Äntligen Examensbevis!!!!

Idag pratade jag med mamma och då sa hon något jag väntat på att få höra länge:
Mitt examensbevis har kommit!
Jaaaaaaa!!!!
Inte för att jag inte trodde att det skulle komma, och jag har inte suttit i sjön på jobbet heller.
Nej anledningen till att jag är så glad är denna:
Nu äntligen slipper jag Malmö jävla högskola!!!
Aldrig aldrig aldrig (jag vet att man aldrig ska säga aldrig, men i detta fallet kan jag faktiskt det) mer ska jag ha med dem att göra.
Äntligen är jag fri från det förbaskade strulet. Äntligen.
Nästan värt att fira i helgen, absolut värt att fira!
Bye bye MAH, hoppas vi aldrig ses igen.

Det var den fisken med det

Innan han ens hann att få ett riktigt namn så låg även han på botten. Det är nog inte så bra att hoppa ur skålen. RIP andra fisken. Nu lägger jag ner det här med akvariet ett tag tror jag....

Fritid?

Jag trodde i min enfald att när jag började jobba så skulle jag få så mycket fritid. Jag menar när man kommer hem är man ju ledig, eller? Jovisst, men tiden bara försvinner å veckorna bara swischar förbi. Här är kommande veckornas planer, var försvinner alla dagar?

Denna veckan:
Måndag: Jobb till 17, laga mat å fixa efter helgen
Tisdag: Jobb till 17, på studiecirkeln direkt efter det till kl 20
Onsdag: Jobb till 13, träna och träffa Marie
Torsdag: Jobb till 15, sen kommer Henke
Fredag: Jobb till 13, sen Henke
Lördag och söndag: Henke

Nästa vecka:
Måndag: Henke åker hem, jobb till 17, fika med kusinerna
Tisdag: Jobb till 17, studiecirkeln
Onsdag: Jobb till 13, Träna, Inga planer??
Torsdag: Jobb till 15, städa och fixa
Fredag: Jobb till 17, Mira och Josse kommer!
Lördag och söndag: Mina flickor för hela slanten!

Dessutom: Min NorgeLena kommer till stan så henne måste jag träffa, jag ska träna tre gånger i veckan, läsa ut "etik i pedagogiskt vardagsarbete", hinna träna på mitt photoshopande och så finns det ju många andra saker jag gärna skulle hinna med....

Ledig,jag tror inte det, hur hinner folk ha familj?

Måndagsångesten är utbytt

Tänk vad ett bra möte på jobbet kan göra skillnad. På eftermiddagen hade vi ett såntdär möte då ideérna bara bubblade. Jag hade sällskap av en kollega på vägen hem, hon jobbar på avdelningen bredvid och jag gillar verkligen henne. Så vill jag också vara när jag jobbat i så många år! Vi är otroligt lika tror jag, vi är bara på väldigt olika stadier i livet. Så när jag kom hem var inte jag alls måndagstrött längre! Jag sprudlade! Nu ska jag ut och gå, handla å laga mat, och det känns inte ens jobbigt! Det är rätt gött å leva ändå....

Måndagsångest

Jag har sådan måndagsångest!
Helgen sa bara "swisch" så var den över. Jag visste ju att det skulle bli så, men det var ändå så segt att inse igår kväll att helgen var slut. Trevligt har jag haft det iaf och det kom väl ett 20 tal personer på festen. Jag fick en "prinsessgodisskål", två blomkrukor, en scarf, ett skärp, en blombukett och en förbandsväska i inflyttningspresent, bara bra saker! Riktigt trevligt på festen men nere på stan var det sisådär. Dålig musik osv, men men, det var väl godkänt, men Harrys är helt enkelt mycket roligare!
Igår bestämde sig även min fisk för att han antingen ville leka cirkusfisk eller att han inte ville leva längre för när jag kom hem från Marie igår kväll så var han borta. Jag letade och letade i skålen, en fisk i en skål kan bara inte försvinna! Så upptäckte jag honom, BREDVID skålen, han hade hoppat ut! Men jag släppte i honom igen och imorse så simmade han så fint så fint, Jag tog genast bort lite vatten ur skålen så risken inte ska bli så stor att han gör det igen.
Vi såg även på Wall-e igår, filmen om den lilla roboten. Det var en mindre besvikelse faktiskt. Även jag som älskar animerade filmer tyckte att den var ganska seg, och efter ett tag tröttnar man på att det inte är något tal, bara en massa små konstiga ljud hela tiden. Ja besviken blev jag.
Sammanfattningen av helgen är att det var himla trevligt, men att det gick alldeles för fort. Alldeles för fort. Men men, det kommer snart en ny helg och Henke kommer redan på torsdag så då kommer det att gå ännu fortare.
Men jag har lite måndagsångest.

Äntligen äntligen

Idag är jag oerhört glad att det är fredag. Veckan har gått bra men ändå varit ganska krävande. Man är slut i huvudet nu och behöver vila. Hur mycket vila det blir i helgen vet jag dock inte eftersom det är inflyttningsfest som gäller imorrn. Folk frågar mig hur många som kommer på festen, mellan 11-30 personer svarar jag. Jag vet inte alls hur många som kommer, och jag bryr mig inte heller! Är inte det ett enormt framsteg i "PlanerarStinas" liv? Vi blir så många som vi blir resonerar jag. Bror å Kim kommer på dagen imorrn å stannar till söndag kväll. Så någon helg i min ensamhet blir det inte, men inte ett dugg gör det. Det ska bli väldigt roligt, så vila får jag göra någon annan gång. Bara 4 timmar kvar, sen är det äntligen äntligen helg.

Var tog det viktigaste vägen?

Under en lärarutbildning hinner man läsa en mängd möjliga saker.
Man ska lära sig att lära barnen kategorisera, man ska kunna lära dem läsa, vi läser om Freuds teorier om barnets utveckling, vi ska lära oss svamparter, hur man lär ett barn stå på händer. Vi ska bli experter på hållbar utveckling och veta hur man utvecklar barnets spatiala förmåga. Jag säger inte att dessa saker inte är viktiga, nej då, de bidrar alla till barnens utveckling.
Det jag undrar är var den viktigaste kursen tog vägen?
Kursen om vad jag ska göra med min lilla vän, han som inte fick någon mat och som nu har suspekta märken på händer och fötter som är skrämmande lika dem man får när man bränt sig på en cigarett. Var tog kursen vägen som ska hjälpa mig att veta hur jag ska hjälpa honom?

Äntligen fredag

Idag på väg till jobbet mötte jag en buss där det i fältet högst upp där destinationen ska stå stod:
Hurra! Äntligen fredag! Det säger allt.

Tack lägenhet 20:023

Igår var det besiktning på min gamla lägenhet i Växjö. Den gick igenom alldeles galant! Tack mina flickor och Henke för städhjälpen!!! Nu är nycklarna inlämnade och en era är över. Nu är jag inte längre Växjöbo, och kommer nog inte bli det på ett tag framöver heller, man ska aldrig säga aldrig. Tack lägenhet Stallvägen 20:023 för alla trevliga stunder, nu får du gå vidare till nästa student....Puha

Vilken dag!
Vaknade imorse och kände mig inte alls i form för en dag på jobbet. Väl på jobbet har det varit nästintill kaotiskt. Elva ungar varav en är en inskolning där pappa skulle gå ifrån för första dagen idag. Ungen skrek, och tjuter en så tjuter flera. Det var leksaker överallt, man hade ingen koll på alla tio barn som prang omkring. En kollega ringde och var sjuk och en av oss är redan ledig så vi har vikarie. Någon rast hanns det inte med för min del idag på förmiddagen och ett barn fyllde år igår och skulle sjungas för idag. En unge ville inte sitta hos vikarien, en började tjuta när man säger till den att den ska städa och en tredje har tappat bort sin läppsyl och gråter för den sakens skull. Vi fick dela upp barnen och gå ut med dem senare än vanligt och blöjbytena blev inte alls som de brukar. Som tur var så var det makaroner och korv till mat idag vilket gjorde att alla barn åt en massa och det blev tyst och lugnt.
Nu ska jag vara här fyra timmar till idag, och trötter är jag. Puha, ikväll ska jag bjuda Marie på middag, ska bli lugnt och skönt att sitta hemma och äta mat och prata strunt...

Självbedrägeri?

Jag älskar att få brev.
Inte de där vanliga tråkiga räkningarna och bla bla bla du har nu tecknat din försäkring hos oss, bla bla bla. Nej jag älskar såna brev med handskriven adress (dock får det inte vara någon logga från Mah eller nåt liknande) Såna brev som man vet att någon lagt ner energi på, bara till mej, som man vet kommer att vara en trevlig läsning.
För en vecka sedan när jag skulle åka tåg hem så blev det ju väldigt försenat. Med andra ord skrev jag ett brev till Klt för att begära ersättning, la det i ett kruvert och klistrade igen. Sedan la jag det framför dörren för att jag skulle minnas att ta med det till postlådan. På morgonen bestämde jag mig dock för att posta det senare på eftermiddagen när jag ändå skulle åka till gymmet. Med andra ord blev det liggande kvar på golvet.
Varje dag när jag kommer hem öppnar jag dörren och tittar jag först på dörrmattan med spänning, har det trillat in något kul brev genom brevinkastet idag?
Och så häromdagen så öppnade jag dörren, och där ligger ett brev, med handskriven adress, woho! Men glädjen blev kort då jag strax insåg att det var mitt eget brev till Klt som låg där. Antar det är sådant som kallas självbedrägeri...


RIP Spunken

Idag när jag vaknade upp låg min lilla Spunk på botten och det fanns inget jag kunde göra för att väcka liv i min lilla stackars fisk igen. Min lilla Spunk.... Nu har jag dock ändå fisken jag köpte i lördags för att sällskapa med Spunken. Han har dock inte fått något namn ännu, har ni några förslag? (inte Ed Jenny!)
RIP min lilla Spunk.

Sleten

Rätta ordet för igår var verkligen Sleten. Hela dagen var jag typ halvt utslagen. Jag som så sällan brukar vara speciellt bakfull var värre än jag varit på länge. Jag brukar piggna till framåt 12 och sedan vara som vanligt. Så var fallet inte igår och jag gick som en halv zombie hela dagen. Kanske berodde det även lite på att jag hade ont i halsen så jag inte var riktigt kry. Jaja, oavsett vad det var så gjorde det inte så mycket. Jag hade riktigt kul i lördags, så det var det värt!!!

Lust att strypa...

Jag är en person som uppskattar en bra debatt, jag beundrar människor som är rappa i käften och kan komma med bra argument för sina saker. Det jag dock inte tål är människor som måste tycka bara för tyckandets skull och som alltid måste komma med sista ordet bara för att de gillar att höra sin egen röst.
Idag hade vi studiedag och på eftermiddagen så sprang vi först runt i olika grupper och skulle skriva ner vad vi tänkte på när vi hörde orden: Jämlikhet, Jämställdhet, Solidaritet och några till. Sen när vi kom tillbaka skulle vi försöka komma fram till en gemensam definition i hela storgruppen (kanske 40 pers?)
På jämlikhet kom vi fram till att vi skulle skriva att det är att "Alla människor har samma rättigheter och skyldigheter." Sen skulle vi lägga till att de skulle ha samma möjligheter också. Jag sa då som förslag att vi bara kunde lägga till det på listan så det blev "Alla människor har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter" men se det tyckte inte en liten fröken duktig. Och sedan var det igång.
I säkert 20 minuter diskuterade vi det för de ville att vi skulle definiera det till den milda grad! Men grejen är den att ju mer du definierar ett begrepp desto mer målar du in dig i ett hörn, för du kommer alltid att missa något . Är ett begrepp mer öppet finns det mer plats för tolkningar. Så efter de där 20 minutrarna, vad blev det då? Jo, precis det jag föreslagit redan från början blev resultatet! ¨
Sen var det dags för nästa ord: Jämställdhet. Och självklart måste fröken duktig och en annan miss "jag måste tycka hela tiden" komma med argument hela tiden! Jag ska inte gå in i detalj på det, men en del av det gick åter igen ut på definition.
Men herregud, vi hade skrivit "Alla" innebär inte det alla lesbiska, judar, handikappade, you name it! Alla är alla!
Men icke. De höll på å tjatade och tjatade och tillslut blev de så desperata efter att ha rätt att de började gå in på helt nya saker som inte hade med det hela att göra. Och de tjatade om å om å om igen om samma saker.
I sådana diskussioner kan jag bara inte hålla tyst, vilket kan vara till ondo ibland.
Tillslut var jag så förbannad att jag nästan satt och skakade och hade sådan lust att bara springa fram, ta ett strupgrepp och bara skrika: Vad i hela helvete är det som du inte fattar människa!!!??? Fick nästan bita mig i tungan för att inte bli otrevlig.
När vi äntligen kom ut på fikarast så sa några av mina kollegor till mig: Det är bra Stina, hon har varit en besserwiesser ända sen hon kom hit. Hon har behövt sättas på plats, jag hejar på dig!

Tisdagstema:Höst

Varje år har vi kräftskiva med släkten, när den är genomförd är det höst! Den här bilden är dock inte bara höst, den är njutning....


Kommande (hektiska?) veckan

Det var ju nyss fredag, var tog helgen vägen?
Såhär ser min kommande vecka ut,den är lite mer hektisk och rörig än vanligt....

Måndag: Jobba till 17, möte på eftermiddagen, plocka å kanske träna
Tisdag: Studiedag till 16, dvs sitta stilla och lyssna hela dagen. Kanske simma på morgonen, tvätta på kvällen
Onsdag: Min korta dag! Kanske  får besök av mamma, pappa, farmor och mormor.
Torsdag: Studiebesök på förmiddagen, planering på eftermiddagen. Träna?
Fredag: Slutar tidigt!!! Träning, softande och ha det skönt
Lördag: Träna, gå på stan och gå på inflyttningsfest
Söndag: Ta det lugnt....

Tvivel

"Det kallas tvivel, det där som stör. Ja det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör...."

Lars Winnerbäck

Sol på burk

Med sorg i hjärtat är det nu konstaterat. Den där fina gyllene solbrännan jag hade fått till i sommar har nu gått och lagt sig för vintern. I helgen ska det inhandlas solpuder....


Veckans felsägning

"Lönnröv" istället för "Röda lönnlöv".... Haha, den blev ganska bra, jag undrar vad en "Lönnröv" är bara....Så farligt var det inte.

Dagen i fredags blev inte så hemsk.
När jag kommer innanför dörren på jobbet får lilla F. syn på mig, lyser upp som en sol och kommer springande för att ge mig en stor kram. Hur kan man fortsätta sura då? Min fisk levde också när jag kom hem och simmade så harmoniskt så.
Däremot kan man väl säga att tågresan hem inte blev som planerad. Jag och två av kusinerna satte oss på tåget som gick vid 17.35 och skulle vara framme i Gamleby där pappa skulle hämta oss klockan 19. Men efter växelfel, signalfel, söderkörd växel så vi inte kom någonstans, inringning av buss som inte dök upp så slutade det med att vi kom till Gamleby 21.45! 2.45 timmar senare än vad vi skulle! Men på något sätt så var det inte så farligt. Vi var ju några stycken så vi hade sällskap av varandra och vi hade ju inte någon direkt tid att passa. Dessutom blev det efter ett tag en ganska trevlig stämning på tåget, vi spelade hänga gubbe med en kille från Åtvidaberg.
Nu är det snart dags att åka tillbaka till Linköping efter en helg med softa morgnar, sköna skogspromenader, samtal med mamma, kräftskiva med släkten och inga måsten. Det gör under för själen, imorgon börjar en ny arbetsvecka...

Jävla dag

Inledde morgonen med att bli sur och ledsen över ett sms jag fått inatt när jag sov. Sen valde min mobil att varken skicka eller spara utan helt enkelt radera mitt 4 sms långa svar. Jag ska idag avsluta min gamla inskolning och påbörja min nya. Den nya inskolningen innebär en familj som inte kan någon svenska alls, så jag måste prata bara engelska med föräldrarna och barnet förstår inte vad man säger till det. (Dessutom vet jag inte vad barnet heter ännu!) Jag ska gå på en timmas medarbetarsamtal, hämta en nyckel på en annan skola, en annan avdelning har studiebesök så de måste se "trevligt" ut inne hos oss också när de går runt. Jag insåg nyss att jag inte har någon lunch hemma och efter jobbet hinner jag bara hem och byta väska innan jag ska vara på stationen igen. Nu fattas de väl bara att jag kör omkull med cykeln eftersom jag glömde hjälmen på jobbet igår och att min fisk är död när jag kommer hem. Jävla dag.

Jag har skaffat sambo!

Redan i våras började jag prata med Henke om att nu när jag skulle bli ensam i höst så ville jag ha någon att rå om. Någon som väntade när jag kom hem, som jag kunde ge min kärlek till och mata och prata med. Det ultimata hade kanske varit en katt eller en hund, men jag tycker synd om katter som bor i lägenheter och en hund har jag inte tid med nu (även om Doris och Agaton börjar göra mig sugen på en söting till vovve).  Ett tag var diskussionen inne på en eremitkrabba, Henke hade en när han var liten och de är tydligen rätt tuffa. Men jag kände nog att jag inte är riktigt redo för en eremitkrabba ännu. Så har veckorna gått och det har inte blivit av att jag tagit tag i det, förrän idag. Idag har jag, efter Jennys peppning, skaffat mig min första alldeles egna Guppy! Han är vit med orange kant på simfenan längst bak, jättesöt är han! Han är inte riktigt döpt ännu, men det pendlar just nu mellan Spunken eller Snigel! Vad tycker ni kära läsare?
Tjejen i djurbutiken sa att man egentligen ska ha ett akvarium igång i en vecka innan man släpper i fisken, och det har ju inte jag precis....Men jag bestämde mig för att ge det ett försök ändå och nu håller jag tummarna för att min lilla Guppyhane ska klara förflyttningen med livet i behåll... Jag har åtminstone fixat till hans nya hem så fint så fint nu innan han ska flytta in och just nu ligger han och simmar i sin lilla påse innuti akvariet.
Samtidigt som jag är så glad över min nya sambo så försöker jag febrilt att INTE tänka på "Hitta Nemo", att fiskar också har känslor... För i så fall har jag just tagit honom från sina vänner till ett liv i ensamhet och det känns ju inte så bra. Men jag lovar att jag ska ge honom massor massor med kärlek, min nya lilla sambo!

Hjärtat blöder...

Ända sedan jag blev gammal nog att förstå det så har jag insett att jag är mycket lyckligt lottad vad det gäller min barndom. Jag kan idag säga att inte en grej saknas i min uppväxt. Inom det yrke jag har är det också något man blir påmind om med jämna mellanrum.
Idag kom nämligen en av våra gullungar och har inte ätit någon frukost för att de inte har någon mat hemma och inte har råd att köpa någon heller. Jag har så svårt att förstå det på ett sätt, under min uppväxt existerade inte ens tanken att man inte skulle få någon mat!
Då börjar också tanken växa fram, tänk om det inte är första gången? Tänk om han inte är ett barn som älskar att äta frukt, utan han äter så mycket av den av den enkla anledningen att han inte fått någon mat? Tänk om han inte fick någon mat igår kväll heller och fick gå och lägga sig hungrig?
Hjärtat blöder för stackarn, man ger honom lite extra uppmärksamhet och gör en notering i huvudet om att tacka mina föräldrar för att jag aldrig behövde gå hungrig...

Det känns bara bra

Jag var rädd för att den här helgen skulle ge mig ångest.
Men istället är jag bara glad och upplyft av att ha haft så trevligt!
Att träffa mina flickor var verkligen underbart, och de kommer ju hit om bara 5 veckor och hälsar på. Att städa ur lägenheten var inte heller så farligt, utan saker känns den inte som min längre och eftersom jag inte bott där på så länge nu var det inte sentimentalt att överge den.
Visserligen så inser man lite vad man saknar, men inte så det gör ont. Jag börjar inse att det är såhär det ska se ut nu, och jag accepterar att det är så. Så istället för att sörja att helgen var slut så skuttade jag hem från stationen idag, jätteglad över att ha fått träffa så många i helgen och för att ha haft så mysigt och kul.
Nu har jag hämtat lite kraft inför veckan, ni betyder så mycket för mig!

Hur bra som helst.

Helgen har varit hur bra som helst.
Mycket trevlig födelsedagsfest i fredags med trevliga personer, och nu är det konstaterat, jag är surast, haha! På Stallarna var det också trevligare än någonsin faktiskt, och som en stor bonus var både Stina och Jonas där! Vaknade på lördagen utan någon som helst bakfylla vilket var lite lustigt med tanke på att jag var ganska packad kvällen innan...  Kanske var det den där hamburgaren och räksalladen (tack Jonas för den) som gjorde susen?
Dagen inleddes med segande å mys med gullet och sedan gick vi på brunch på Sivans med Josse, Mira, Simon, Stolpen och Anna- Carin mfl. Det är faktiskt grymt underskattat med brunch ihop. Man umgås och diskuterar gårdagen, äter gott och har det gött!
Efter brunchen var det dags för det oundvikliga, flyttstäd av min gamla lägenhet. Men tack vare mina änglar, Henke, Josse och Mira gick det ganska fort. Tack! När man är flera som hjälps åt så är det faktiskt inte heller så himla tråkigt att städa! (Josse och Mira borde för övrigt bli nya programledarna för Rent hus, de är helt faschinerade av smuts, haha) När vi gjort det var vi värda pizza och sedan var tanken att Henke och jag skulle ta det lugnt, se på film och mysa, men så blev det inte. Istället satte vi igång med projektet att flytta runt alla hans saker i nya lägenheten för att se vad som skulle bli bäst. Som vi bar och flyttade, men det blev så bra! En erövrad tvbänk från korridoren och ett skrivbord från Josse gjorde susen!
Idag gick vi upp tidigt och fixade det sista med flyttstädet och sedan skruvade vi sönder Henkes gamla skrivbord och baxade ner det och andra saker i hans förråd. Klockan 14 var det dags för fika med flickorna, mysigt att bara sitta och prata. Helt plötsligt var klockan 16 och det var dags att gå "hem" (till Henke) för bussen gick kl 16.34.
Helgen har liksom gått fort och långsamt på en gång. Helt plötsligt var det söndag kväll, men jag har också hunnit med väldigt mycket på bara ett par dagar. Som sagt, helgen var hur bra som helst.

Jag undrar inte

Idag har det varit en hektisk dag, milt sagt.
Alla tolv barnen var där, två av dem håller på att skolas in så det är två föräldrar med som man ska ta hänsyn till och så ska man speciellt rikta sin uppmärksamhet på det barn man ska skola in. Bara att få plats vid matbordet var ett projekt idag!
12 ungar ska förses med mat, kläs på, bytas blöjor på, ska sitta ner i samlingen och så ska de helst inte mörda varandra heller. Vissa dagar undrar man vad man håller på med, vad har jag valt för yrke?
Men när en trött unge gosar in sitt ansikte i halsgropen och slår armarna om en,
när en unge är så intresserad av den där borrmaskinen men samtidigt lite rädd och står och håller om ens ben som den största trösten i världen,
när en unge lyser upp som en sol när hon kommer in genom ytterdörren och får syn på en,
när en unge kommer och tar tag i ens hand och vill visa en något,
när en unge ropar ens namn för att säga något,
när en unge sitter och flirtar med en tvärs över rummet,
när en unge kommer springande in i ens famn och ger en jordens kram,
då undrar man inte längre.

Blandade känslor

I övermorgon åker jag äntligen till Växjö! Väskan står på glänt och har börjat fyllas med diverse saker och paket, (de dyra) biljetterna är bokade och uthämtade och jag har till och med tagit en timma ledigt från jobbet på fredag för att komma med ett tidigare tåg. Men det är med blandade känslor jag åker. Det ska bli underbart mysigt å träffa mina töser å gullet å alla andra man inte sett på ett tag. Ändå känns det lite jobbigt. Anledningen till det är som jag sa till Jonas: Nu har jag hunnit bo in mig lite här och jag börjar trivas riktigt bra. Jag har försökt bygga upp mitt nya liv istället för att sörja mitt gamla. På något sätt har jag lyckats skjuta Växjölivet långt bak i huvudet, skulle bli så jobbigt om man bara gick runt och tänkte på det hela tiden. Problemet är dock att den här resan kommer att medföra att allt bubblar upp igen och jag kommer att börja inse vad det är jag saknar. Det kommer i sin tur innebära att det kommer bli skitjobbigt att åka tillbaka hit på söndag. Så antagligen kommer den här helgen som jag ser så mycket fram emot att innebära att jag mår piss de kommande veckorna, det innebär sannerligen blandade känslor...


En liten lunchuppdatering

Usch vad jag har drömt konstigt inatt, först var jag alldeles stressad för jag skulle med ett tåg och jag visste inte när det gick och inte vad klockan var. Sen körde jag på en tant med bilen så att det sprutade blod och jag vaknade med ett ryck med den där "brännande" känslan i kroppen som man får då man blir riktigt rädd. Så när klockan ringde imorse var det lite av en befrielse, jag ville inte sova mer då. Det blev istället en morgonpromenad innan jobbet och lite småplock. Min andra inskolning har börjat idag, han verkar vara en cool liten kille så de ska nog bli lugnt. Stort plus för att både han och pappa pratar svenska också, det underlättar en hel del kan jag säga. Jag har ju glömt att skriva att helgen blev väldigt lyckad. Riktigt trevligt sällskap och tiden gick sakta för en gång skull! Ska försöka vara med på tisdagstemat idag om nätet behagar fungera ikväll. Det var en liten uppdatering det.


Första passet är inbokat

Nu har jag bokat in veckans första träningspass som blir på gymmet med Emma imorgon klockan 18. Det känns gött!

Äntligen ska abstinensen ta slut...

Jag har haft träningsabstinens i ett par veckor nu. Det innebär att jag ibland kutar upp för trapporna för jag får överskottsenergi, eller att jag när jag hör en bra låt börjar göra steg och sparkar som vi gjorde på Body Combaten. Men ikväll har jag äntligen tagit tag i det, jag har skaffat träningskort!
För gångs skull kunde jag utan problem teckna för ett helt år (de senaste åren har jag bara kunnat se ett halvår fram i tiden för sen har jag inte vetat vad jag ska göra). Så nu kan jag simma, gymma och gå på pass hur mycket jag vill! Efter kommunen har friskvårdsavtal med dem också så får jag det 80 kr billigare i månaden, så det är ett helt okej pris jag gör det för också. Nu ska jag bara få en bra rutin på vilka dagar och tider jag ska göra vad.
När jag sa till Marie att jag tänkte träna 3 ggr i veckan höll hon på att få dåndimpen (hon tyckte det var lagom för en månad) men det är mitt mål. Minst två i veckan, tre är bra å fyra är grymt bra! Det hela kommer nog att bero en del på om jag är kvar i stan över helgerna eller inte för det medför ett eller två pass mer om jag är kvar. Helst ska jag få in den ultrahurtiga rutinen att vara vid gymmet kl 7 på tisdagsmorgnarna innan jobbet, vi får se hur det går.
Hur eller hur så ska det bli gymt gött att få börja träna igen. För många är träningen ett nödvändigt ont, för mig är det lite av ett nöje. Självklart är inte jag sugen på att träna jämt, men känslan av att komma hem från ett hårt boxpass där man slagit skiten ur sig är obskrivligt skön! 
 Att kusin Emma har kort på samma ställe är suveränt, då kan vi gå på lite pass ihop. Ett pass, ett gympass och en simning i veckan vore det ultimata (helst två gympass i veckan förstås). Äntligen kan jag få slut på min träningsabstinens, funderar på att gå redan imorrn.... Gymmet, här kommer jag!

RSS 2.0