Det vi andra kallar lila?

Jag: Jag köpte nya skor igår. De var rosa!
Lilla J: Jag köpte också nya skor igår. De var blåsa!


Innan storleken spelar roll.

Jag har precis haft två av barnen på varsin potta bredvid varandra. De har suttit där och fnittrat och sett så söta ut, aldrig är det så roligt att gå på toaletten som när man är 2.5 år gammal. När byxorna är uppdragna på barn nummer ett tittar han på mig och säger glatt:
-Här är min gamla snopp!
Jag: Jasså är den?
-Ja, här nere vid magen!
Han sträcker fram handen och vickar illustrerande med lillfingret.
-Den är liten!


Idag är det fredag.

I andra människors världar är det torsdag idag.
I min värld är det fredag!
Det har jag firat med en chokladbit och plockat ner mina sista saker.
Om en stund sticker jag till stationen och tar bussen till Gamleby där snälla pappa/mamma hämtar upp mig. Nu väntar en långhelg hemma i skogen.
Kameran, löparskorna och alkoholen är nedpackad.

Favorit i repris.

Jag skulle kunna göra en massa nyttiga saker.
Men det gör jag inte.

Istället har jag tänt upp ljus i hela lägenheten. Hällt upp mig ett glas vin och youtubar låtar inför fredagens party!

Det kallar jag en gó onsdagskväll.
Här kommer en favorit i repris.


Run Stina run!

Löpning är inte roligt i början av den enkla anledningen att det är så jävla jobbigt innan man fått någon sorts grundkondition. Och där med blir det tråkigt.
Däremot så blir det roligt när man börjar få lite kläm på det.

I början var mitt mål att springa minst en kvart, helst 20 minuter.
När jag första gången lyckats ta mig runt hela 5 kmrundan var jag så slut och andfådd att jag knappt kunde prata med Henke när jag ringde för att berätta hur duktig jag varit.

Idag var det dags för veckans första 40 minuters runda.
Jag sprang i 46 minuter, 7.5 kilometer, i sträck. Andningen var nere i normalt läge efter 30 sek

Man skulle kunna säga att jag utvecklats på löparfronten.
Fan vad bra jag är!


Tidig nysig dag som ändå är bra.

Idag är en bra dag.
Trots att klockan ringde 04.45 imorse. Men det innebär också att jag får gå hem tidigt. Och trots att jag nyser och snorar. Jag har bestämt mig för att det är en liten lätt pollenallerig som inte påverkar min träning.
Direkt efter jobbet blir det idag en joggingrunda, den första av tre denna veckan. Sen blir det en runda på stan och fixa lite ärenden. Dagen ska avslutas med att tvätta, packa, städa undan lite och kanske se en bra film.
Imorgon är sista arbetsdagen för den här veckan.
Det är en bra dag som sagt.

Underbara böjningar.

Jag: Kommer du ihåg att vi sa att du hade blått på dina strumpor?
J, tittar ner på strumporna: Var är blåttet?

Utmaningar.

Vi har gett (givit?) varandra utmaningar den här veckan Henke och jag.

Utmaningen som Henke ska ta sig igenom är att diska minst en gång om dagen.
Inga diskberg!
Diska är inte Henkes starka sida. Med betoning på inte.

Utmaningen jag fick är att jag ska jogga i sammanlagt 2 timmar den här veckan.
Eftersom jag inte riktigt hade tid med det varken igår eller idag så blir det 40 minuter på onsdag, fredag och söndag. Det längsta jag joggat hittills är 35 minuter, och då endast en gång på samma vecka.

Jag undrar vems utmaning som blir svårast?

Osugen.

Jag är riktigt osugen på att jobba idag.
Trött på halvsura kollegor och det faktum att det är jag som får se till att det händer något. Känner inte för att umgås med någon alls. Hålla riktigt låg profil och bara vara med barnen, det är min plan för idag. Och att mumla mitt mantra att på fredag har jag semester och det är bara två dagar kvar av veckan efter idag...

Helgvardag.

"Åh om man kunde ligga kvar här hela dagen" tänkte jag igår morse när jag vaknade upp bredvid Henke. Nästa tanke som slog mig var att det faktiskt skulle kunna gå att ordna! (inte ligga kvar i sängen hela dagen dock, jag skulle få psykbryt av rastlöshet)
Upp ur sängen, slå på datorn och in på sj:s numera välbekanta hemsida. Jodå, det gick tidigt tåg idag, men det var fullbokat. Dock så fanns det ett tåg som kom in till Linköping kl 8.55 och jag börjde kl 9 idag... Men ett telefonsamtal till kollegan senare var måndagens biljett hem bokad! En hel söndag i Växjö är för mig en riktig lyx! Ingen hemresetid som ska passas, bara softa, en hel söndag!
Vi hade riktigt riktigt mysigt så varje sekund av extraarbete på att boka om biljetten kändes så värt det. (och extraarbete må jag kalla det att förstå sig på Svenska buss biljettbokningssystem. Jag är van vid diverse resesystem, men detta tog pris i oförståbarhet.)
Men trots förlängning av helgen så var det ju idag dags att bege sig hemåt för en ny arbetsvecka.
När jag kom till Alvesta hade jag 25 minuters bytestid. Jag visste att jag skulle sitta ner hela dagen idag och jag kände inte för att klämma in mig i den lilla väntsalen i Alvesta där jag tillbringat mången timma, så jag stannade kvar ute på perongen i solen.
Plötsligt slog det mig, jag har ju kameran med mig! Jag jobbar på att bli mer bekväm med att fota där folk faktiskt kan se att jag gör det, så nu passade jag på att öva.
Här kommer bilder av min "helgvardag".








Helg.

Jag har inlett dagen med brunch hos Josse, där också Mira befann sig. Riktigt bra gjort av oss att lyckas ses med bara några få helgers mellanrum. Och även om det bara är några få timmar så hinner man prata av sig massvis bara på den lilla tiden, värdefullt. Henke står i duschen och så snart han är klar ska vi traska neråt stan för att äta lite lunch. Vi får se om det blir någon date ikväll. Solen lyser, det är helg och jag har det jäkligt gött.

Förresten vill jag hälsa Inger hjärtligt välkommen till min blogg! =)

Dagens ros

"till Stina, A. och P. på S. för att de tog hand om mig och lekte med mig tills jag fick plats på ett närmare dagis. Albin."

Ur Corren 22 april 2010


Hårbotten.

-Är du stressad Stina? frågade Helena mig när jag var och klippte mig hos henne förra veckan. Det visade sig nämligen att jag visst hade stenhård hårbotten (?) och att det ofta kan bero på att man är stressad. Vi kom dock fram till att det nog berodde på att jag har ont i axlar och nacke (släpat på för mycket barn, ajaj Stina!) och att det sedan går upp i huvudet. Det är dock något jag planerar att råda bot på imorgon då jag ska på massage.
För inte är jag väl stressad? Jag gör väl inte så mycket? Så slår jag upp min kalender och kollar på bokningarna efter arbetstid de kommande veckorna:

Idag heleftermiddag med Sara och Helena
Imorrn massage och en annan date på kvällen
Fredag till Växjö efter jobbet, jag jobbar till 18, va där till söndag
Måndag personalmöte
Tisdag planera sommarfest med kollegorna
Torsdag hem till mamma å pappa i skogen, fest på valborg och hem på söndagen
Tisdagen till Helena på middag
Onsdagen bjuda Marie och Lisa på fika
Torsdagen massage igen
Fredag till söndag Örebro med Tessan, Jenny och Madde......

Hmm, kanske jag inte bara kan skylla på barnbärandet....


Date.

Nu sticker jag iväg för en date med Helena och Sara. Vi ska fika, gå på stan och äta thaimat. Nice!

Välkomna, vem är ni?

Statistiken för antalet läsare per dag har stigit en aning igen, trevligt! Ni nya läsare är hjärtligt välkomna och jag kan aldrig låta bli att undra vilka ni är. Är ni som läser det här bara personer som känner mig i verkligheten eller finns det någon annan liten bloggläsare som hittat hit ändå? Så lämna gärna en liten rad i kommentarerna. 

Just nu är jag inne i lite av en bloggsvacka igen. Helst skulle bloggen uppdateras minst en gång om dagen, ännu hellre flera gånger om dagen för att man ska bli tillfredställd som läsare. Men å andra sidan är jag inte en sådan som publicerar dagens outfit, skriver om att jag varit på gymmet nu igen och det var såååå skönt, publicerar bilder på önskeklänningar eller kommenterar "åh så söt gumman" i andras kommentarsfält.
Så inte jag.
Står fortfarande fast vid att ett bra blogginlägg är som en kortare variant av en bra krönika. Men skulle jag bara publicera mina bästa inlägg som är riktigt riktigt genomtänkta så skulle det bli lite tomt här med väldigt sporadiska inlägg. Jag vet att ni som läser också bara är intresserade av vad jag gör i vardagen. Som Mira för ett tag sen i telefon: "Åh förlåt, ringde jag när Henke var där. Jag har ju inte kunnat läsa din blogg på några dagar så jag har ju inte koll på vad du gör!"

Nu är det dags att bege mig till jobbet. Där är det idag dags för samtal med föräldrar och tolk, en tur till gympasalen, en hög med papper som ska fixas och så håller jag alla mina tummar för att det går lika bra idag med inskolningen som det gjorde igår.

Min nya frisyr och jag.

Min nya frisyr och jag har haft en riktigt bra helg!
Vinkväll med Sara.
Frukost med Lena.
En sväng på stan.
Löparrunda.
Kräftor och vin hos Marie med sällskap.
Dans på Harrys.
Lena som nattgäst.
Städning och stök.
Promenad och bara vara.
Gött.

Linköpingshelg.

Äntligen fredag! Den här helgen ska spenderas i Linköping(utan besök är detta mycket ovanligt!!!) med diverse trevliga aktiviteter som kräftätande, pyssel och plock, runda på stan, träning och långväga nattgäst.
Eftersom jag är inne i en period igen då jag känner mig uttråkad och vill ha lite förändring så är det nu lejonmanen som står på tur. Kanske kommer det en bild ikväll, kanske inte. Ha det gott kära läsare! 

Idag har jag:

  • Velat skjuta huvudet av en pappersvändarkärring på jobbet som inte vet vad en verksamhet handlar om.
  • Cyklat enormt mycket och sprungit en runda.
  • Skrattat mig till tårar med kusinerna.
  • Tagit tag i saker.

En skön eftermiddag.

 





Dagens lärdom.

Dagens lärdom är vad följderna blir då man häller i för mycket i mixern och inte sätter på locket ordentligt.

Gulprickiga vita byxor.
Gulprickig tröja.
Gulprickig mixer.
Gulprickig diskbänk.
Gulprickig spis.
Gulprickig vägg.
Gulprickig matta.
Gulprickiga grytlappar.

Men soppan blev god.

Lyxdelen av mitt jobb.

Efter en lång vinter med oändligt med overaller, fuskollar, vantar, mössor, fleecetröjor och galonisar så börjar nu äntligen den lyxiga delen av mitt jobb. All utomhusvistelse!
Idag var vi ute en timma på förmiddagen, efter maten så ut igen en timma, in och äta mellanmål och sedan ut igen i två timmar tills det var dags att åka hem. Tiden går så mycket fortare, barnen leker och personalen njuter. Tänk att sitta inne på ett kontor hela dagarna och titta ut på solen. Nej tacka vet jag förskolejobbet såhär års. Helt underbart.


Ingen Åsa, men ett par guldfiskar i plast...

Lilla J står och tittar ut genom dörren.
J -Där ute står Åsa.
Jag -Näe, Åsa är hemma idag så hon kan inte stå där.
J -Ja men din Åsa då.
Jag -Min Åsa? Jag har ingen Åsa.
J- Har du en katt då? Eller en hund?

Acceptans.

Jag anser mig vara accepterande av andra människors religion. Vi har många religioner på jobbet och jag har sällan några problem med det. Det är inte alltid jag förstår varför de gör saker men vill de låta bli att äta griskött och dölja sitt hår så gärna för mig, jag accepterar det.
Idag nåddes dock gränsen för min acceptansnivå.
Vår nya inskolnings mamma bär burka som inte ens har hål för ögonen. Hur lätt är det att hälsa på en människa där det enda man ser är ett tygstycke? (Dock kunde hon visa ansiktet inomhus, som väl var.) Hon är dessutom täckt från topp till tå, har till och med handskar på sig inomhus. 
Inskolningens kära pappa tar inte i hand med kvinnor.
Kulturkrock.
Jag blir så provocerad!
Jag vill bara springa fram å grabba tag i hans hand, skaka den hårt och skrika "händer det något? va? vad händer nu?"
Man ska ha rätt att utöva sin religion, men ibland måste man fasen ta seden dit man kommer.

Halmstadshelgen i bilder!






















Glada nyheter!

Så mycket trevligare den gamla vardagen blir när man får lite glada nyheter!
En av mina allra käraste vänner har förlovat sig! Grattis Josse och Simon!
Jag hoppas att Josse är medveten om hur mycket jag kommer att kräva att vara involverad i planerna inför det ståndande bröllopet (när det än blir), sånt är jag nämligen grym på! ;)

Själv har jag under dagen ringt till högskolan som håller i utbildningen jag vill börja på i höst. Jag ville ta reda lite på hur stora mina odds är för att komma in där. Det visade sig att utbildningen är eftertraktad (som jag misstänkte) och de brukar ha ca 60-70 sökande till de 30 platser de erbjuder. Inte så bra. Lite bättre är det dock att de gör sitt urval efter antalet högskolepoäng de sökande har, och där borde jag ligga skapligt till. Jag läste ju nämligen en termin extra än vad som krävs för en lärarexamen och det tycker man väl att inte alla borde ha gjort?! Det ökar åtminstone mina möjligheter litegrann. Försöker dock intala mig själv att jag inte kommer att komma in, för jag vill inte bli besviken. Men samtidigt kan jag inte låta bli att verkligen hoppas, för jag vill verkligen gå detta nu!

Nu lägger jag dock undan det långt bak i bakhuvudet och gläder mig åt att ikväll kommer Henke och imorrn är det fredag!


Kära lilla Josefine!


Besök.

Ikväll kommer Henke. Senast vi träffades var för fyra veckor sedan, då hade jag magsjuka. Så det ska bli väldigt skönt med en riktigt mysig helg nu. Dessutom känner jag mig bara friskare och friskare! Jag längtar efter helgen!


Friskhetstecken.

Jag har kunnat andas genom näsan hela dagen idag, utan nässpray! Dessutom har jag faktiskt kunna känna vad det mesta jag ätit idag smakat. Ikväll fick jag till och med lite överskottsenergi, det har jag inte haft på två veckor!
Jag tror bestämt (peppar peppar peppar!) att fröken Stina börjar friskna till så smått!
Äntligen!


Min täppta näsa.

Här sitter jag med min genomtäppta näsa, min värkande och smått huttrande kropp och funderar över hur jag ska ta mig igenom morgondagens arbete. Jag jobbar nämligen 9-18 imorgon, den längsta dagen på hela månaden passande nog. Det blir garanterat nässpray och Ipren, vilket jag egentligen inte alls är förtjust i att ta så mycket av men just nu överlever jag inte utan. Och om två dagar har jag använt nässpray i mina 10 dagar och hur det sedan ska gå utan det är då för mig en gåta.
Ja, jag vet, jag borde kanske stanna hemma? Men det är ju det där jobbiga igen, hur sjuk måste man vara för att vara sjuk? Dyrt är det också. Tycker inte jag är tillräckligt sjuk för att stanna hemma, men samtidigt ser jag bara morgondagens arbete i ett stort grått moln av ångest. Fy fan. Men men, det är ju faktiskt inte svårare än så att jag kan gå hem om jag känner att jag verkligen inte fixar det. Riktigt rejält med sömn ska det dock bli, för min lilla täppta näsa och jag.

Fotoutmaning: stad och natur.

Jag ryckte upp mig i eftermiddag och gick ut för att fota min fotoutmaning. Det hela går ut på att alla på kursen fick skriva ner några ämnen, sen drar man ett ämne per person som denna sedan ska tolka och fota under en och samma dag.
Jag fick ämnet "stad och natur" och blev besviken. Ville hellre haft något som gav lite mer tolkningsutrymme, men men, det var inget att göra något åt.
Så jag begav mig ut. Ingen av bilderna är några av de bästa jag har tagit, men med tanke på omständighetera får jag väl ta resultatet som godkänt. Låter bli att skriva hur jag tänkt när jag tog dem, ni ska få tolkningsfrihet. Vilken bild tycker ni bäst om?








Youtuberyck.

Jag som aldrig brukar vara inne på youtube har fått ett ryck. Jag har tokfastnat på den här låten, varför vet jag inte... Men den är vacker!



Snö och snor.

Jag måste ut och fota idag. Tills på torsdag ska min fotoutmaning vara gjord och imorrn och på onsdag hinner jag inte. Vad väntar då när jag vaknar idag? Snö. Det har snöat inatt! Fan! Jag vill inte ha några snöbilder!
Vid det här laget trodde jag också att jag skulle vara frisk igen, jag är bortskämd med att mina sjukor går över snabbt. Men tji fick jag. Nu har det istället gått upp i bihålorna med slöhet och huvudvärk varje dag som följd. Hur mycket snor får det egentligen plats i ett huvud?

Liten uppdatering.

Vi har det fantastiskt bra!
Utflykt igår med underbart god lunch på en restaurang vid havet, fotograferande vid havet och shopping i små söta gårdsbutiker. Äggjakt, middag och ägglekar på eftermiddagen och kvällen med Josses gulliga familj.
Idag har vi inlett med en promenad på morgonen i solen, ätit lyxfrukost som gullia Julia (Josses syster) fixat när vi kom hem och strax bär det av mot affären för att handla till kvällens middag. Resten av dagen har vaga planer men sitta mot en vägg i solen, laga paj och dricka drinkar ingår.
Om inte detta får min förkylning att försvinna och energinivån stiga så vet inte jag vad som ska hjälpa.

RSS 2.0