ska väl inte klaga, jag har ju iaf varit en vecka på Cypern i år, det är det inte alla som har. Men det värsta är väl att det ger mersmak.... Så åka ska jag, frågan är bara när....En underbar Pina Colada i skuggan vid medelhavet,,,

Tisdagstema: Ögon

När jag läste att dagens tisdagstema var ögon så kändes det som ett konstigt sammanträffande. Jag fotade nämligen gullets ögon nu i helgen! Därför var det inte svårt att hitta någon bild till dagens tema. Så här kommer ett av hans himmelsblå, som ni kan se så speglas den Karlskronitiska skärgården i det.


Tacksam

Då jag läste detta inlägget i gullets blogg kunde jag inte låta bli att fälla en liten tår. Dels för att jag inte vill flytta men mest för att jag är så oerhört tacksam för den förståelse han visat inför min flytt. Inställningen han haft om att detta kommer att gå bra, vi fixar det, och att han är beredd att offra saker för min skull. För ett tag sen började han prata om ifall det var lönt att spela fotboll i höst. Om ni visste vad fotbollen betyder för honom skulle ni förstå vilken uppoffring det skulle vara. I den här situationen kunde jag inte ha en mer förstående pojkvän. Jag kan inte uttrycka min tacksamhet i ord...

Paff men glad!

Idag hade jag fått mail från min examinator.
Jag mailade honom i söndags eftersom jag inte hört från honom på en vecka, ville bara höra så att inte något mail kommit bort eller så. Svaret jag fick idag var:
Hej Stina, ursäkta dröjsmålet men jag kan nu meddela att jag efter vägande fram och tillbaka kommit fram till att ditt arbete inte bara är färdigt utan dessutom kommer att få betyget VG.
What??!! Jag har fått vg på mitt examensarbete!
Jag är helt paff! Visst sa han att han tyckte att det var en väldigt bra uppsats, men att han tyckte den var SÅ bra trodde jag aldrig!
Mitt syfte var aldrig ens inställt på att få vg. Visst ville jag skriva en bra uppsats, men vg brukar vara att sikta mot stjärnorna så det hade jag inte i åtanke ens en gång. Lärarna som har tjatat så mycket om hur många fördelar det är med att skriva i grupp, där fick ni! Jag har bevisat att ju fler kockar desto sämre soppa. JAG har skrivit en VGuppsats, alldeles SJÄLV!
Jag är som sagt jäkligt paff, men jäkligt glad!!!

Dagens aktiviteter

Efter en dag på barnens lekland med hoppborg, studsmatta, rutchkana och bollhav sitter vi nu och väntar på att lasagnen ska bli färdig. Ikväll är det fotbollsmatchen Sverige- Spanien som gäller och alla har fått sätta en tia på vad de tror slutresultatet ska bli. Jag hoppas inte att jag har rätt på mitt tippade resultat...

Semester

Då har man gått bredvid alla sina dagar. Det gick faktiskt väldigt bra!
Idag bär det av till Karlskrona för lite "semester" hos gullet.
Skönt ska det bli!

Tisdagstema: Retro

När jag läste om dagens tema så blev jag först besviken, tyckte inte jag hade en enda grej som var retro, tyckte inte jag har någon relation till dagens ämne. Men sedan slog det mig som en blixt från klar himmel att det var den här bilden som skulle vara med! Den föreställer en gammal reklamskylt i metall som pappa har som jag grävde fram ur garderoben, riktigt tuff är den. Retro för mig är just de vackra damerna sina "baddräkter" som skönheten på bilden, eller som allra häftigast som pinupor, det skulle jag verkligen vilja testa att vara någon gång, en riktig pinupa...


Du ska inte tro det blir sommar om inte vikarier fanns

Den meningen fick vi höra idag på eftermiddagen på jobbet ,men det var nog också det enda vettiga vi fick höra.
Så fruktansvärt trist det var!!!
Först pratade sköterskan hygien, det pratet kunde jag ha sammanfattat med två ord: Sprita händerna.
Man ska sprita händerna före och efter arbete, före och efter man använt handskar, det ska vara det sista vi gör när vi lämnar ett rum och det första vi gör när vi kommer in i ett nytt. Herregud, hinner vi göra nåt annat än att sprita händerna??? Jo just det, vi måste ha handskar och förkläden också, helst jämt.
Sen hade vi delegeringsprat (att få delegering är det samma som att man får ge mediciner om du inte visste det) Där fick vi lyssna på lagar, vad olika mediciner är för något och på en massa annat tjafs. Det allra mest givande var ju dock när de skickade runt apodospåsar och en dosett. Oerhört givande eftersom jag haft delegering i 7 år nu så visste jag ju inte alls hur de ser ut... Suck! Till på köpet har jag varit sjukt trött hela dagen, höll ju på att dö av att bara sitta där.
Men morgonen var iaf helt okej när jag gick bredvid, har en astuff tant, såna gör det värt att gå till jobbet!
Imorrn blir det lyftteknik  och prat av chefen, för fjärde året i rad, oerhört givande..... Men jag får ju åtminstone betalt....


Uppdateringar

Sommar innebär att min blogg blir lidande. Jag hade inte ens datorn på igår. Med andra ord kommer det att uppdateras sporadiskt här framöver, jag bloggar om jag pallar helt enkelt.
Igår hade kusinerna fest och det var absolut en trevlig tillställning, jag var bara inte på humör. Man inser efter ett par timmar att det inte spelar någon roll om jag dricker mer. Det kommer inte göra kvällen roligare, man kommer bara få en värre bakfylla. Så jag var ganska seg under hela kvällen, men jag hade roligt me Lollo. Hon är så ball (hon är kusinens flickvän) vi låg på en säng å pratade en bra stund å hon berättade en klantighet som hon gjort så ja skrattade så jag grät. Jag skulle sovit där men fick skjuts hem vilket e jäkligt skönt för då kan jag få lite gjort här hemma istället för att bara skrota runt där och vänta på att bli körklar. Just nu städar jag och sedan blir det en stund i solen igen med "Godnatt mr Tom" som jag läser för säkert femte gången, men den är lika bra varje gång och jag gråter lika mycket varje gång.
Imorrn börjar jag att gå bredvid på min avdelning där jag ska sommarjobba.... Vad jag INTE känner för sommarjobb denna sommar, hela min kropp skriker nej nej nej! Men pengar måste man ha, det är bara att bita ihop....

Sommarlov!

Då var man hemkommen till skogen för sommarlov.
I mitt fall innebär det att jag börjar gå bredvid i nästa vecka och börjar jobba veckan därpå i fem veckor framöver. Men jag hinner iaf få två veckors ledigt innan jag ska börja "jobba på riktigt" och nu i helgen har jag helt ledigt!
Därför inledde jag dagen med att ligga kvar länge i sängen bara för att jag kunde, och åt en lång frukost ute i trädgårdsmöblerna.
Idag har jag inte en enda lite plan på vad jag ska göra, det är mycket ovanligt. Synd att inte några av mina grejer som jag ska måla om har kommit hem ännu, det är verkligen vad jag känner för att göra idag, stå ute i det fina vädret och putsa! Nu tror du att jag antingen är sarkastisk eller dum i huvudet, men då får du tycka jag är dum i huvudet, för jag är inte sarkastisk. Jag tycker om att göra sådant, känner tillfredställelsen av att göra saker fina alldeles själv. Nu blir det nog till att hjälpa mamma med saker idag istället. Och så ska det bli en stund i skuggan med min bok....
Ahhh, det är gött med sommarlov!Romantik

Igår kväll hade gullet och jag en riktigt romantisk kväll!
Vi åkte in till stan vid 18tiden för att gå på restaurang. Vi hade inte bestämt oss innan för var vi skulle gå, men vi hamnade tillslut på Aptit, vilket vi verkligen inte ångrade. VIlken god mat!!! Vi åt ryggbit med klyftpotatis, rödvinssås, kryddsmör med soltorkad tomat, örtolja och grillad vitlök. Det var helt ljuvligt gott, något av det godaste jag ätit på länge! Det kan jag verkligen rekomendera!
Sedan hade vi en stund över tills bion skulle börja, så vi promenerade runt i stan i solen och avslutade promenaden på mcdonalds med varsin glass. Efter det var det lagom att gå till bion, vi hade valt Indiana Jones. Jag är väl inte superfan av de filmerna, men det var lite i brist på annat och det är ju nästan lite kult. Filmen var väl helt okej, men lite väl fåniga aktionscener ibland och så var den ganska förutsägbar. Då har man sett den, men det är väl inget jag ser igen på ett tag.
Självklart så fanns det ingen buss när vi ville hem, det är så störigt att det inte går några bussar mot Campus mellan kl 22.45-00.30 på vardagar! Det var lite kyligt så att vänta eller gå var inget alternativ, det blev en taxi.
En riktigt mysig kväll som avslutning på den här terminen.

Lycka och gråtfärdighet.

Jag är lycklig och gråtfärdig.
Jag har fått ett jobb.
Jobb har jag fått innan, men den här gången har jag fått ett och tackat ja!
Det jag nog inte sjunkit in ännu, jag har nog inte fattat.
Jag ska börja jobba.
I augusti tillträder jag en 100% tjänst på en förskola som ligger i Ryd i Linköping.
Ryd är ett mångkulturellt område, men det har jag ju jobbat med innan.
Någonstans måste man ju börja, och nu börjar jag här.
De är mycket utomhus och jobbar mycket med bildskapande, precis mina ämnen!
Intervjun var jag på igår och satte press på dem, "jag har fått ett annat erbjudande men jag vill hellre ha er och om ni erbjuder mig tjänsten så kommer jag att tacka ja. Men jag måste svara på den andra tjänsen imorrn"
Så de ringde min referens och återkom till mig redan på kvällen, erbjöd mig tjänsten och jag tackade ja.
Igår var jag uppfylld av känslorna lycka och gråtfärdighet.
Underbart skönt att äntligen vara färdig med jobbsökande och Linköping är en stad jag känner att jag vill bo i.
Samtidigt blir det som jag länge fruktat definitivt, jag ska lämna Växjö.
Blotta tanken på det får mina ögon att tåras.
Men pojkvännen och vännerna stöttar mig, som Mira sa igår: Bara för att du flyttar är det ju inte slut med Växjö, du har ju dina bästaste här. Och det stämmer.
Jag kommer att gråta floder framöver över detta, men som Mira återigen sa: Gråta får man.
Så gråta kommer jag att göra, men det känns ändå bra. Beslutet känns rätt.
Så jag är lycklig och gråtfärdig.

Suverän helg

Helgen har varit helt suverän! Främst tack vare mina flickor!
Jag lovar att det ska komma ut bilder från helgens påhitt, men det har fått vänta lite, mina tankar har legat på annat idag. Imorrn blir det nog inte heller, hela dagen är uppbokad... Men det kommer,jag lovar!

Ännu mer jobbprat

Jag har fått en jobberbjudande till!
På mailen låg det ett meddelande idag när jag kollade efter, lustigt att hon inte ringde...
Det är en tjänst på en förskola i Malmö som är helt nybyggd så jag skulle få vara med och starta upp verksamheten. Det är både plus och minus med det. På nybyggda ställen brukar lokalerna vara super och man får vara med och bygga upp en verksamhet från grunden. Å andra sidan måste alla barn skolas in, det blir många småbarn och det kan vara jäkligt jobbigt att bygga upp en verksamhet.
Det största problemet just nu är nog snarast att jag börjat ställa in mig på att flytta till Linköping.....
Lösningen för tillfället blir att ändå åka på intervjuerna på tisdag i Linköping och se hur det känns. Får sätta lite press på dem att jag har nåt annat pågång så får vi se var jag hamnar sen. Små steg i taget....
Jag påminner mig själv om att hur jag än gör är inget beslut för evigt. Skulle jag inte trivas på ett ställe så kan man sluta, man kan ändra sig....

RSS 2.0