Packad igen.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag suger på att packa lätt.
För att inte göra samma misstag som förra gången när jag snabbpackade så tar jag god tid på mig den här gången. (kollar dessutom varje par skor mycket noga så det är en vänster och höger, av samma par)

Jag ska vara hemma i sammanlagt 3 veckor och däremellan ska jag hit till Linköping en vecka. Så jag ska packa ungefär för 2 veckor, men högen jag vill ha med mig nu skulle ledigt räcka till 2 månader, minst.
Grejen är den att jag har så svårt att begränsa mig när jag inte riktigt vet vad jag ska göra när jag är hemma. Med andra ord måste jag packa för alla tänkbara event. Farbrors 60årskalas, visfestivalen, Örsåsa, hemmafest, buggeytur, besök hos mormor, en tur på stan med mamma och träff med kära vännerna kräver alla sina olika sorters kläder. Dessutom vet jag ju inte vad jag är sugen på att ta på mig just då, för att inte tala om vädret! Med andra ord måste jag gardera mig.
Det innebär att jag vill ha med mig:

Skor:
Nya vita gympaskorna, gamla slitna gympaskorna att gå runt i hemma, svart, guldiga och vita "finskor" beroende på vilken outfit jag väljer, vita, rosa och röda ballerinaskorna, de passar alla till olika kjolar och toppar.
Med andra ord 8 par skor.

Bh:ar:
Svart axelbandslös att ha till tubtopparna, rosa axelbandslös som är bra under vita toppar, röda bh:n för axelbanden är snygga, vita bh:n med svarta axelbanden kan vara bra då man behöver svarta axelband, vita enkla bekväma bh:n, rosa bh:n för den är så snygg och jag får fina tuttar i den. Till det ska vi lägga till minst två bikiniöverdelar.
Med andra ord 8 bh:ar.

Underdelar:
Två jeanskjolar, den ena klockad och den andra kort, lila mönstrade kjolen (passar bra med stickade boleron), svarta blommiga kjolen(passar utmärkt till flera av tubtopparna), 4 par jeans, alla i olika färg och slitningar.
Med andra ord 8 underdelar.

Överdelar:
Här orkar jag inte ens rabbla upp alla men det är: minst tre tubtoppar i olika färger, minst 5 linnen i olika färger/mönster/stilar, 3 toppar. Till det tillkommer de långärmade: rosa, turkos, lila stickad, vit kofta, vit tjockare för kallare nätter, lila kofta.
Med andra ord: Sjukt många överdelar.

Och så fortsätter det: två blusar, tre klänningar, leggnings i minst tre färger, minst 5 skärp i olika utföranden, trosor, strumpor, böcker, laddare, necessär som är enorm, plattång å hårfön, scarfar i flera färger, minst två jackor, regnbyxor, minst två handväskor, kamera, kalender, dator...

Det mest skrattretande är dock att jag vet att det jag kommer att använda mest är mina slitna mysbyxor och en halvtaskig topp, och de ligger redan hemma...

Tisdagstema:Värme.

Dagens bild kommer ifrån midsommaraftonkvällens grillning av vildsvin. Tror inte jag behöver förklara det där med värmen...


Passande citat just nu

"Dammtussar kan tas som ett tecken på att någon gjort något roligare."

(Det gäller även klädeshögar, lager av damm på bokhyllorna,
väskor som står i långa rader, tidningsstaplar och saker i allmän oordning)



Beige

Något jag förundrats över på sistone är hur man efter man fyllt 60 tydligen upptäcker att beige är den snyggaste färg som ett klädesplagg någonsin tillverkats i.
I lördags morse när jag var ute på morgonpromenad vid 8 var det jag, hundägarna och de beiga pensionärerna som var ute och gick. På min 40 minuters runda såg jag inte mindre än 5 beigeklädda pensionärer. Min kollega har också bekräftat tesen då hon för ett tag sedan bar en riktigt gräslig "dräkt" på en studiedag som var lite sådär "fuskmockaaktig", med fula knappar och i den mest missklädande formen av beige. Igår hade hon ett beige linne med beiga shorts, och det var inte samma beige! Det är om möjligt ännu fulare.
Så hur kommer det sig egentligen att färgen är så populär för tanter (och gubbar)? Den är ju inte speciellt praktisk eftersom den inte är så smutsvänlig, och inte kostar den mindre än en likadan tröja i rött skulle göra. Kanske är det så att när man blivit pensionär så känner man mer för att bli osynlig? För det är det enda den beiga färgen bidrar till.
Om ni inte förstått det tidigare så ogillar jag verkligen färgen beige. På en vägg, en kudde eller till och med ett par byxor kan det vara helt okej, till och med snyggt. Men beiga toppar går så bort eftersom endast 2% av den svenska befolkningen passar i den (om ens så många).
Här med skulle jag vilja skicka ut ett meddelande till alla pensionärer, och alla andra med för den delen:
Du passar inte i beige.


Ett exempel på att beige kan vara riktigt snyggt. Som motsats skulle jag vilja ha en bild på kollegans dräkt, men det har jag tyvärr inte.

Varva ner, en uppdatering.

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen inledde projektet "varva ner inför semestern"?
Det går skitbra!
I lördags gick jag på stan hela dagen, åt glass å drack cider och umgicks med kära Madde. Igår låg jag utsträckt på en filt i skuggan i 6 timmar (och jag blev inte rastlös, hur i hela fridens namn gick det till?!) och läste, löste korsord, pratade med Helena, åt och hade det skönt.
Idag har jag i stort sett inte gjort någonting på jobbet, skojat lite med barnen, thats it. Sen på hemvägen svängde jag inom bibblan och strosade där en timma och lånade böcker att sluka på semestern. Efter det stack jag hem å fixade lite yoghurt innan jag begav mig till mitt stammisställe i trädgårdföreningen och solade och läste. Just nu sitter jag i bikini på balkongen och har betalat mina räkningar, ett nödvändigt ont som blir lite mindre trist under sköna former.
Jag har inga planer för den kommande veckan mer än fika med Sara på onsdag, soft, kanske träffa Madde på fredag och på lördag har min semester börjat!!! Då åker jag hem och firar med morbrors 60årsfest.
Jag känner mig så avslappnad och harmonisk.
Har jag det bra? Hell yes!

Drinkar och änglar.

Det blev ingen drink ute igår, men väl ett par hemmagjorda drinkar och ett par cider på en uteservering.
Titta på folk, prata skit, njuta och bara vara.

 
      
 

Sen måste jag bara få visa den fina berlocken jag köpte igår.
Jag älskar änglar och den här var bara så underbar!
Hur fint blir det inte ihop med armbandet jag fick av Josse och Mira
(som jag också älskar)





Det där med att ha åldern inne.

Det är lustigt det där med hur gammal man ser ut.
Förra helgen blev jag inte insläppt på Örs pga att jag tydligen ser ut att vara 17 år gammal.
Igår släpptes jag in på Trädgården i Norrköping utan någon som helst legkoll.
Alltså måste jag sett äldre ut igår då?
Jag undrar vad det beror på? Klädesvalet, sminkningen, håret?

V.A.R.M.T.

Tog sista tåget hem igår, så smidigt det är att det bara tar en halvtimma hem. Nu kunde jag vakna upp i skaplig tid här hemma idag och halva förmiddagen gick inte innan jag var hemma.
Idag är det V.A.R.M.T. ute! Åt min gröt på balkongen men fick störta in efter att den va slut för jag höll på å dö av värmeslag, fläktade inte en vind! Ska möta upp Helena om en stund så ska vi handla, fixa nåt å äta å sen hitta ett bra ställe å lägga oss på, det är nog det enda rätta en dag som denna. Imorrn är det jobbet igen men det gör inget, för det är sista veckan innan semestern! Käre gode gud, gör så värmen håller i sig även på min semester...

Alkisbänken nästa

Är hos söta Madeleine idag och vi har shoppat! Riktigt mysigt har vi haft det och jag är en jacka, ett par jeans, åtskilliga inredningssaker, två skärp, en jättefin berlock,en glass å en sallad rikare. Just nu satsar vi på alkisbänken nästa då vi prioriterar drinkar framför mat, haha. Vad kvällen för med sig är det ingen som riktigt vet, men det blir sällan tråkigt när vi är ute. Vi kanske ses i dimman, som inte ska bli allt för tät är tanken, men man vet ju aldrig...


En sånhär har Madde bestämt att vi ska dricka ikväll!

Nu kommer uppdateringen.

Betnér var som vanligt så jäkla grym. Det tråkiga var dock att nu när han jobbat på sin turné i USA så har han inte skrivit särskilt mycket nytt material på svenska och därför kände man igen en hel del av det han körde, väldigt mycket faktiskt. Men som Henke sa, att bara för att man har hört det innan så betyder ju inte det att det inte behöver vara kul igen. De andra två komikerna som var med vad Agnetha Wallin som jag tyckte var stundom roligt och stundom lite sådär och så var det Erik Börén. Han tyckte jag var jäkligt bra och skulle lätt kunna gå och se om han arbetade ihop ett större material och blev lite varm i kläderna. Kanske var en av anledningarna till att jag gillade honom att han körde en hel del snack om dagis, vilket gjorde igenkänningsfaktorn hög för mig.
Innan vi gick på föreställningen så var vi ute och åt middag med Sara och Erik, riktigt trevligt var det, maten var väldigt god. En mycket lyckad kväll.

På onsdagen när jag kom hem hade jag fått det här i brevlådan.



Nu är kontraktet påskrivet och 1 juli är lägenheten min! Så jäkla gött! Henke och jag gick ut och firade med bananasplit på Åbacka som är så himla mysigt, det känns som att sitta i en mormors trädgård.

 


På torsdagen gick vi upp och la oss i trädgårsföreningen och solade, även om Henke inte är något solfan. Sen var de här dagarna slut, tiden går fort när man har roligt.



Mira ville se mina nya 50 kronors köksgardiner.


Bra inlägg.

Jag lovade igår att jag skulle uppdatera de senaste dagarna idag.
Det är ett löfte jag inte tänker hålla.
Bilderna ligger inte på datorn och jag har ingen lust. Ett blogginlägg blir aldrig bra om man gör det för att man måste. Ett bra blogginlägg är ett inlägg som kommer av sig själv, som nästan skriver sig själv. Ett bra inlägg blir till i huvudet helt spontant, och under dagen känner jag ett behov av att skriva det. Nästan så att jag inte kan vänta med att få komma hem och blogga, man går och har det i huvudet hela dagen. Visst kan spontana inlägg också lyckas ibland, men det är sällan det händer. Det här är inte ett bra inlägg så nu skriver jag inte mer.

Klåda och köksgardiner

Vad gör man när det där periodvisa klådan i kroppen dyker upp? Den där klådan efter att något nytt ska hända.
Jo, man sätter upp nya köksgardiner.
Undrar om och hur länge kroppen nöjer sig med den förändringen....

Mys.

Henke är hos mig och vi tokmyser. Uppdateringar från Betnér, gårdagens firande och dagens eventuella badande kommer imorgon då gullet har åkt och jag slutar tidigt. Ha det så skönt i det underbara vädret gott folk.

Tisdagstema:Teknik

Ja, den här bilden har legat på bloggen innan, kanske till och med varit med i tisdagstemat. Men jag tycker den är så bra, plus att den passar så bra in på dagens tema:teknik.
Teknik tycker jag nämligen till väldigt stor del handlar om just sladdar.
När jag skulle få ordning på mitt bredband/tvbox/telefon så var den en enorm mängd sladdar (och uttag) man skulle få rätt. Och inte mycket kan stoppa något tekniskt så mycket som om man inte har rätt sladd till det. Utan sladdar är man ganska körd förr eller senare. Därför föreställer också dagens bild just sladdar.


Den här kändes träffande.









Oanande.

Jag vill allt och inget på samma gång.
Vet precis vad jag vill men vet samtidigt ingenting alls med säkerhet.
Grubblar och med mens blir inget bättre.
Som Marie sa: Om det ska hända sådär när man minst anar det så skulle det passa mig väldigt bra just nu, för nu är jag väldigt oanande.

En klantig lördag.

Alla gör vi väl våra mindre begåvade saker ibland, men jag brukar sällan vara speciellt klantig. Igår lyckades jag dock vara klantig på en enda kväll så det räcker ett halvår framöver.
Det hela började egentligen i torsdags när jag snabbpackade för att åka hem. Snabbpackning är inte bra, jag vet att jag alltid glömmer saker då, eller packar ner fel grejer.

Så igår bestämde jag mig för att jag skulle ta på mig mina svarta "finskor" istället för mina guldiga, av den enkla anledningen att de vet jag att jag inte får skoskav av de svarta. Så jag fiskar fram skorna ur påsen, men vad upptäcker jag då? Jo, istället för att packa ner paret svarta spetsiga skor, så har jag packat ner två högerskor från två olika par! Med andra ord var det bara att dra på sig de guldiga och räkna med skoskav.

Förfesten hos Daniel var jättetrevlig och efter kisspausen på vägen till Örsåsa upptäcker jag att jag inte längre har mina pengar i fickan. Jag har tappat dem! Men som tur var så hör en kille vad jag säger, och vet då att en tjej hittade pengar på gräsmattan hemma hos Daniel. Så jag traskade bort till henne, och så fick jag som tur var mina pengar tillbaka!

Sedan kommer vi fram till Örsåsa och ska kliva av bussen och få våra stämplar för att komma in på området. Vad upptäcker Stina då? Jo, att hon har glömt att ta med sitt leg. Så in i djävulens klantigt! Johanna hade gjort samma misstag som jag och vi blev slussade bort till ingångarna där det visar sig att vi får blankt nej. Vi får inte komma in om vi inte kan visa leg.
Då var jag så jävla arg!
Först och främst på mig själv för jag var så jävla klantig. I andra hand på de två faktum att förra gången behövde ingen av oss visa leg, och en tjej som gick innan mej hade inte heller något leg men hon fick gå in ändå för "hon såg ju ut att vara över 18". Va fan! Jag är 25!!! 
Men inget hjälpte, att folk kunde gå i god för att vi var över 18 gick inte, vi fick inte komma in.
Då var ju nästa alternativ att vi helt enkelt får åka hem och hämta legen, vilket skulle ta oss ungefär 1.5 timmar fram å tillbaka! Plus att vi hade fått betala inträde igen! Vi hade en chaufför men ingen bil. Tillslut lyckades vi iaf att fixa en bil med chaufför och satte oss för att åka hemåt. Vilken tur att vi hade varandra Johanna å jag. Men då lyckas ängeln Adam få tag i killen som är en av cheferna på stället. Vi kunde åka tillbaka efter att bara ha behövt åka i en minut. Och eftersom chefen känner Adam och litar på honom fick han gå i god för att vi var över 18. Vi fick varsin stämpel och fick äntligen komma in.
Tack underbara Adam!
Han fick mina 200 kr, det var så jäkla värt det eftersom han räddade min kväll!

Resten av kvällen flöt dock problemfritt och det var jäkligt kul. Lagom fylla och många man kände.
Vilken tur jag hade att allt ändå löste sig. Jag hade extraskor med mig (som jag faktiskt inte fick så mkt skoskav av), någon hittade mina pengar och Adam kunde fixa in oss.
Jag har dessutom lärt mig några läxor den här helgen.
1 Snabbpacka aldrig! (om du måste snabbpacka så kolla att du får med dig ett helt par skor!)
2 Ha inte pengarna löst i fickan! (ska införskaffa mig en liten pengaväska redan i veckan)
3 Glöm aldrig aldrig ditt leg! (ska alltid få ligga i pengaväskan jag ska köpa!)


Två högerskor är inte så smart...

Inflammationer, infektioner och influensor.

Det där med inflammationer, infektioner och influensor är inte lätt. Jag menar, det är ju nästan så att vissa svenskar inte kan hålla reda på skillnaden så att invandrarna har svårt för det har jag verkligen förståelse för. Trots det blir man ju lite full i skratt när en pappa kommer in och säger på ganska stark brytning:
-M. inte kommer idag. Hon är förkyld, hon har öroninfluensa!
Jag kan inte låta bli att få en konstig bild i huvudet av ett öra som kräks....


Varva ner.

På mina tidiga dagar brukar jag ha långa listor i huvudet på allt jag ska/borde göra. Idag skulle jag kunnat göra hur mycket som helst också om jag varit lite effektiv, men näe!
Idag har jag bara tagit det lugnt utan några större planer alls!
Jag har solat, läst i massor, plockat blommor jag ska ha i håret på morgondagens midsommarfirande, gått in ett par skor så jag fick blödande skavsår och bara haft det så jäkla gött.
Nu börjar verkligen nedräkningen inför semestern. Det känns lite konstigt och ovant för vid den här tiden på året brukar man istället "ladda upp" för att komma igång med sommarjobbet. Men inte i år. Äntligen!
Jag har hört att det är viktigt att man varvar ner innan, annars tar det massor av tid av den verkliga semestern bara att varva ner. Så nu, 2.5 veckor innan semestern tror jag det blir alldeles utmärkt att börja nedvarvningen. Från och med nu ska jag göra allt i lugnare takt och mycket mindre av det som är tråkigt och mycket mer av det som är roligt, skönt och bra för mig. Jag börjar med en helg hemma i skogen då jag både ska träffa nära vännerna på fredag och festa med bror på lördag. Sen fortsätter jag i nästa vecka med besök av Henke (igen, yeay!), gå på Betnér och framåt helgen ska jag shoppa med söta Madde och gå på promenad med Helena. Sen är det bara en vecka kvar.
Mitt nya projekt är invigt: Varva ner.

Prinsessa på dig du!

Spiderman (inte spindelmannen, det vet de knappt vad det är) är väldigt populär hos några av killarna på dagis. En av dem springer runt och ropar med jämna mellanrum:
-Spiderman!
Detta är tydligen något som irriterat lilla fröken N. för idag när killen rusar förbi och ropar:
-Spiderman!
Så ropar N. tillbaka:
-Prinsessa!

Ullmatta Tiny - Prinsessa rosa

Var men är inte bitsk.

Igår var jag bitsk i stort sett hela dagen. Gick mest och surade för mig själv och försökte hålla käften för att inte säga något dumt. Sen släppte det lite framåt eftermiddagen även om jag var trött med huvudvärk när jag kom hem. Men då gick jag inte och la mig på sängen. Nej, jag tog en tablett och sedan gick jag ut och gick i 40 min, så välgörande det är för kroppen! Förresten är jag äntligen examinerad i datagrejset på jobbet. Jag fick diplom, ett usbminne å en ros. Men mest är jag nöjd med mina 40 timmars komp jag får för det, underbart!
Sedan kom Sara och Helena på kvällen och vi åt rabarberkräm och pratade i flera timmar. Riktigt mysigt. Så kvällen va inte alls lika bitter som tidigare på dagen.
Men idag är jag inte bitter. Vädret är helt kanon och jag har varit på morgonpromenad i strålande vindstilla solsken i morgonklar luft. Ätit frukost på balkongen och bäddat rent och fräscht i sängen. Idag är jag inte bitsk och när den här dagen är slut har jag redan gjort halva arbetsveckan.


Bitsk

Känner mig på bitskt humör idag. Så jag får bita mig lite i tungan för att inte morra på kollegorna, känner att det finns stor risk för det. De har bara varit här en timma och jag är redan trött på en av dem. Tur att jag bara ska vara här till 14 tiden idag, sen sticker jag iväg på pimexamination. Ikväll blir det dock trevligt fika med Sara och Helena, men innan dess ska jag hinna jogga en runda är tanken. Igår kväll bestämde jag mig för att skräpa mig igen, jag mår inte bra annars.
Det är vecka 25 och vecka 28 börjar semestern, låt det gå fort käre gud.

Jävla jag.

Jag är så sur på mig själv.
Jag kämpade.
Jag var så nöjd.
Jag blev alldeles för bekväm.
Jag har provat kläder för helgen och allt sitter som skit.
Jag är tillbaka på ruta ett, eller minus två.
Jag är så förbannad på mig själv.
Jag hatar att man ska behöva få skiten slängd i ansiktet för å fatta.
Jag börjar om igen imorgon.
Jag har fått mig en tankeställare, och nu jävlar igen.
Jävla jag.

Sitter trevligheten i kilona?

Jag var så himla duktig och motiverad med mitt "nyttiga liv" ett tag. Men nu ligger det närmare minus med nyttigheten, vilket också har medfört att jag gått upp en del igen.
Jag får skylla mig själv.
Diskuterade det hela med Henke när vi var påväg till stationen idag.
"Jag måste börja ta tag i mig själv igen" suckade jag.
"Ja gör det", sa Henke "du är mycket trevligare då".
En anledning lika bra som någon annan....

Hur underbar pojkvän har inte jag?

I tisdags hade vi lite avslutning med barnen eftersom de börjar att droppa av för semester nu. Vi gick iväg och lekte utomhus och grillade korv hela förmiddagen. Jättemysigt var det! Efter korvgrillningen samlade vi ihop de barn som skulle sova och traskade hemåt så de skulle komma isäng så snart som möjligt. När vi kom fram till avdelningen och började göra iordning barnen så kom vår kokerska in. Först berättade hon att chefen ställt in mötet som jag skulle på på eftermiddagen. "Sen har du fått någonting" sa hon. Fått någonting? Via internposten eller vad?tänkte jag. "Det ligger här i köket" sa hon igen och såg lite pillimarisk ut. Så jag gick ut i köket, och där låg något som såg ut att vara en stor inslagen blombukett. Till mig? Jo visst var den till mig.
Henke hade skickat en stor rosa bukett med blomsterbud till mig!!!
Snacka om att jag blev överraskad, och glad! Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Och vem har inte drömt om att någon gång få en bukett med blomsterbud? Lite lite synd att jag inte kunde ta emot den själv, men det gör inget, jag blev så himla glad ändå! Dessutom plockade han jäkligt många pluspoäng hos mina kollegor eftersom de tog emot buketten. Jag blev utfrågade halva dagen sen vem det var ifrån och varför.
Så nu står den här, min fina bukett och blommar för fullt. Den är så vacker och jag går förbi den då och då och bara tittar.
Hur underbar pojkvän har inte jag?

  
 

Aldrig mer sms!

Idag väntade ett brev från skatteverket på golvet när jag kom hem. Yes, tänkte jag, nu skriver de att jag fått min utbetalning! Men så var det inte. Tvärtom.
Påminnelse att lämna Inkomstdeklaration 1. Såvitt vi kan se har vi inte fått någon inkomstdeklaration från dig.
Va?! Jag är ju 110% säker på att jag skickat in en på sms. Men då kommer jag på. Jag mitt nöt såg ju inte till att få något bekräftelsesms. Med andra ord blev det aldrig deklarerat!
Så vad är då straffet för att man inte deklarerar i tid? 1000 kr i böter! Det kan man kalla sura pengar för ett sms som kommer bort....
Men jag orkar inte vara bitter, vad gör det om hundra år?. Jag får helt enkelt skylla mig själv och jag har lärt mig en läxa, aldrig mer deklaration på sms!

Lotta och jag.

Vad gör man när det inte finns något bra på tv och man har tänkt stå och stryka?
Jo, man tittar på Lotta på Bråkmakargatan såklart!
Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, Lotta äger!
Anledningen till att jag tycker att Lotta är så bra är nog för att jag identifierar mig med henne.
Lotta är egensinnig, skadeglad och envis som en gammal get.
En ypperlig beskrivning även på mig...


Pippis hus.



Den här tavlan hänger i vårt matrum på dagis.
Tror att den kommer från något barn som gått på avdelningen vars pappa är konstnär. Jag har aldrig gillat den speciellt mycket eftersom den är lite för suspekt för min smak,men den har hängt på en liten vägg som vi inte använder till något bättre, så den har fått hänga.
För ett tag sedan var några barn från grannavdelningen inne hos oss och åt när vi hade få barn och de hade många.
Lilla M hamnade på platsen som innebär att om man tittar rakt fram över rummet så hänger tavlan där.
Efter en stund in i måltiden utbrister hon: Pippis hus!
Va? Vad menar du frågar vi.
Pippis hus, säger hon och pekar på tavlan, det är Pippis hus!
Och ta mig sjutton, när hon säger det så känns det så självklart.
Visst ser det ut som Pippi Långstrumps hus!
Nu tycker jag inte lika illa om tavlan längre.

Tisdagstema:Ljus


Till mina trogna läsare.

Jag har en liten trogen skara läsare.
Visst skulle det vara kul med tusentals, eller åtminstone hundratals, men jag har inte motivationen som krävs för att skaffa mig det. Då måste man promota, läsa, kommentera och verkligen jobba för det. Jag skriver mest för mitt eget nöjes skull, och för att min lilla trogna skara blir besviken om jag inte gör det, haha.
Något jag dock förundrats lite över är vilket "genomslag" den har, jag påminns om ibland att man faktiskt läser om mitt liv. Här kommer några konkreta bevis på det:

När jag var nere i Växjö senast träffade jag på Sara som var med i vår förra (RIP) drinkklubb. Vi hälsar glatt och sedan säger hon, "jag behöver ju inte fråga hur det är med dig, jag har ju läst på bloggen att det är bra".

På 25årsfesten har jag på mig min finfina rosa klänning och min kusin Petra säger: "vilken fin klänning du har!" tack, svarar ju jag. Då fortsätter hon: "ja den är mycket finare än vad jag trodde, jag såg ju den andra på bloggen men den var ju inte så fin, den var mycket finare på". Jag hade ju lagt upp en bild av min klänning på bloggen, men i en annan färg.

En av presenterna jag fick av Josse var en bok som hette Uppdraget med en massa konstiga uppdrag i för att förändra livet lite när det börjar kännas tradigt. "Du som tyckte att livet var enformigt". Jag skrev ju om att jag tycker dagarna flyter ihop och att jag bara vill skrika åt det ibland.


Jag vet att när jag under stressiga perioder eller när jag inte haft någon inspiration och inte har skrivit på ett tag, så har folk börjat klaga. "Varför har du inte uppdaterat bloggen?" "Om du inte skriver, hur ska jag då veta vad som händer i ditt liv?


Så tack till mina kära läsare. Utan er skulle ju inte bloggen ha särskilt mycket liv. En liten pik är väl att ni skulle kunna kommentera lite mer.... Men jag klagar inte, jag bara konstaterar!
Nu kan jag även passa på att göra en liten liten liten marknadsundersökning. Vad gillar du bäst att läsa om på bloggen? Är det något jag borde ha mer/mindre av?  "Kåserier", egna foton, dagens outfit, utmaningar, boktips, hiss och diss, listor, jobbprat?


Söndag kväll

Tända ljus, Mozart, akvarellådan och blocket. Penseln leker och tankarna flyger.

Betnér, igen!

Ni som följer min blogg vet om att jag är väldigt förtjust i Magnus Betnér. Jag tycker han är så jävla grym och ingen kan vara sarkastisk som honom. Henke och jag har varit och sett honom live två gånger och det har varit så värt pengarna. Och så satt jag på jobbet och läste tidningen i fredags, och ser en annons.
Betnér kommer till Linköping 23 juni!
Jag sprang och ringde Henke direkt, hur jobbar du? Vilken tajming det blev. Han jobbar morgon den dagen och hinner där med upp till Linköping till kl 21, och sedan är han ledig i två dagar efter det, vilket innebär att han kan vara kvar ett par dagar. Biljetterna bokades en timma senare och idag har jag hämtat ut dem.
Så den 23 juni ska vi se Betnér och två komiker som heter Agneta Wallin och Erik Bören, känner inte till vilka de är men det blir nog bra.
Inte blev det särskilt dyrt trots att jag ska bjuda Henke. Det är sådant som man borde unna sig oftare, något att längta efter.
Vardagslyx!



Trams och fördelen med min rosa cykel.

Klockan är 17.20 en fredagseftermiddag i Sveriges femte största stad.
Vid den här tiden ringlar sig köerna genom staden, vilket sällan bekymrar mig eftersom jag lätt och ledigt kan susa förbi dem på min rosa cykel.
Men igår stod det plötsligt en polisbil rakt över ena körfältet i en av de större korsningarna på hemvägen och en polis som dirigerade om trafiken. Konstigt tänkte jag, har det hänt någon olycka? Fortsatte nedåt stan och fick då se vad anledningen var. Mitt i en av de största och mest trafikerade korsningarna i stan, mitt i "rusningstid" en fredagseftermiddag står det demostranter och blockerar åt alla håll med sina banderoller. Banderoller med budskapen "Det finns inga miljöbilar" "tuta för miljön" och "staden är till för människorna". Med andra ord, miljöaktivister. Mitt i korsningen sitter sedan några och skriver slagord med gatukritor (ni vet såna stora "tavelkritor" man kan rita med på gatan, som vi har till barnen på dagis)
Så vad gör då polisen? Nej inte försöker de få undan demonstranterna, nej de står och dirigerar om trafiken! Bara för att några alternativt klädda dreadlocksmänniskor (fördomar så det skriker, jag vet men det stämde på många av dem) känner för att demonstrera så får polisen vinka om trafiken!? Då tycker jag att yttrandefriheten gått för långt. Har polisen så liten befogenhet? Det är väl för helsike bara att släpa bort dem? Hade jag varit en av dem i bilarna som fick ta en omväg hade jag blivit skitförbannad! Och vad vinner demonstranterna på detta? Resornerar de så att all publicitet är bra publicitet? För folk bli ju enbart förbannad på dem.
Jävla trams säger jag och är glad att jag bara kan susa förbi dem på min rosa cykel.
Här kan du läsa correns artikel om det hela...

Slott, jordfelsbrytare och fredag.

Det blev Ekenäs slott!
Jag suger verkligen på historia, det är nästan pinsamt. Men, jag älskar ju gamla fina saker, så ett slott är lite av en dröm att vandra runt i. Guiden var jättebra och det var väldigt intressant. Fick veta en massa historier, men också varför toaletten kallas för hemlighuset, eller varför man säger att man ska gå "ut i köket" man säger ju aldrig "ut i sovrummet". Skulle vilja åka dit med mamma i sommar, det tror jag hon skulle tycka var mysigt med. Där var väldigt fint! Tog en hög bilder, men kameran blev kvar i Maddes bil, så bilderna kommer imorrn. Riktigt trevligt, jag vill gärna åka dit på julmarknaden i vinter.
När jag skulle laga min gröt idag på morgonen och vred på plattan slog jordfelsbrytaren av. Tre gånger. Den funkar helt enkelt inte! Vi får se om den fixat till sig tills jag kommer hem ikväll, annars har jag ju en alldeles lysande anledning till att äta ute hela helgen, jag kan ju helt enkelt inte laga mat!
Nu är det dags att fixa till sig det sista för en dag på jobbet, ända till kl 17 idag, men det känns inte särskilt tungt faktiskt, det kommer att vara lugna gatan. Ikväll är det mys med Sara som gäller.
Fredag!


Här är slottet!

Sommarfest.

Håret är blåst och "finkläderna" är på, kunde inte ta klänning eftersom vädret är bedrövligt. Ska strax iväg på sommarfest med jobbet. Det är alltid en hemlighet var vi ska, så det blir en surprise. Trevligt att träffa kollegorna utöver "hur många barn har ni idag-vi är en personal borta idag kan ni ta några av våra barn-ahmeds pappa ringde ahmed är sjuk-ska vi gå ut eller vara inne-har du bytt på john" diskussionerna. Bara vara, inte vara pedagoger. Imorrn kommer uppdatering på var vi hamnade.


Din plikt.

Idag har jag gjort min medborgeliga plikt. Jag har varit och röstat i euvalet.
Jag är så dåligt insatt att jag skäms, jag borde verkligen sätta mig in i såna saker mer, det är faktiskt ganska viktigt. Till riksdagsvalet ska jag verkligen anstränga mig, det är ett löfte. Så anledningen till att jag röstar är alltså inte alls att jag är engagerad i euvalet, men det finns en stor anledning till att gå och rösta även om du inte kan särkilt mycket om det. Anledningen är den att om du inte röstar så kommer de små partierna att få platser och det innebär att partier som jag inte vill ha med i ett euparlament kommer att komma in. Jag går och röstar av den enkla anledningen att jag inte vill ha sverigedemokraterna i euparlamentet. Så enkelt är det. Med min lilla röst som tog några ynka minuter att lägga kan jag förhindra att partier som jag anser inte borde få finnas kanske åtminstone inte får några platser i eu. Så gör din plikt, gå och rösta!


Plötsligt händer det.

Jag hade gärna skrivit att jag vunnit 1 miljon på triss, men tyvärr, det väntar fortfarande på mig.
Men en annan sak som är kors i taket gånger 85 är att Sara är tillbaka i stan, hon är ledig hela helgen och jag ska vara kvar i stan hela helgen utan planer. Att allt det sammanfaller händer ungefär lika ofta som att jag vinner på triss! Så nu har vi åtminstone bokat in fredags kväll för bio/middag/fika, allt beroende på vädret. Ska bli kul att träffa skitungen som varit ute och rest så mycket nu (nej jag är inte alls avundsjuk, jag vill inte alls åka på solsemester först och sedan till Rom). Plötsligt händer det som sagt.

En kärrings reflektioner kring jeans.

Väl medveten om att jag låter som en gammal kärring så måste jag få klaga lite, på jeansmodet.
Herre min ge vad är det för jeansmode nu? Det går ju inte att hitta ett normalt par jeans till ett överkomligt pris!
Nej, jag vill inte ha jeansleggings, jag tycker inte de är snygga och det är verkligen inte min stil.
Nej, jag vill inte ha jeans som består lika mycket av hål som det är tyg. Jag kan göra hål i mina jeans själv om jag nu mot förmodan skulle vilja ha det, tack så mycket.
Nej, jag vill inte ha jeans som sitter som ett andra skinn, det vore liksom trevligt om jag kunde få igenom foten genom byxbenen.
Nej, jag vill inte ha någon hög konstig midja där det är meningen att man ska stoppa ner sin käcka body (jag hatar bodys).
Nej, jag vill inte ha någon konstig ful slitning eller blekning a´la 80talet.
Nej, jag vill inte betala 1300 för mina jeans.
Jag vill ha ett par vanliga jeans, med lagom slitning/blekning, som inte har vida ben men som inte heller som ett ormskinn, som sitter lagom högt i midjan och som inte kostar skjortan! Det finns visst inte.
Ett par hittade jag, de satt inte snyggt.
Hur svårt ska det va?



Usch, fy och nej!

Måste bara lägga upp en bild jag hittade när jag gogglade på jeans med, haha.
Där har ni en sak till som jag förövrigt har väldigt svårt för, shorts. Vore ju himla praktiskt om jag lärde mig gilla dem eftersom de vore perfekta på jobbet i sommar.... Jag köpte iaf ett par idag, jag ska träna....


Tisdagstema: Sliten


Helt kanon!

I förra veckan svor jag över mig själv.
Jag var trött och svor över att jag alltid ska vara så jävla överambitiös med det jag gör. Varför bestämde jag mig för att baka pajerna själv? Varför skulle jag stämpla alla namnen som placeringskort, varför kan jag inte bara nöja mig med att skriva dem med penna som alla andra?
Men in lördags svor jag inte. För allt arbete var så värt det.
Det blev så jäkla bra!
Jag är så kanonnöjd med hela helgen, kunde knappt ha blivit bättre!
Vädret var ju helt suveränt, jag tajmade in den finaste helgen på flera månader.
Trots att det var väldigt blandat folk så var det bra stämning redan från början.
Lekarna funkade jättebra och folk hängde på och hade roligt.
Ingen slog sig.
Ingen blev ledsen.
Inget tjafs blev det.
Inget gick sönder.
Ingen blev för full.
Folk verkade ha väldigt roligt.
Jag fick bara jättebra presenter.

Dessutom hade vi väldigt mysigt utöver festen.(Mira, Josse och Henke tyckte det kändes som kollo)
Vi sköt lerduvor med kära bror och kusin, softade, gick promenad, plockade rabarber, solade och tittade på bedårande hundvalpar.

Nu låter jag bilderna tala, men först, tusen tack till alla er som gjorde helgen så bra!

(Bilderna är klickbara för större format)


   
Flickorna och Henke skjuter lerduvor.



Jag sätter gästerna i arbete...

Sötaste flickorna!

  
(Vinnar)laget grön, blåa laget och röda laget.

  

Tokspring i tävlingen att leta snörstumpar och knyta ihop. På nästa bild hämtar folk vatten i en tunna, och krockar mysigt på tillbakavägen. I nästa lek ska de föra en boll på ringar med snören runt en hinderbana...

  
En tjusig present från gossarna. Nu har jag dricka för ett bra tag! Riktigt tuffa flamingos som kommer att bli så bra på min balkong! (Lena har matat dem med jordnötsringar framåt kvällen...) Nästa är en av de finaste presenter jag någonsin fått, från mina älskade Växjötöser. Dessutom fick jag presentkort på Mique och Lilla huset, och pengar till en kamera, allt detta precis som jag önskat mig!


Vi dansar till klockan 3 på natten... eller säger man morgonen?

   
Behöver jag säga annat än bedårande?

RSS 2.0