Allt på samma gång

Det är så konstigt att allt alltid ska komma på samma gång!
Förra helgen skulle jag ju ut med Marie, då blev jag bjuden på fest i Söderköping.
Denna helgen ska jag till Växjö, då blev jag bjuden på badtunna och fest i Västervik.
Men hur många helger har man inte haft då man inte haft något planerat,  och då är det inte en jäkel som vill bjuda en på något!
Likadant är det med killar.
När man är singel så är det vissa perioder rena öknen.
Men så fort man skaffar pojkvän så dyker de upp som flugor kring koskit.
Så jädra typiskt är det och jag blir så sur!
Jag hade jättegärna badat i tunna med grabbarna grus i helgen, men varför måste det vara just en sådan helg som jag redan har något så definitivt planerat???
Därför kanske jag ska börja låtsas nu att jag har en riktigt seriös plan för nyårsafton, som inte går att ändra på. Då kanske det börjar trilla in inbjudningar bara för det, och då kan jag välja och vraka!

Ny design

Se där se där! En ny design på bloggen igen. Ganska nöjd med resultatet även om det är långt ifrån fulländat. Åtminstone tillräckligt nöjd för att behålla den ett tag tills jag kommer på något bättre. Väldigt Stinig är den i alla fall!

En liten bakterie önskas

Nästa vecka blir seg med jobbet!
Måndag jobbar jag till 17
Tisdag jobbar jag till 17,sen personalmöte 17.30-20 (missar min kurs)
Onsdag slutar jag tack och lov tidigt
Torsdag jobbar jag till 15.30, sen föräldramöte mellan 16-18
Fredag jobbar jag till 17 igen...

Jag tänkte nu att jag skulle få mig en liten bakterie i helgen som bryter ut på måndag eftermiddag. En bakterie som gör att man får lite feber, då kan man ju inte gå och jobba. Men som ändå är så liten att man mår ganska bra efter att ha stoppat i sig ett par alvedon. Då kunde jag ligga och titta på film i flera dagar och bara vara och slippa p-möte och föräldramöte. "Oj oj, blev jag sjuk, vilken otur". Sen kan jag vara lagom frisk att jobba på fredag igen, och till helgen skulle jag må helt bra! Så varsågoda och smitta mig med en liten bakterie i helgen, men bara en liten, och den får inte bryta ut innan måndag eftermiddag!

Dagens ord: Umgosande

Dagens ord är ett som Henke och jag skapade idag.
Umgosande
Visst är det ett bra ord!?

Min tidiga dag

Jaha, här sitter jag ock klockan är 5.45... Men jag har redan hunnit betala min hyra, föra över pengar till mitt visskortskonto, äta frukost, klä på mig och bädda sängen. Ska cykla till jobbet alldeles snart, efter att jag borstat tänderna. Det är -0.6 ute idag, så varmt lär det ju inte bli, burr!!! Öppnar ju idag men första barnet kommer inte förrän kl 7 så de e gött. Jag älskar min tidiga dag, kanske inte så mycket för att man måste gå upp så tidigt, men för att man slutar klockan 13! Idag blir det gymmet och eventuellt en sväng på stan, jag är lite sugen på att spendera lite av min lön som jag fick igår på nya underkläder, jag älskar att handla underkläder! (Så många bhar har jag faktiskt inte Josse...) Hoppas ni får en bra dag mina vänner, det planerar jag att ha!

Roligt syndiga underklädesmärket Agent Provocateur har gjort

Tisdagstema: Grå

Nu efter ett litet uppehåll kommer jag äntligen här i tisdagstemat igen. Grå tyckte jag var ett ganska tråkigt tema men när jag började leta i alla mina mappar så hittade jag den här bilden. Jag har alltid tyckt den är grym och nu får jag en perfekt chans att visa upp den, så här kommer min gråa bild.


Grymt spontant infall

Jag tycker inte om en massa tramshumor där man plockar billiga poäng på massa... ja, trams!
Nej, bra humor för mig är humor med finess.
Någon som har finess i sin humor är Magnus Betnér.
I höstas var ju Henke och jag nere i Malmö och såg Inget är heligt, vilken var helt suverän.
Jag har ett tag nu tyckt att jag gör alldeles för lite roliga saker för de pengar som jag faktiskt tjänar nuförtiden. Att jag inte har så mycket att se fram emot. Så idag loggade jag in på ticnet, bara som ett spontant infall, och sökte på Magnus Betnér. Hans nya turné heter Tal till nationen, och det visade sig att den kommer till Linköping! Men det var på en onsdag, vilket inte passar så bra om Henke ska kunna följa med. Men, fredagen den 21 november kommer han till Norrköping och fyller Louis de Geer hallen! Det bästa var, att det fanns biljetter kvar. Usla platser, men man behöver ju faktiskt bara höra honom. Så efter en del klurande på om vi skulle få ihop det den fredagen så bestämde vi oss. Nu är biljetterna bokade! Det ska bli så grymt! Jag måste bli bättre på att få såna här spontana infall oftare!

Tal till Nationen banner

Testet

Idag gjorde jag testet, testet att se om jag kunde springa lika bra som jag kunde förra gången då jag blev helt impad av mig själv. Mitt i middagslagandet kom jag på att det vore ju smartare om jag sprang innan jag åt mat, så när maten var klar ställde jag den till sidan och stack ut på rundan.
Resultatet?
Det gick skitbra den här gången också! Jag sprang exakt samma runda som jag gick igår, då gick jag den på 1 timma, idag sprang jag den på en halvtimma. Bra för att vara jag.
Därmed kan jag nästan konstatera att min grundkondition har blivit bättre. Jag vet i fan hur det gick till, som han sa, men bättre är den. Och hur gött är det inte att helt plötsligt ha bättre kondition utan att man ens ansträngt sig för det?Obs! Inte jag på bilden, tyvärr... Men man kan ju få drömma...

Förändring pågår.

Jag antar att ni inte känner igen er i min bakgrund kära läsare. Jag känner lite att det är dags för en förändring här på bloggen så framöver får ni vara beredda på att det kanske inte ser likadant ut från en dag till en annan. Nu när jag går på min photoshopkurs också så ska jag väl i attan kunna fixa till mig en snygg header med... Den som lever får se.

Jag är beredd

Veckan som idag är slut har varit väldigt slö vad det gäller träning och nyttighet.
Men nu jävlar i min lilla låda (varför i hela fridens namn säger man så egentligen??) så ska jag komma igång igen.
Nu har jag verkligen planerat vad jag ska äta i veckan och vilka dagar jag ska träna vad. På så sätt blir det inte alls lika mycket "äh, jag orkar inte hitta på nåt till middag så jag tar en macka", eller "jag pallar nog inte gå och träna". Nu har jag redan förberett det och till och med bokat in mig på ett pass i "bodytoning"  på torsdag (om jag nu kan gå för jag kom på att vi ska fira en kollega på jobbet den dagen, men jag får väl se om jag hänger med). Dessutom har jag bokat en tågbiljett till Växjö till på fredag (ska bli så roligt!) och bjudit in Marie till middag hos mig på tisdag.
Känner faktiskt inte någon söndagsångest alls, helgen har varit ganska lång och väldigt skön. (Och väldigt rolig när vi dansade järnet igår). Så imorrn är det måndag igen (och lönen kommer, tjoho!), låt veckan komma, jag är beredd.


Veckans raggningsreplik.

"Kan jag få hålla dig i handen? Jag ser mycket bättre då".


Jag är lyckligt lottad.

Ibland klagar jag på min pojk.
Han gör inte det, inte det och inte det. Och så gör han det också,som jag inte gillar.
Men ibland blir jag påminnd om hur lyckligt lottad jag är. När jag pratar med vänner vars pojkvänner verkligen har seriösa problem. Där förhållandet blir lite av en strid.
Då tänker jag på vilken tur jag har som har en pojkvän vars största problem är att han är lite hypokondrisk och har svårt för att planera.
Jag är lyckligt lottad jag, som inte har större saker att klaga på.
Tack för det min kära!Här är han min söta...

Hur stora är oddsen?

Jag måste bara berätta en rolig sak som Lena (min kompis som bor hos mig i helgen) var med om igår.
Hon var nere på stationen här i Linköping när det plötsligt kommer fram en kille och säger: "Hej Lena!"
Lena blev väldigt konfunderad, vem farao är killen? Hon svarar väl lite trevande "hej" men ser nog väldigt fundersam ut för killen frågar "mår du bra?". Jodå, hon mår bra, men vem fasiken är det som står framför henne? Till saken hör att Lena inte bor här i staden utan bara är här i några veckor. Killen börjar nog ana att hon är lite förvånad så han säger: "känner du inte igen mig? Det är ju Jonathan, på media." Lena börjar därmed processa alla som hon någonsin träffat som hette Jonathan och alla som hon känner som skulle kunna jobba med något inom media. Men icke, hon kan inte komma på vem det är. Killen börjar nu bli lite osäker och säger sedan " för det är väl Lena (och något efternamn som börjar på R). Men Lena heter inte något på R, hon heter Jonsson.
Det visar sig alltså att killen Jonathan har sett fel och trott att han hälsar på någon han känner, som tydligen är väldigt väldigt lik Lena. Frågan är bara, hur stora är oddsen att den person han känner och den han tar fel, båda heter Lena???

Om ni inte visste...

Linköping är Sveriges femte största stad om ni inte visste det.
Att Stockholm, Göteborg och Malmö ligger överst på listan, det tillhör ju allmänbildningen att veta.
Men vet ni vilken som är Sveriges fjärde största stad?
2006 var det Helsingborg.
Nu är det Uppsala.
Så nu vet ni det, om ni inte visste det innan.Här är min nya hemstad, i ljus.

Kanske är jag vuxen.

När blir man egentligen vuxen? Det är en fråga jag ställt mig på sista tiden, för jag känner mig någonstans lite på gränsen på något sätt. Vad är definitionen på att vara vuxen? Jag går in och söker på Wikipedia och får följande svar:

Begreppet vuxen innebär att en person är gammal nog att klara sig utan stöd från föräldrar eller andra vårdnadshavare. I västerländska samhällen brukar denna ålder anses vara uppnådd vid mellan 18 och 21 års ålder, vilket också brukar kallas myndighetsålder. I vissa kulturer går gränsen vid yngre år, och är i vissa fall synonym med termen könsmogen.

Det svaret gör mig dock inte klokare alls. "Gammal nog att klara sig utan stöd från föräldrar", vilket stöd? Beroende på vad man menar med stöd så har jag antingen varit vuxen från jag började gymnasiet, eftersom jag flyttade hemifrån då, eller så kommer jag aldrig bli vuxen eftersom stödet från sina föräldrar är något man alltid kommer att behöva.
Anledningen till att jag börjat fundera över begreppet är den att jag som sagt känner mig någonstans mittemellan. Nästa år fyller jag 25, då är man väl ändå vuxen eller? Ibland känner jag mig lätt redo att skaffa hus, barn, bil och hund, medan jag ibland bara vill ha det sådär skönt obekymrat som man hade det där på gymnasiet (fast man visste inte om det då).

Nästa tanke är om vuxenheten har med åldern eller beteendet att göra? Jag känner mig exempelvis mycket mera vuxen sedan jag började jobba, men inte kan det bero på den där åldersskillnaden på 7 månader då jag fortfarande var student. Nej det måste ju bero på hur man har det i tillvaron, eller? Eller beror det kanske på hur vuxen man känner sig?
Blir man vuxen när man skaffar barn, även om man är 15 år? Eller blir man vuxen när man skaffar hus? Eller när man börjar jobba? Eller när man kan ta ansvar för sig själv? I så fall kommer vissa människor aldrig att leva upp till definitionen "vuxen".

Kanske handlar det lite om en liten liten blivande 25årskris från min sida.
Jag har en fullföljd utbildning, jag har ett fast jobb, jag funderar på saker som har med jobbet att göra och pensionssparande. Jag har en liten vilja att skaffa barn inom de närmaste 7 åren, om man fick önska. Jag vill gärna köpa mig en bil snart när jag börjar att få råd, och att supa skallen av sig känns inte längre så lockande. Även mina kompisar börjar skaffa sambos, få fasta jobb och flytta ut från campus.
Med de argumenten skulle jag definiera mig själv som vuxen. Men jag tror inte att jag vill vara det. Kanske är det därför jag desperat försöker hitta någon liten sak som gör att jag inte ses som vuxen. Är man vuxen så känns det på något sätt lite definitivt och tråkigt på något sätt. Jag vet inte. Kanske är det en blivande 25års kris. Kanske är jag vuxen.


Omotiverad

Den här veckan känner jag mig på något sätt lite omotiverad. Pallar inte träna, är godissugen, fixar nästan inget hemma. Jag vill bara vara och titta på tv och softa när jag kommer hem om dagarna. Men man måste väl ha såna veckor också antar jag. Jag känner mig iaf inte stressad, och det är ju bra åtminstone!

Jag skulle vilja vara 3 år

Ibland skulle jag vilja vara 3 år.
När det är höjden av lycka att få blåsa ut det tända ljuset på bordet.
När man kan skratta sig tårögd av en rolig sång om en skogshuggare.
När man kan underhålla sig långa stunder med att blåsa runt en liten boll med ett sugrör (jättebra träning för munmotoriken för övrigt)
När det är världens roligaste att hoppa i vattenpölarna.
När man kan cykla varv, på varv, på varv, på varv på cyklarna runt gården.
Världen är så mycket lättare och roligare.

Fast när jag tänker efter så tycker jag också att skogshuggarsången är rolig, att det är rätt kul att blåsa bollen fram och tillbaka över bordet, och har jag stövlar på mig kan jag gå omvägar för att få hoppa i vattenpölarna....


Vuxenpoäng....

Ens vuxenpoäng går upp med ungefär 500% när man börjar jobba mot när man pluggar har jag märkt.
Inte bara det att man måste vara på jobbet vissa tider, ta mer ansvar, osv osv. Nej såna här tråkiga saker som man bara huxflux ska kunna och bestämma sig för också.
Bara sånt konkret på jobbet som att lägga in om vikarier i DAM, veta hur det fungerar med alla kaffekassor och presentkassor, hur man fyller i dispenspapper för utökande av tid för barn, schemaläggning, arbetsrondspapper, julfester, arbetskläder och speciella pedagogiker och allt mellan himmel och jord.
Sedan har vi sånt här annat som är aktuellt just nu för mig. Pensionssparandet till exempel. Hur i hela friden ska man veta var man ska placera pengarna? Vilket bolag är bäst? Ska jag bara låta kommunen placera dem som de vill? Och de pengar som pensionssparats till mig under sommarjobbet, ska jag flytta dem till samma fond? Vidare måste man fundera över det där med att vara med i facket, ska man vara med i a-kassan? Behöver jag någon försäkrning utöver min hemförsäkring? Hur mycket bör man kunna med allt det där med karrensdagar,sjukskrivning och övertid?
De funderingarna ger brutalt mycket vuxenpoäng.

Dagens ord

Dagens ord: Isdrottningsgrejer

Skön morgon

Att vakna pigg 6.15 en dag då man inte behöver gå upp förrän kl 7.30 egentligen. Ligga kvar och klura lite och sedan bestämma sig för att gå ut på en promenad på morgonkvisten. Dra på sig myskläderna, stoppa handsfreen med p3:s morgonpasset i öronen och bara traska runt i den friska luften. Komma tillbaka och ändå ha en timma kvar att äta frukost, blogga och softa på innan man måste cykla. Det är en skön morgon för mig.

Förundrad och förvånad kan man bli

Äntligen skulle vi gå på boxpass, vi som inte fått till någon dag på evigheter hade nu hittat en måndag då båda kunde och passet var bokat. Men vad händer då? Jo, Emma får migrän. Så sur jag blev!
Inte på Emma för det kan hon ju verkligen inte rå för, nej jag blev sur på migränen och det faktum att jag var sjukt taggad på boxpass. Eftersom jag var så inställd på att röra på mig kunde jag inte bara softa resten av kvällen, nej jag var tvungen att ge mig ut. Så efter en del dividerande med Henke och mig själv så bestämde jag mig för att jogga en runda. Till saken hör att jag inte är så van joggare och anser mig inte så bra på det, jag blir trött fort, ger upp lätt och sedan går jag resten. Men idag, hör och häpnad, så gick det helt suveränt! Jag joggade i 30 minuter utan att stanna en enda gång och utan att lida av andnöd i slutet. Tvärtom hade jag en bra andning och pulsen rusade inte. Det var till och med kul och peppande! Det är riktigt bra för att vara jag. Kors i taket! Vad har hänt? Kanske de där 40 minuterna cykling, 5 dagar i veckan i 3 månader har gjort nytta för min grundkondition? Eller var det bara det att jag var så taggad? Jag som tycker jag varit så dålig på att träna på sistone.... Måste nog ut och springa snart igen, bara för att se om det var ett sammanträffande....


Helgen i bilder

 
De säger att en bild säger mer än tusen ord. Därför kommer nu bilder ifrån helgens mys som jag låter tala för sig själva.
Suveränt

Helgen har varit helt underbar! Så himla skönt och mysigt och roligt vi har haft det! Ladiesnight var bättre än förväntat (om bara Stormare kunde hålla snoppen inne i byxorna skulle det vara ännu bättre, tack!)
Mer recension av helgen och finfina bilder på oss kommer i veckan, tillsvidare får ni hålla tillgodo med några bilder från lördagskvällen.

 

Behöver jag säga att dansarna var läckra!?

Softar runt

Jag är imponerad över att läsarantalet håller i sig trots att jag varit då dålig på att uppdatera de senaste veckorna. Tack till mina trogna läsare!
Vaknade kl 6 imorse och var utvilad så kl 6.15 gick jag upp och tog en lång skön dusch. Nu går jag bara runt och softar å njuter av att det äntligen är fredag. Ska inte vara på jobbet förrän om 1.5 timmar så jag har gott om tid. Känns så gött, länge sen jag hade en sådan här soft morgon. En perfekt start på en förhoppningsvis perfekt helg!

Fröken duktig

Jag har läst i min Etik i pedagogiskt vardagsarbete idag. Låter inte alls kul, jag vet, men den är faktiskt bättre än man kan tro.
De tog upp begreppet "duktig".
Vad är det att vara duktig?
Vem ser vi som duktig?
Kan det finnas en risk med positiv förstärkning av beteende hos barnen, kan det istället få omvänd effekt? (om du tycker jag är duktig nu, vad var jag innan? tycker du bara om mig när jag är duktig?)
Jenny Gren skriver om det att vårt samhälle idag kräver att man ska vara duktig, och att många av oss bär på ett duktighetsideal.
Varför skriver jag om detta här då?
För att jag kände mig enormt träffad.
Duktig är ett ord jag använder väldigt ofta.
Jag ska alltid vara duktig, och är jag inte det mår jag lite psykiskt dåligt.
Så ska en bra bok vara, den ska väcka tankar. Hon skriver också om det att om vi själva har som föresats att man ska vara duktig så kräver man ofta det samma av sina elever.
Det här måste jag verkligen ta mig en funderare på.
Varför vill jag vara duktig hela tiden? Vad ger det mig och vad medför det för negativa saker? Vad medför det i mitt abete med mina barn, kräver jag mycket av dem?
Kanske jag ska börja bli mindre duktig?

En skön känsla

Lägenheten är städad, disken är diskad, trapphuset är sopat, tvätten är struken, jag har läst 25 sidor i min bok till jobbet och en skön känsla infinner sig. Ett lugn som jag inte känt på länge i mitt lite småstressade liv. Jag har det skönt, utan känslan att jag borde göra något. Imorgon är det fredag. Imorgon kommer mina flickor! Den här helgen ska vi dricka vin, laga god mat, slappa, shoppa, gå på ladiesnight och framförallt umgås och bara prata som vi inte kunnat göra på så länge. Imorgon börjar helgen, så skönt vi ska ha det!

Jag ska bättra mig!

Jag vet, jag är ledsen. Min blogg lite i en bloggdvala just nu.
Främst för att jag inte har något bredband hemma men också för att min tillvaro är lite lite hektisk just nu. Jag var till exempel helt övertygad om att jag har bokat tvättid tills i söndags, men det hade jag visst drömt. Och idag trodde jag att jag skulle på kurs med jobbet, men det var ju nästa vecka som det var, så nu blir det photoshopkursen istället. När Stina inte har koll på sakerna runtomkring sig, när hon glömmer saker, då är det mycket! Henke var helt faschinerad i söndags att jag inte hade koll på min tvättid, det brukar vara han som står för såna fadäser i vårt förhållande.
Nej som sagt, det är mycket nu, fika igår, kurs idag, flickorna kommer på fredag-söndag (yippiee!) och så rullar det på.... Jag överlever, absolut, men så mycket bloggande blir det liksom inte tid och inspiration till, förlåt.
Jag lovar att jag ska bättra mig, när läget lugnat ner sig lite, då ska jag bättra mig igen....

RSS 2.0