En liten påminnelse...

Nu är min andra blogg uppdaterad igen.

Sommarens underskattade.

Jag lyssnar alldeles för lite på radio, kanske för att jag sällan sitter stilla så länge.... Framförallt lyssnar jag alldeles för lite på Sveriges radio.Något som jag upptäckt den här sommaren är dock Sommar i P1. Det är sällan som jag bänkar mig för att lyssna på programmet eftersom det ligger på en ganska dum tid, men de har en förträfflig hemsida. Häromdagen började jag lyssna på Morgan Allings sommarpratarprogram och kunde inte slita mig. Jag låg på en säng och bara lyssnade och suckade när jag var tvungen att pausa för att göra något, helt förträffligt bra! Sedan lyssnade jag på Arasch program i bilen när jag åkte ner till Växjö. Det är väldigt intressant att lyssna på människor som man kanske annars aldrig skulle bry sig speciellt mycket om, men som har väldigt bra historier att berätta.

Därför tycker jag att du när du ändå bara går hemma och drar, städar eller liknande, ska gå in på den här länken som innehåller listan på sommarens alla sommarpratare och välja ut en och lyssna. Jag rekommenderar dig som sagt att börja med Morgan Alling, då blir du inte besviken. Det här är sommarens underskattade!

Sommar i P1

Vad skulle man göra utan?

Träffas vid affären, det är två månader sedan sist, vid min födelsedagsfest. Vi bestämmer oss för vad vi ska laga för mat, handlar och traskar hem. Öppnar en flaska vin som är mycket gott trots kork i det (vi hissar dagens fakekorkar, mycket bättre).
Sedan sitter vi på balkongen med våra vinglas och äter lite saltapinnar i väntan på att kycklingen ska tina. Uppdaterar varandra på hur våra semestrar har varit. Lagar en mycket god kycklinggryta med färsk pasta, vi orkar inte äta upp allt. Förflyttar oss till soffan med våra vinglas och småäter färska bigaråer och vindruvor och sitter där i flera timmar, avbryter bara för att laga chokladbanan i ugnen.
Helt plötsligt har det gått över 5 timmar och det är dags för mig att bege mig hemmåt. Då har det inte varit tyst i många sekunder sedan vi möttes upp. Inte för att man känner obehag inför tystnaden, utan för att det finns så mycket att prata om. Lätt en av de mysigaste kvällarna på hela sommaren, en sådan kväll som får en att ta nya tag och orka streta på ett tag till. Vad skulle man göra utan sina vänner och sådana här kvällar?

 

Njuta

Tog bilen ner till Växjö igår.
Vissa människor borde inte få vistas på vägarna. Några av dem är: de som gör vansinnesomkörningar, de som kör om tre bilar för att sedan svänga av 20 sekunder senare, de som tar typ tre minuter på sig att komma upp i fart varje gång de saktat ner, sen är jag väldigt trött på vägrensklippare och gigantiska traktorer. Skulle man kunna bli av med dem så vore jag nöjd, men det gick väldigt bra ner, trots alla de där ovanstående personerna på vägarna.
Henke jobbar kväll idag så nu sitter vi och softar vid frukosten och tar det lugnt. När han går till jobbet ska jag ta mig en sväng på stan (och spendera lite lite av min lön...) och sedan ska jag möta söta Josse så ska vi laga mat ihop och ha det mysigt vilket ska bli gött eftersom vi inte setts på väldigt länge nu. Det är inte mycket kvar på semestern men jag ignorerar det faktumet och planerar att njuta i fulla drag idag.

Tisdagstema: Oops!

Det här motivet hittade jag på en gata.
Så jag kallar den: "Oops, I did it again, again and again..."


Nu kommer ångesten krypande...

Så var man då inne på sista semesterveckan.
Jag börjar drabbas av lite ångest.
Var tog den soliga sommaren vägen? Jag har varit ute och badat endast en enda dag denna sommaren. Var försvann alla sköna semesterdagar? Om exakt en vecka så börjar en av de absolut slitigaste månaderna på hela året, inskolningsperioden. Förra året vid den här tiden gick jag och var smånervös över att börja på ett nytt jobb. Men att vara ny innebär också att ingen förväntar sig att du ska ta så mycket ansvar. I år känner jag verkligen att ansvaret vilar ganska tungt på mig för att få avdelningen att gå runt ordentligt. Jobbar du inte på förskola är det svårt att förklara vad som är så jobbigt med inskolningen, men jag ska försöka.
Nya barn som inte är vana vid förskola, hispiga föräldrar som inte heller är det, ungar som skriker, papper som ska skrivas på, tider som ska ordnas, tolkar som ska bokas (ja, vi måste ha tolkar med under en del av våra inskolningar, det gör inte saken enklare!!!), grejer som ska förklaras hundra åttio gånger, möten som ska bokas, samtal som ska genomföras, planeringar inför hösten ska göras... Dessutom ska vi åter igen börja jobba ihop ett nytt arbetslag och jag är inte säker på hur bra det kommer att funka. Jag trivs på mitt jobb men just nu gör tanken på att gå till jobbet om en vecka mig nästan tjutfärdig. Jag försöker att inte tänka på det ännu, att njuta av den lilla semester jag har kvar, men det är svårt.
Tack gode gud för mina 15 sparade semesterdagar, de lär behövas några av dem när augusti är slut.

Helgen stundar.

Jag gick upp tidigt idag och packade och diskade eftersom jag inte pallade göra det igår när jag skulle iväg och fika med Sara och Helena. Det blev mycket bäbisprat igår eftersom det bara är en månad kvar tills Helenas lilla skruttunge ska komma. Henke blir nervös varje gång jag börjar prata bäbisar och hoppas att gullandet med Helenas ska stilla mina bäbisbehov. Vi får väl se....
Nu är iaf allt packat och diskat och jag ska strax iväg till jobbet. Efter jobbet kommer min lilla pappa upp och hämtar mig, vi ska ha med min cykel hem så vi (läs pappa) kan byta lite däck och slangar på den INNAN de går sönder eftersom jag är så beroende av en fungerande cykel.
Ikväll blir det att packa om igen, leta saker och fixa för imorrn ska jag, Madde, Tessan och Jenny ut och paddla tills på söndag! Riktigt roligt och intressant ska det bli och se hur det ska gå, haha. Vi kommer nog få oss några goda skratt iaf. Vi har inga stora planer och mål, vi ska inte bevisa att vi kan något. Vi ska ha det mysigt helt enkelt!
Nu väntar sista dagen på jobbet i sommar, skönt och nästan lite sorgligt.

Varning för glädjetårar.

Idag vill jag att ni går in på Heja Abbe och tittar på det här klippet, varning för glädjetårar. Så jädra häftigt tycker jag, så vill jag också ha det när/om jag gifter mig någon gång!

Berg och dalbana.

Jag är på ett så konstigt humör den här veckan. Det känns som en berg och dalbana där jag ena stunden är så glad och i nästa stund tycker tillvaron är allt annat än munter. Antagligen hormonerna som springer runt lite, men det är så jädra jobbigt. Ena stunden är jag tjutfärdig och ett par timmar senare så nöjd med hur jag har det. Tankarna snurrar i alla fall, var det slutar vet ingen, och absolut inte jag själv.

Pengarna i madrassen!?

Hört på en av alla mina bussresor.

Flicka ca 7 år:
-Mamma, skulle du vilja ha så mycket pengar att du kunde köpa precis vad du ville?
-Jo, det vore väl bra, svarar mamman.
-Mmm, fortsätter flickan, men det skulle nog bli lite jobbigt, jag undrar var man skulle lägga alla pengar.
Hon funderar 2 sekunder och säger sedan:
-Jag undrar var kungen har alla sina pengar!?

Hur gulligt är det inte att trots dagens samhälle så tror fortfarande små sjuåriga flickor att kung är det finaste och rikaste man kan bli. Då får jag hopp om dagens ungdom igen.


Sommarjobbet och lite till.

Idag har jag prioriterat att uppdatera min andra blogg.
I övrigt har jag jobbat till kl 18 idag. Jag bävade för att jobba den här veckan, kan man kalla det för att jag sommarjobbar? Trodde att det skulle bli jobbigt med otrygga barn som tjuter hela tiden och personal som gnatar på varandra (man har fått höra en del skräckhistorier). Men det går kanon! Vi har inte så många barn och har därför slagit ihop avdelningarna så vi är 6 personal på ungefär 15-20 barn. Barnen har hunnit finna sig tillrätta under veckorna innan och vi har en jättemysig barngrupp som leker hur bra som helst. Så man går dit och gör det man ska, kollar över barnen och pratar strunt med kollegorna. Riktigt soft är det faktiskt och inte alls som man hört talas om.
Efter att jag kommit hem stack jag ut och sprang i 20 minuter igen och därmed har jag uppfyllt kvoten på två joggingturer den här veckan. Jag springer inte så fort och inte så länge, men jag gör det!!! När jag blivit lite mer varm i kläderna ska jag börjat utöka takten och längden på turerna. Efter dagens pill med bloggarna är klockan plötsligt 20.30 och det var den dagen, nu ska jag ringa hem till mamma och pappa.  


Det borde inte få finnas.

Det strular i min lilla väns liv.
Det får mitt hjärta att blöda och gråta på samma gång. Det får mig att vilja ta hem honom och adoptera honom. Det får mig att vilja lova att allt kommer att bli bra nu, inget mera strul. Det borde inte få finnas såna situationer när man är barn. Det får mig att grubbla, och bortser från talesättet att "man ska inte ta med sig jobbet hem". Det får mig att tro att den som inte tar med sig detta hem är inte mänsklig.
Det får mig att inse, igen, hur oerhört lycklig jag är över den uppväxt jag har haft.

En bra vana.

Jag har bestämt mig för att det här joggandet ska bli en bra vana, så är det bara. Målet är två gånger i veckan, det känns som ett realistiskt mål som jag kan hålla, turer utöver det blir bonus. Men då måste jag ge mig fasen i det. Annars är det så lätt att "man känner sig lite småhängig, det blir nog en promenad istället". Precis så var det idag, och jag vet hur jag fungerar.
Så min nya taktik är att om jag känner mig lite småhängig så kan jag springa i bara 10 min, bara jag ger mig ut. Jag vet nämligen att om jag väl kommer iväg så går det oftast mkt bättre än jag tror det ska göra. Och precis så var det idag som sagt, jag var trött men tvingade ut mig å sprang då i 25 minuter! Inte i världens fart precis, men jag är ändå helnöjd med mig själv. Nu ska jag bara ta tag i och kosta på mig ett par dyra och bra löparskor när lönen kommit, sen ska det kämpas.

Swebusexpress, en upplevelse.

Idag har jag åkt Swebusexpress ifrån Växjö till Linköping, och förundrats.

Först och främst har jag förundrats över folks tro att bussbolagen på något sätt är skyldiga att fixa saker åt dem. För dig som inte känner till Swebusexpress system så går det ut på att man går in på deras hemsida, bokar en biljett och får då ett bokningsnummer som man visar upp för chauffören när man kliver på. Jag kräver på intet sätt att man automatiskt ska veta hur man gör, men planerar man att åka med  bussen kollar man väl upp vad det är som gäller? Jag hade heller inte sagt nåt om det vore några gamla tanter för det är inte lätt att vara gammal i dagens samhälle,men de det handlar om var i min ålder.
Bussen var sen redan när den kom,och redan smockfull. Då stod det massor med folk och väntade med mig i Växjö, jag förstod redan från början att det här inte skulle löpa smidigt och var snabb på buss nummer ett. När jag satt där spelades några av följade samtal upp.
En tjej kliver på bussen och vill köpa en biljett till Oslo (hon hade med andra ord inte förbokat). Vi får se om det finns någon sa busschauffören trött och stressad över att vi blev allt med försenade. Nej, det fanns ingen. Va? säger tjejen, varför inte? För du har ju inte bokat, förklarade chauffören tålmodigt, biljetterna tar ju slut ganska snabbt så bokar man inte så finns det inga. (Vad tror folk, att bussbolagen sparar platser till de som ev inte pallar förboka?) Nähe, då ville tjejen ha en biljett till Göteborg. Inte heller dit fanns det någon och chauffören förklarade med allt mindre tålamod att det enda han kunde erbjuda var en biljett till Jönköping. Tjejen fick köpa den och klev på.

Efter en stund dyker det upp en snubbe (som står ute, jag hör inte vad han säger, bara chaufförens svar) som också vill köpa en biljett. Det blir 540kr säger chauffören. Tydligen tycker killen att det är för dyrt, för chauffören svarar: Ja,men om du vill köpa biljetten här på bussen kostar det så, bokar du på nätet blir det billigare, men här kostar det 540 kronor. Killen säger nåt och chauffören får svara, något irriterad: Nej,vi tar inte kort, bara kontanter, och har du inte det så får du inte åka med! Killen får ta en senare buss.

En kvinna stiger på bussen: Är det här bussen jag ska åka med?
Chauffören: Har du biljett med Swebus?
Kvinnan: Näe, jag har för Svenska buss? Är det samma?
Chauffören: Nej, det är inte samma, Svenska buss står där, och pekar.
(Låt mig klargöra att Svenska buss bussen stod precis bredvid och på Swebusbussen står det Swebusexpress, stort!)

Nästa grej jag förundrats över är mobilpratarna. På resan fick jag veta att en tjej varit och hälsat på sin syster som ska ha barn som köpt en ny volvo, att hon ska hälsa på i veckan, att tjejens kille varit i Seattle i två veckor, att hon skulle på afterwork och teater och få besök på tisdag och att de skulle hälsa på en tjej i Uppsala. Killen bakom mig försökte felsöka varför hans flickvän inte fick igång ljudet på sin dator hemma. Hon fick trycka på knappar, dra i och ur förstärkaren och pilla på saker, men de fick inte igång den. Detta hörde jag inte för att jag tjuvlyssnade, utan för att det inte gick att undvika om man inte hade hög musik i öronen eller var döv.

Men finaste kommentaren kom då jag klivit av bussen i Linköping och mötte Alkisen. Han ångade fram över station med en öl i ena handen och mobilen i den andra där han fullkomligt skrek ut (läses på grov östgötska):
-Ja knullde på e kärrng inatt så de bare sprutede!
Då var man hemma i Östergötland igen.

Kulturellt

Idag visste vi inte riktigt vad vi skulle ta oss för, vi ville inte sitta hemma och uggla hela dagen. Så då fick vi ett infall, idag ska vi vara kulturella. Vi ska nämligen gå på två museum, utvandrarnas hus och ett glasmuseum. Du kanske tycker det låter trist, men jag gillar faktiskt museum. Tycker det är intressant att strosa runt och titta på saker. Önskar jag hittade på såna saker oftare, så nu ska vi strax ge oss iväg på vår kulturella dag.

Bara vara.

Filmen var kanon, som väntat. Barnfilmer är underskattat! Jag älskar känslan av att sätta sig på bion och veta att man kommer att se en bra film.
Idag bär det av till Växjö om några timmar. Hittills har jag packat och gått en promenad,diskat.
Sen har jag bara varit.
Suttit på gungan och lyssnat på vinden och bina, bläddrat i en katalog, lyssnat på Abalone Dots, riktigt skön softarmusik.
Känner mig lite melankolisk på något sätt, går liksom runt och tänker och vill vara med mig själv.
Då är det skönt att bara vara.


Solen lyser himlen är blå...

Idag har det äntligen varit den första soliga dagen på min semester!!!
Började dagen med en promenad på morgonen (fått in den goda vanan på sistone) och sen stack jag, kära bror och några till iväg med båten ut på sjön och till vårt badberg.
Så där låg jag sedan i flera timmar och fotade, läste "på" lite inför ett kommande projekt på bloggen, solade och halvsov en stund. Dessutom har jag tagit de två första doppen för i år.
Så nu har jag bättrat på brännan lite, det var på tiden eftersom den hade börjat blekna.
Sedan lagade jag lasagne när jag kom hem, på Daniels begäran, och nu ska vi snart sticka iväg igen. Ikväll ska nämligen hela familjen till Västervik och se Ice Age 3 på bio! Förbereder mig för skratt.
En kanondag.

stinasfoton.blogspot.com

Idag under en stunds tristess tog jag tag i något jag funderat på ett tag. Jag skapade en systerblogg!
Min nya blogg hittar du på http://stinasfoton.blogspot.com
Jag har länge funderat på att skapa mig en ny blog för alla mina foton. Så nu blev den på en annan bloggdomän då det ryktas om att blogspot.com är bättre och hittills är jag beredd att hålla med.  Tanken är att hålla båda bloggarna levande, åtminstone ett tag framöver för att se hur det funkar. På den andra bloggen kommer det att ges mer plats för mina egna bilder, där kommer det inte in en bild som inte jag själv fotat. Möjligheten finns att även den här bloggen flyttas över sen, den börjar liksom kännas lite gammal. Men vi får se.
Nu har ni alltså två bloggar att hålla er uppdaterade på. Välkomna till min nya blogg!

Tisdagstema:Hjälpmedel

Ett (tyvärr ganska grymt) hjälpmedel för att fånga något.
Ser ni vad det är?


"era"

Josse gjorde mig uppmärksam på att mina sommarprojekt alla slutar på "era".
Fotografera
Motionera
Sortera
Renovera

Kanske borde jag lägga till några saker till på samma tema? Som att jag ska lära mig att:
Jonglera
Spionera
Orientera

Fler förslag?

Vis med käraste.

I år var jag inte så sugen på visfestivalen. Tänkte nästan strunta i att gå, men ändrade mig i sista stund. Och det ångrar jag verkligen inte!
Så roligt vi har haft!
Jag och mina gymnasietöser har fortfarande bra kontakt trots att det är sex år sedan vi tog studenten. Det gör det så skönt att umgås, för vi känner verkligen varandra vid det här laget. Vi vet hur de andra fungerar, vi kan släppa iväg varandra och vi har jäkligt kul ihop!
På fredagen var det jag, Tessan och Madde på fest hos Tedh, ett jäkla tjatter blev det. På lördagen var det jag, Tessan och Jenny å så mötte vi upp Madde på stan. Då var det fest hos Jesper och ett jäkla drag i ett öltält. Däremellan var det stallbesök, grillning, drinkar, promenader med Agaton och en massa prat å fnitter.
En jättemysig helg med några av mina käraste!
Här kommer några bilder på hur snygga vi var, senare i veckan kommer det fler bilder på hästar och trosmarodören Agaton.

 
 

Ett litet smakprov på testbilderna.

(Klicka på bilderna för att se dem i större format.)

  
 
Närbilder i olika sorters ljus. 
   
Tester i att använda den automatiska blixten eller inte. 
 
Närbilder med fokuset på olika punkter.


 
 
Allmän lek för att hitta bra fokus och zoom.


En jobbig kund

-Hej, nu ska jag vara en såndär jobbig kund som vill ha ut sitt paket innan kl 16.
-Det är inte säker vi har fått det ännu... (knappar lite på datorn), nej det har inte kommit ännu.
-Men tjejen jag pratade med innan sa att det kommit men inte var inläst ännu.
-Jasså... då får jag gå och kolla.
Killen tar med sig avin och går iväg och det går en bra stund innan han kommer tillbaka.
-Här, jag hittade det! Men det låg ju inte överst precis....

Jag har fått min kamera!
Har läst lite grundläggande, laddat batteriet och gått runt och bara testfotat.
I love it!
Vänta en vecka tills jag fått vänja mig vid den och läst in mig så är det bara att börja med att tidsboka, haha. (Innan dess kan man få ställa upp som testperson, med varierat resultat)
Ni som varit med och sponsrat kameran får dessutom extra bra erbjudanden! ;)

Den svenska postgången.

Jag brukar vara ganska imponerad av vår svenska postgång.
Tänk att bara lägga ett brev på lådan och så vips så är det framme hos mottagaren, ibland har det till och med varit framme dagen efter att jag postat det och då blir jag impad. Jag tycker därför att det är skäligt att betala ett ganska högt porto för att bevara det här välfungerande systemet och jag utnyttjar just posten ganska flitigt med att skicka små brev och paket.
Men nu är jag inte impad.
I måndags kväll beställde jag min kamera och redan på tisdagsmorgonen var paketet skickat ifrån Cyberphoto (bra service!) och på onsdagen fick jag min avi. Då tror man ju att det bara ska vara att hämta paketet, men nej, paketet kan inte hämtas förrän kl 16, DAGEN DÄRPÅ!
Varför skickar man då ut avin så tidigt? Nu har jag varit en skitjobbig kund och ringt till utlämningsstället tre gånger sen igår förmiddag. Inte ska man väl behöva vänta i TRE DYGN efter att paketet blev skickat från företaget! Senaste gången jag ringde nu idag så var paketet där men de hade "inte läst in det". Det tänker jag ge fullständigt faan i och bli en ännu jobbigare kund och åka dit om bara någon timma och be om att få ut mitt paket. Så jävla många paket kan de inte ha där att de inte kan lämna ut det om de vet att det finns där, så det så.
Jag vet att det inte är utlämningsställets fel, men just nu är jag inte impad av den svenska postgången.


Sommarprojekt

Jag brukar alltid ha några projekt varje sommar. Några olika grejer inom olika områden som jag ska ta mig an. Här är sommarens projekt.

Anslagstavlan.
Såg en anslagstavla i en tidning som jag ville tillverka så det har jag börjat med nu. Jag har skrapat (vilket var lättare än vanligt eftersom färgen trillade av bara man petade på den), spacklat och putsat. Pappa har hjälpt mig att såga lite, spika dit ett par klossar och idag har jag gjort första strykningen av ungefär fyra med svart färg.

Datorn.
Min dator börjar bli alldeles för full av skit (läs dåliga foton) och börjar sega till sig. För att förhindra en krasch (tänkte att den iaf skulle hålla i ett år till) så måste jag börja rensa!!! Det har jag dock inte börjat med ännu.

Kameran.
Jag skulle köpa mig min efterlängtade kamera, och det har jag gjort! Om jag har tur kan jag hämta den i eftermiddag, ska ringa om en kvart å kolla om den kommit in ännu. Sedan ska jag verkligen sätta mig in i hur den ska användas på bästa sätt. Jag vägrar vara en såndär som har en systemkamera men som inte kan ett skit om dem. Så jag har lånat böcker på bibblan och har börjat läsa på lite. Igår läste jag om bländare, brännvidd, ISO och skärpedjup. Vissa saker är rena grekiskan, men det börjar bilda ett sammanhang nu. Men det ska läsas, provas och framförallt lekas mer med kameran!

Motionen.
Har varit urusel på att gå på gymmet på sistone, och känner att nu vill jag komma igång igen. Häromdagen erbjöd jag mig att klippa kära brors gräsmatta. Så det gjorde jag igår, och det var bra träning kan jag säga! Släpa runt på den i en timma! Sedan har jag varit på promenader varje dag av varierande grad i varierande naturlandskap. Idag har jag dessutom varit ute och sprungit för första gången på jättelänge! Gick faktiskt mycket över förväntan och nu är målet att klara hela rundan innan semestern är slut.

Men framförallt ska jag ta det lugnt och ha roligt!
I helgen är det visfestivalen och jag ska bosätta mig hos Tessan som vanligt. Det blir party hos Tedh på fredagen och hos kusin Jesper på lördagen, så nice de ska bli!!
Dessutom ska jag fika med en barndomsvän imorrn och nästa vecka åker jag till Henke i 3 dagar. Sen väntar en veckas jobb innan det är dags för paddlingen med mina flickor, så kul det ska bli! Lite fler fikor, ett till besök i Växjö och någon liten sväng någonstans med bror kanske.
Jag skiter i att vädret suger, jag älskar min semester ändå!

Förra sommaren:

 

En av de tre möbler jag målade förra sommaren.Tessan och jag på Öland med grabbarna grus, helt underbart.


Mys med flickorna en sommardag.Förra sommaren bodde jag fortfarande i Växjö med mina söta...


Buggeytur med kära bror.


intealltid

Under lite slösurfande häromdagen så råkade jag trilla in på den här sidan. www.intealltid.se visade sig vara en sida ganska lik tjuvlyssnat.se, och var riktigt kul! En sida att fördriva lite semester på...

Tisdagstema:Sommar

Den här bilden tog jag för två år sedan, men jag tycker att den är så vacker och fridfull på något sätt. 
Den är sommar för mig!
Ser ni vad de gör?Nu förstår jag...

Jag har alltid tyckt att det är lite tramsigt att vara sådär nästan besatt av en bil, en väska eller cykel. Vaddå, det är ju bara en sak!?
Men nu förstår jag.
Det här är nu min våta dröm.
Jag går runt och tänker Nikon D60 sammanlagt flera timmar om dagen.
Funderar på å ta ett litet lån av mamma och pappa för att kunna köpa den redan nu... Jag orkar ju aldrig vänta ända till augusti, det är ju en evighet!!!

UPDATE: Jag behövde inte ens fråga mamma och pappa, de erbjöd sig när jag suckade lite, så nu är den beställd!!! Yes!!!Digitalkameror - System Nikon D60 hus + AF-S VR DX 18-55/3,5-5,6G

Min nya kärlek.

Jag har en ny hemlig förälskelse.
Min nya läckerbit heter Nikon D60 och jag vill bara ha honom!
Igår fick jag möjligheten att prova honom lite, och jag tror att han och jag kommer att funka så bra ihop för han verkar verkligen vara alldeles perfekt för mig.
Idag har jag spenderat en del tid att Googla honom, läst på om honom och porrsurfat bilder på honom.
Jag vill ha!!!
I augusti ska han bli min!

Kärv dag.

Idag är en kärv dag.
Vi var på farbrors 60årsfest igår, men jag körde så jag är inte bakfull, men det känns som att jag är det. Gick inte upp förrän 9.40 idag vilket är sen för att vara jag, men har ändå varit slö hela dagen. Kanske är det faktumet att jag sovit mindre den här veckan än jag brukar göra i vanliga fall som hunnit ikapp mig. Pga att jag släpade de där nedrans väskorna till stationen igår så har jag också så ont i axlar och nacke att det gör ont bara jag petar på dem. Det medför i sin tur en lätt ständigt molande huvudvärk. Beslutande mig för att jag behövde ett projekt idag för att få något gjort och satte igång att skrapa på ett fönster, vilket ju verkligen är en lysande när man redan har ont i axlar och nacke... not!
Men trots allt detta kan jag ändå inte klaga allt för mycket. Det är den perfekta dagen att vara seg på eftersom jag inte har några som helst planer,jag bara går här hemma och såsar. Dessutom känner jag inte att jag borde göra en massa saker, för jag ska inte åka tillbaka till Linköping ikväll som jag brukar göra på söndagar. För imorrn ska jag inte vara på jobbet som jag brukar, imorrn är det semester!!!


Partysugen...

Det enda stället jag hört den här låten spelas på är på Örsåsa.
Skulle den spelas på Harrys i Linköping så skulle folk rynka på näsan.
 Men på Örsåsa ger den världens drag!
Det här mina vänner är sommar och party så det skriker om de, haha!

Home sweet home

Jag glömde ju säga att jag firade lite igår.
Nu är äntligen lägenheten min i första hand!!!
Nu står det mitt namn på inbetalningskorten och det är min signatur på kontraktet.
Nu är det äntligen jag själv som bestämmer om/när jag ska flytta.


Sköna tillvaro.

Nedvarvningen fortsätter alldeles lysande.
Stack hem tidigt från jobbet och åt lunch hemma på balkongen med en bok i handen.
Traskade ner å fixade några småsaker på stan innan det var dags att bege sig till Sara. Fortsatte till gamla Linköping med Sara, hennes vän Maria och hunden Albin (jättegullig trots att han var en såndär liten råtta till hund som jag inte gillar i vanliga fall).
Tillbaka till Sara och softande i soffan och gullande med hunden, lagom när jag skulle gå hem blev jag bjuden på middag. Så nu har jag ätit grillat, glass med jordgubbsås och druckit ett glas rödvin. (rödvin brukar jag inte dricka, men de va riktigt gott!!)
Imorrn är det näst sista arbetsdagen och jag toknjuter av tillvaron.Dagens i-landsproblem.

Henrik säger:

är lite sur för att det går dåligt för mitt lag i FM
(FM står för Fotball Manager och är ett dataspel där man ska coacha ett fotbollslag)

Stina säger:

 det är väl ändå ditt eget fel att de inte blir bättre

Henrik säger:

ne. målvakten är dum i huvudet

Henrik säger:

rullar ut bollen till motståndarna hela tiden

Stina säger:

kan du inte skapa en ny spelare å starta ett nytt lag?

Henrik säger:

nä, det vore att svika killarna

Stina säger:

eller sparka målvakten?

Henrik säger:

kanske avgår efter säsongen om inte spelet blir bättre
Bh:ar, ur en killes perspektiv.

När Henke ringde igår kväll så började han diskutera mitt senaste inlägg om packningen.
-Du behöver inte 8 bh:ar Stina, sa han.
-Jag vet det, svarade jag, det handlar inte så mycket om att behöva utan mer om att vilja ha med sig.
-De flesta äger nog inte ens 8 bh:ar fortsatte han.
-Näe, jag vet, sa jag, och då ligger ändå hälften kvar i lådan.
-Du kanske skulle behöva lite såna enklare bh:ar som du kan använda till lite fler olika kläder, så du inte behöver så många, tyckte han.
-Mmm, sa jag, jag har redan såna bh:ar men de är fula så jag tror inte att du vill att jag bara har dem när jag kommer till dej nästa gång.
Då blev det tyst några sekunder innan han fortsatte:
-Eller så behöver du bara ha med de snygga bh:arna....


RSS 2.0