En heldag i Västervik

Igår spenderade jag en heldag i Västervik. Först var jag hos min kära bror på hans jobb i tre timmar (speciellt blogginlägg kommer om detta) Sedan mötte jag upp min två töser och så gick vi på stan och shoppade. Tillslut kom vi efter mycket om och men till caféet där vi hade bestämt att vi skulle fika. Det är nog mitt favoritcafé av alla jag har varit på, det är så enormt mysigt! Vi åt gigantiska mackor och pratade strunt ett bra tag. Efter det gick vi lite till innan Jenny åkte med pojkarna för att handla till deras nyårmiddag. Tessan och jag åkte ut till Lager 157 och fyndade ännu fler bra saker. Igår handlade jag: 3 toppar, 2 "klänningar", 1 par trosor, 2 par skor, 1 kjol, en julklapp till Madde och nya bhband, och allt detta för 533 kronor! Jag är så jävla grym på att fynda! Till sist hjälpte jag bror att handla tills ikväll och en ny hylla till hans sovrum innan vi åkte hem och fick jättegod lyxmat av mamma! En riktigt skön dag.
 
  

  

Hata stillettklackar.

Idag när jag duschat å skulle ta mig strumporna fick jag se två svartblå märken på min ena fot. Vad i hela fridens namn är det där tänkte jag och undersökte dem. Då kom jag på det. Jag brukar nästan alltid ha stövlar på mig på krogen, men på juldagen invigde jag mina nya "klackskor" som alltså är öppna uppe på foten. Tror ni inte att jag blev trampad på högra foten minst fyra om inte fem gånger. Ena gången gjorde det så jävla ont så jag hade lust å bara drämma till tjejen som tydligen inte alls hade märkt att det var något annat än golv hon trampade på. Jag har förståelse för att man trampar folk på fötterna på ett trångt dansgolv, jag gjorde detsamma, men då kan man väl ändå be om ursäkt! Stillettklackar borde vara förbjudna i en lokal med mer än 50 pers med dansgolv. Så det så.

Fika och Australia.

Ikväll ska jag fika och gå på bio med två av kusinerna och deras brors flickvän. Vi skulle tydligen se en film som heter Australia. Jag har aldrig hört talas om den, men det blir säkert bra, verkar vara någon sorts kärlekshistoria om jag fattat rätt och sådana gillar jag! (Om de slutar lyckligt, Henke vet hur förtvivlad jag blir om de inte gör det. Jag är en äkta romantiker...) Ska bli trevligt att hitta på något efter att ha gått och ugglat och nästan frått ryck av rastlöshet här hemma. Dessutom älskar jag att gå på bio, man gör det alldeles för sällan. Imorrn blir det stan igen, å fika och stan med mina flickor, det ska bli så mysigt så!


Förslag till bot mot rastlösheten...

Starta en myrfarm, raka av mig håret, bli Heffners nya Playboykanin, bli sumobrottare, utbilda mig till lönnmördare, åka till Afrika som volontär, bestiga Mount Everest, lära mig prata flytande kinesiska och latin, bli buddhist, lära mig backhoppning, öppna ett zoo, bli synsk, gå ut i vildmarken med endast en kniv och bli överlevnadsexpert, bli nästa Miss Universum, tatuera hela kroppen inklusive näsa och tunga, flyga jorden runt i en luftballong, sluka eld, operera tuttarna till storlek H, bli militant vegan, stjäla tavlan Mona Lisa, ha offentligt sex på Himmelska fridens torg (kräver dock en "medarbetare"), bli mormon, arrangera Sveriges största raveparty, bli nunna (Gud hör bön ni vet...), skriva en bok, hitta botemedlet mot cancer, bli asgrym på trombon, bli femte medlemmen i gänget i Sex and the city, bli Sveriges nästa Blondinbella..

Jag tror jag håller på antingen hitta botemedlet mot cancer (många skulle bli glada och man skulle bli maffigt rik!) eller bli Playboybrud det borde va rätt fränt ett tag i alla fall...Stolthet och fördom.

Idag råkade jag bara slå på tvn och det visade sig vara filmen Stolthet och fördom. I brist på annat tänkte jag att jag kunde väl titta på den en liten stund då. En liten stund blev hela filmen, jag kunde inte slita mig. I vissa avseenden skulle jag verkligen vilja leva på den tid som det utspelar sig! Bara titta på husen, klänningarna (vilka vackra dekolletage!) och frisyrerna! Ah, på de punkterna skulle det passa mig utmärkt att leva på den tiden! Sen är det ju kanske inte lika kul att man som kvinna måste be sin pappa om lov för att få gifta sig, man får inte bete sig hur man vill och helst ska man bara sitta stilla hela dagarna och brodera, måla och spela piano. Liten risk för att det skulle medföra en viss raslöshet hos fröken Stina. Men ändå, ah så vackert. Sen är ju filmen så romantisk och slutar så lyckligt att man inte kan låta bli att fälla en liten tår. Jag tror jag ska byta tidsålder.


Rastlös i själen.

De sista veckorna har jag gått och blivit lite rastlös i själen. Inte rastlös som i att inte ha något att göra, utan rastlös som i att man vill att något nytt ska hända. Jag tror det är den jädra Max fel. Vi pratade häromdagen om att säsonga, något han är lite av en expert på. Då frågade han om jag inte kunde tänka mig det, jo det skulle jag väl kunna om det var på nåt varmt och skönt ställe. Sedan dess har det legat i bakhuvudet och grott.
Ibland känner jag mig så jädra präktigt tråkig!
Visst, jag var iväg ett år till Oslo men jag kan väl inte kalla det så himla äventyrligt. Sen har jag liksom inte gjort något mer. Och nu sitter jag där med mitt fasta jobb och där veckorna ser i stort sett likadana ut.
Ibland kan jag få känslan av att jag bara vill ringa till jobbet så snart chefen är där och säga upp mig med omedelbar verkan. Sen ska jag packa en väska med bara lite småsaker å sen bara dra iväg någonstans.
Inte för att jag inte trivs med mitt jobb, utan för att det redan börjar klia i mig. Borde det inte hända något nu? Det är ju nu man ska göra något, innan man skaffar man, hus, barn och hund, då är det ju liksom försent.
Å andra sidan vet jag att jag aldrig skulle genomföra de där sakerna som jag sitter och drömmer om ibland. Och det stör mig ännu mer. Är jag såhär tråkig?


Imorgon när kriget kom.

Det finns en ungdomsserie som är skriven av John Marsden som är så jädra bra! Den kan jag verkligen rekommendera, grymt spännande är den och inte alls töntig trots att det är en ungdomsbok. Jag kom att tänka på den härom dagen och att jag nog skulle ta och plocka ner de där böckerna från vinden igen. Sagt och gjort, idag klättrade jag upp för stegen och rotade fram dem. Jag visste att jag saknade några böcker i serien och konstaterade idag att det var första och tredje delen av sju som jag inte hade. Därför gick jag in på nätet och kollade vad de kunde kosta för jag skulle gärna kunna beställa hela serien inbunden, för det är en sådan serie som jag vill ha fin och komplett. De var inte så dyra, 76 kr boken kan jag lätt betala för inbundna böcker. Det var dock då problemet uppdagades, en bok i serien går inte att hitta!  Varken på Adlibris, Bokus eller Bokia eller någon annanstans jag kan hitta så finns den. Det står att den är slut hos förlaget och har utgått ur sortimentet. Gissa vilken av böckerna som inte finns? Den första! Hur kan den första delen i en sju böcker lång serie utgå ur sortimentet??? Jag blir så arg så jag kokar!


Här är boken, som inte finns....

Tråkigt?

Jag har nu varit hemma sedan i måndags kväll. På tisdagen var det bara skönt, onsdagen var ju julafton och därmed inte en vanlig dag. Torsdagen gick mest ut på att jag väntade på kvällen, igår kom jag inte hem förrän kl 19 på kvällen. Hur i hela fridens namn kan det då komma sig att jag redan börjar bli rastlös på att vara hemma???
Det där lugnet jag längtade så desperat efter innan jul börjar nu krypa lite i mig. Redan?! Det brukar inte vara jag riktigt. Har jag redan blivit för van vid att dagarna är fullbokade av jobb, träning och annat?
I så fall är det rätt åt mig att det börjar krypa i mig redan, för att inte kunna ta det lugnt är inte bra! Det är nyttigt att ha tråkigt som föräldrarna säger till sina barn.
Så idag ska jag nog satsa på att ha tråkigt.
Jag ska ta en promenad, läsa i Aldrig fucka upp, leta reda på några böcker på vinden, kanske rita och Photoshopa lite, ringa Hanna och fixa mat. Vid närmare eftertanke hinner jag kanske inte ha så tråkigt.... 

Sommar, sommar, sommar...

Efter nattens sömnbrist var jag inte speciellt katig och snabb med att hitta på något att göra ikväll så jag slog mig ner framför tvn med mamma och pappa. Det visade sig vara ett program om Allsång på Skansen.
Vilka sommarkänslor jag fick!
Känslan av det där halvmörkret och den varma men ändå lite småkyliga luften som brukar vara vid den tiden på kvällen då programmet sänds. Ofta har jag kommit hem från sommarjobbet och satt mig ner och tittat på sista halvan av programmet tillsammans med mamma och sedan gått och lagt mig för jag ska upp morgonen därpå igen. 
Men nu ska jag ha min första riktiga sommar på länge. Nu ska jag ha semester!
Det ska bli något så guddomligt skönt!
Jag ska följa med till Örsåsa, inga tankar på att jag måste jobba. Är det soligt ska jag bara parkera mig i solen, kanske tillsammans med Jenny på dagarna eftersom hon också har semester den här gången. Jag vill göra små roliga påhitt, gå och fika, äta glass, parkera mig i solen med en bok, resa bort! Jag hoppas verkligen på att kunna åka till Öland även den här sommaren för även om vi bara var där över en natt i somras så gjorde det dygnet min sommar. Hoppas kunna hitta på roliga saker med mina flickor, är jag ledig så blir ju chansen större för att vi ska kunna hitta dagar och tider som funkar. Istället för att arbeta, gno och kämpa för pengarna ska jag lapa sol, lata mig och spendera. Tror jag ska börja spara till en sommarbudget redan nu så att jag verkligen kan unna mig i sommar.
Med mörker ute och mörker inne, men sol i hjärta och sol i sinne kryper jag drömmande till sängs.

Här är några bilder från i somras....
  

Juldagsfirandet

Juldagsfirandet var traditionsenligt hos Jesper för tredje året i rad. Där var mycket roligt folk, Ölandsgänget är då för sköna. Jag tror inte att man kan ha tråkigt i deras sällskap! Bryggaren var också över förväntan trots att vi inte hittade så mycket känt folk. Musiken var grym. Hur ofta har du kört "Klappa händerna när du är riktigt glad" på krogen? Det är underskattat. Jag orkar inte beskriva allt, och skulle jag försöka skulle jag bara glömma något. Så jag nöjer mig med att säga att jag hade riktigt skoj igår! Och så måste jag lägga till att Tessan och jag var jäkligt snygga! Nu väntar nyårfirandet....

Lösnaglarna

Nu har lösnaglarna åkt av. Lite drygt ett dygn fick de sitta kvar. Men det berodde faktiskt mest på att de hade börjat lossna, jag hade börjat vänja mig vid att ha dem. Konstaterade under gårdagen att det både finns nackdelar och fördelar med lösnaglarna, så här kommer två listor.

Nackdelar:
Att öppna ögonskuggan var skitsvårt, Tessan fick hjälpa mig innan jag kom på "knixen".
Ta ur linserna var ännu svårare, ett under att jag inte klämde sönder dem.
Knyta upp knutarna på Tessans axelband på klänningen var inte värt ett försök ens en gång, tur att Daniel och Christian så snällt kunde hjälpa henne med det. (Som Christian sa: Ja men knyta upp och ta av är mina specialiteter".)
Största nackdelen av allt, jag fastnade i håret, hela hela tiden!

Fördelar:
Man behövde inget att skrapa trisslotten med, det gick med nageln.
Att klia folk på ryggen och i håret är de superbra till, och klia på sig själv också för den delen.
Och självklart den bästa fördelen av allt, man ser grymt flådig ut och jag fick komplimanger för mina snygga naglar!

Summan av kardemumman blir att trots att nackdelslistan blev längre än fördelslistan tror jag nog faktiskt att jag kommer använda lösnaglar fler gånger, jag blev lite biten av det. Men då ska det inte vara självhäftande, för de var inte särskilt bra, då vet man det. Jag kände mig så snygg i mina snygga naglar.


Jag är inte bra på att vara snofsig.

Jag är inte bra på att vara snofsig.
Mina naglar har kommit in i en period när man bara vill gråta över dem, sorgkantade nagelband och varannan nagel har blivit fläkt. Därför tänkte jag snofsa till mig lite såhär till utgången ikväll och köpte lösnaglar dagen till ära. Jag har aldrig använt lösnaglar innan och köpte därför sådana som redan är förklistrade, vill inte göra det svårare för mig än jag måste första gången. Nu har jag lagt på dem på första handen och konstaterat att jag verkligen inte är bra på att vara snofsig. Jag vet inte om jag fick på dem ordentligt och och trots att jag tog den korta modellen känns de jättelånga och lustiga. Det kommer bli en hel drös med saker som kommer att bli svårare att göra idag. Jag är alldeles för bekväm av mig för sådana saker. Imorrn åker de antagligen av...
Jag är inte bra på att vara snofsig.


Julafton är förbi....

Så var julafton förbi. Några få paket med bara bra saker, precis som jag vill ha det. Mysiga stunder med mostrar, fastrar, morbröder, farbröder, mormor, farmor, mamma, pappa, syskon och kusiner. Julafton handlar mest om att träffas, umgås och uppdatera. Äta gott och njuta, ta det lugnt och vara harmonisk. Det är min julafton det. Idag är det juldagen och ikväll är det party som gäller.


Dan för dopparedan: Tisdagstema: Julpynt.

Även om det är dan före dopparedan så är det ju faktiskt tisdag kom jag på idag. Så då är det ju tisdagstema! Dagens tema är julpynt. Jag är en aning allergisk mot för mycket och för "plastigt" julpynt. Inte heller kommer det in särskilt många tomtar i min inredning, och varför måste allt vara rött? Jag vill att det ska vara klassiskt och vackert, men ändå lite egna påhitt. Men eftersom jag aldrig är i min egen lägenhet över jul vill jag heller inte pynta för mycket, det är ju så tråkigt när man kommer tillbaka efter nyår, man vill bara kräkas på julpyntet. Så i år satsade jag bara på mitt stora fönster. Hela pyntet fick gå i vitt och silver. Bilden är i sämsta laget för att jag vill publicera den egentligen, men det får väl bli ett undantag den här gången. Såhär se iaf mitt julpynt ut i år.


Änglar från mina änglar.

Jag har någon sorts förkärlek till änglar.
Egentligen vet jag inte varför, det är väl för att de kan finnas i så många varianter och är så vackra. Dessutom gillar jag tanken av att vi alla har en liten skyddängel i livet. Det har i alla fall blivit så att jag köpt någon ängel då och då och helt plötsligt har det råkat bli en samling. Men inte en sådan samling att jag köper varenda ängel jag får syn på, nej de måste vara estetiskt tilltalande för mig. Sakta men säkert har dock samlingen börjat växa.

Igår kom jag hemhem till mitt kära hus i skogen för en hett efterlängtad julledighet. När jag släpat upp väskorna på mitt rum så mötte mig ett grönt vadderat paket på skrivbordet. Jag fick genast mina misstankar om vem det skulle kunna vara ifrån, och visst hade jag rätt.
Paketet visade sig innehålla två fina änglar skickade av mina änglar. Där fanns även ett litet kort om att de tyckte att änglarna skulle passa in i min samling. Visst kommer de att göra det! Så glad jag blev. Tack Josse och Mira, ni är för underbara!Visst är de söta!

Stina+Madde=Harrys

I lördags gjorde Madde och jag något man borde göra oftare, vi gick ut spontant bara vi två nästintill nyktra på Harrys. Så jädra lyckat det var! Vi drack cider och lakritsshots, tittade på och kommenterade folks fylla och klädsel, dansade som tokar och lät oss raggas på lite granna, hehe. Vi kom dit vid 23 och gick hem vid 02, då började vi bli trötta och ville avsluta kvällen medan det fortfarande var roligt. Vilken mysig kväll det var och så roligt vi hade. Vi som har setts alldeles för lite på sistone också, och inte varit ute tillsammans på evigheter myste verkligen. Det måste vi göra om snart, så underskattat!

 
Riktiga pinglor var vi också, inte alls min klädstil egentligen... Men det kan väl bli som det heter...

Värdefullt

Jag kom isäng alldeles alldeles för sent i går kväll, eller inatt ska man väl säga. När jag väl lagt mig var jag övertrött och kunde inte somna. När jag äntligen somnat vakande jag flera gånger och vände på mig, puffade på kuddarna som inte låg bra, vände på täcket för det var för vamt och vaknade av att jag låg och huttrade för det var för kallt. Sen när klockan ringde vid 6.30 stapplade jag upp. Jag mådde jättelustigt, kände mig illamående, skakig, hjärtat "slog i magen" å jag kände mig helkonstig. Men jag kämpade i mig en macka, varvade med att ligga på sängen och gav mig av till jobbet. Vad mötte mig när jag kom dit? Tre personal och inga barn. Fy farao vad värdefullt det kändes att jag släpade mig upp imorse...

Liten uppdatering

I förrgår när jag var på julfest med jobbet så skulle Henke titta på film på min dator. Resultatet blev att laddarsladden (som jag köpte i augusti) brände sönder. Med andra ord kan jag nu inte använda datorn innan jag kommit hem till Västervik och bytt ut den, jag har kvittot kvar där hemma eftersom jag köpte den där. Så nu blir det inte mycket bloggande av fram tills den nya sladden är fixad. Julfesten var förresten ganska usel. Maten var jättegod men underhållningen var pinsamt kass. Var bara där ett par timmar och visade min goda vilja men jag kunde lika gärna varit hemma hos Henke. Ikväll är det sista kvällen som Henke är kvar, han åker imorgon bitti. Så ikväll ska vi äta tacopaj och marängswiss och öppna ett par julklappar. En riktig myskväll med andra ord. Idag är näst sista dagen på jobbet innan jullovet och det är lugnt och skönt med bara 4 barn, lite av en lyx faktiskt. Herre göstanes vad skönt det ska bli med jullov! Det har varit fruktansvärt segt att gå upp på morgnarna den här veckan. Bara en julklapp kvar att fixa för övrig, eller kanske två, det får bli i helgen. För övrigt ska jag tvätta och ta det lugnt i helgen, kanske träffa Madde, vi får se. På måndag bär det av hemmåt till skogen och lugnet. Idag är det dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan. Lovet nalkas.

Singstar är djävulens verk.

Jag har inte singstar själv och skulle aldrig få för mig om att skaffa det, men jag har tyckt att det kan vara ett trevligt tidsfördriv.
Nu tycker jag inte det längre.
Varför? Jo för min kära granne har det.
Igår hade hon tydligen någon sorts tjejträff med just Singstar som huvudattraktion. Det får hon gärna ha för min del, om det inte vore för att just det hörs sjukt jävla mycket genom min vägg. Varenda liten not, vacker som falsk, hörs extremt tydligt in till mig. Jag brukar inte höra mycket av dem annars, kanske att deras telefon ringer. Men just Singstar hörs väääälidgt tydligt. Medan man är uppe är det väl inte så farligt, då sätter man på radion högt (gärna techno med sjukt hög bas) och så hörs det inte. Problemet uppstår snarare när man ska gå och lägga sig.
Igår började de så pass tidigt att jag tänkte att det inte skulle bli något problem, de skulle nog vara färdiga innan jag skulle gå och lägga mig resonerade jag. Men icke. Tydligen är det så roligt att man kan hålla på utan problem att sjunga alla svenska schlagerhits som någonsin skapats från kl 19- 22.30. Eftersom jag skulle öppna på jobbet idag och därmed gå upp kl 04.15 så var jag ju tvungen att lägga mig tidigt, oavsett om det pågick Singstar i lägenheten bredvid eller inte. Jag höll på att få nippran. Som förskollärare anser jag mig ha en stor portion tålamod och anser mig vara ganska svårpsykad. Igår ville jag bara rusa upp, springa in i lägenheten bredvid och knäcka skivan mittitu. Helst kasta ut maskinen från balkongen också så de inte bara köper en ny skiva.
Eftersom igår inte var första gången det stör mig så tror jag att jag seriöst går dit nästa gång, ringer på och ber dem komma in en och en och lyssna på hur vackert det hörs in till mig.
När jag låg där i min säng igår med ena örat tryckt mot kudden och med fingret i det andra så konstaterade jag iaf att Singstar är djävulens verk. Eller kanske Guds straff till mänskligheten.Julkorten.

Idag är det sista dagen att posta sina julkort med julfrimärken om man vill att de ska hinna fram innan jul. Så om några dagar kommer det kanske att dimpa ner ett kort eller två i min låda, vi får väl se. Kommer det inte något i din låda ifrån mig ska du inte känna dig sviken. Ingen får julkort av mig i år heller. Anledning? Jag har tröttnat.
Varför ska man skicka kort till jul varje år till folk man knappt pratar med? Jag har aldrig förstått vitsen. Pratar jag aldrig med personen i fråga så behöver den inte heller få något julkort av mig. Och de jag pratar med och som förtjänar julkort är sådana personer som jag ändå skickar små saker till ibland.
Dessutom är det väl roligare att få något när man inte förväntar sig det, bara sådär för att jag ville skicka något till den personen, inte för att man ska skicka julkort. Dessutom tycker jag att för tryckta julkort med orden: God jul och Gott nytt år önskar: och så får man skriva dit sitt eget namn är totalt skittråkiga. Ska man ändå skicka ett kan man väl bemöda sig med att skriva ett par rader till, annars kan det vara. Så, mina vänner. Ni får inte några julkort från mig i år heller, men man vet aldrig, det kan dyka upp något i brevlådan bara för jag kände att skicka något.


Tisdagstema:Röd

Kanske är inte dagens tisdagstemabild uppenbart röd. Men tittar du noga ser du den lilla krabbat som jag baserat dagens tema på. Den lilla nyckelpigan är nästan exakt ett år sedan jag fotade. På julafton förra året kom den nämligen krypande över julbordet och upp på farmors finporslin. Ganska förvånade blev vi, men så var också förra julaftonen helt snöfri. Vi får hoppas på mer snö i år.

Min lilla husliga broderare...

Henke fick ett infall om att han skulle korsstygnsbrodera ett ordspråk till en av sina familjemedlemmar i julklapp. Så efter en del om och men hittade vi med vägbeskrivning av "flickorna" på jobbet idag en handarbetesbutik där vi inhandlade Aidaväv, rött Molinégarn och trubbig nål.
Har man aldrig broderat innan så kan det vara ganska praktiskt att ha en flickvän som gjorde en del sådant i syslöjden i åttan och faktiskt var ganska bra på det. Med andra ord fick jag hjälpa honom med de förberedande grejerna och sedan skulle jag lära honom hur man sydde.
Efter en stund skrattade jag så att jag grät.
Oslagbara kommentarer som: "Jag måste ha dyslexi eller något", "Är det här en ruta?", "Har jag sagt att jag inte kan räkna?", "Fan vad jobbigt att man måste tänka hela tiden" "Varför valde jag inte något kortare, typ Hej" och "Kan du räkna efter här om jag har räknat rätt, jag har uppfunnit ett eget system" haglade över mig medan han tålmodigt men suckande träningsbroderade ett "t".
Men övning ger färdighet. Nu sitter han i soffan under lampan med nålen i högsta hugg. Man får helst inte prata med honom men efter en stund kommer han ut hit i köket och visar stolt som en tupp upp sin senaste bokstav. Hittills har han klarat av "t" och "u". Bara 20 to go....  


Batman goes lucia.

Idag har vi haft lucia på dagis. Det innebär en hel hög med knattar som är utklädda till tänderna eller vägrar ha på sig ens en tomteluva. De vågar knappt sjunga, tittar sig storögt omkring på alla fotande mammor och pappor och några tjuter. Allt detta för att föräldrarna ju tycker att det är såååå mysigt och såååå roligt att titta på luciatåg på dagis. Men men, det gick helt okej och det hela var överstökat på en timma. Och visst är de söta i sina tomte, tärna, lucia och pepparkaksutstyrslar. Men dagens coolaste utstyrsel hade ändå Wiktor: Glitter i håret och svart cape med en panter på. Haha, som Henke sa, Batman goes lucia!


Att träna, eller inte träna tillsammans!

Sara och jag är så bra på att få ordning på vår träning tillsammans.... inte!
I måndags fick jag ställa in boxen. I onsdags fick hon ställa in simningen. Imorrn skulle vi köra box men så glömde jag ju att boka. Då bestämde vi att vi skulle simma idag, men det visade sig att Sara hade tänkt på måndag när vi bestämde det. Så då bestämde vi kl 18 imorrn men då kom jag på att jag hade tvättid plus att jag får lite dåligt samvete för jag överger Henke i 3 dagar i så fall. Sen kunde inte jag på tis och ons och Sara inte på tors kväll och jag inte på tors lunch.
Resultatet blev att nästa träningspass får äga rum efter nyår....
Då ska vi i alla fall bli bättre på att kommunicera, haha!

Dagens citat

Dagens citat kommer från Erik och Mackans program Smala och smärta. De är så jäkla balla, haha!
Citatet kommer från Mackan när han ska bli slagen med ett svärd då de provar på att vara riddare:
Tänk på att jag är ett öronbarn!

Nu börjar nedräkningen

Nu mina vänner börjar nedräkningen på allvar.
Visserligen började jag tackla av redan för några veckor sedan.
Men nu är det så överblickbart.
Bara 6 arbetsdagar kvar, sen hägrar mitt 2 veckors långa jullov!!!

Det kommer, jag lovar.

Jag måste ta tag i mitt fotande och photoshopande!
Det finns så mycket fina bilder som bara väntar på att tas. Jag har såååå många bilder som jag skulle kunna photoshopa såååå fina som bara ligger i album på datorn och väntar... Ska försöka göra lite i helgen kanske, och på jullovet, då jäklar.  Lovar att det kommer att publiceras fler av mina egna bilder på bloggen framöver. Här kommer i alla fall ett litet smakprov.


Att jobba är en njutning.

Dagar som denna njuter jag av mitt jobb.
Börjar morgonen lugnt med endast 3 barn de första två timmarna, får massor gjort. Slutar med en liten lagom barngrupp på 5 grabbar, varav bara en var en liten plutt. Det toksnöar ute och man drar på sig alla vinterns kläder och beger sig ut.( 5 ungar är lagom, det tar inte en evighet att klä på alla). Åker pulka ner för en pytteliten backe och barnen skrattar. Hjälps åt att göra en 4 vångar hög snögubbe som var högre än mig, alla är så stolta. (Trots att vi inte hade någon morot till näsa som W. visste att man ska ha) Går in, tränar på lucia, äter middag i lugn och ro. Lägger barnen på madrasser, säger godnatt och hejdå och får en puss på kinden innan man diskar. Sen går man hem kl 12.45. Det gott folk går jag lätt upp kl 4.45 på morgonen för.


Blondes have more fun.

I förrgår när jag tog bussen hem från Ikea klev det på en Securitaskille och kollade allas biljetter. Jag var väl medveten om att jag gjort allt rätt, men ändå hinner man haja till i en sekund. Ungefär som att man automatiskt släpper av på gasen när man ser en polisbil, även om man kör lagligt. Dock så vandrade tankarna tillbaka till en tid då jag ofta åkte buss mindre lagligt, under min Norgeperiod. När jag bodde där (jag vet inte hur det ser ut nu) var bussystemet ganska uråldrigt om man jämför med det svenska. Istället för kort som man laddar med pengar och stoppar ner i en automat så fick man köpa långa remsor med "rutor" på. Sedan fick man vika antalet rutor efter det antal zoner man ville åka och så stoppa in det i en automat som stämplade på en av rutorna som en vanlig bläckstämpel. Dessutom så hade de systemet att man kunde gå på varsomhelst på bussen, man kunde lika gärna gå in längst bak som längst fram. Med andra ord var det väldigt lätt att tjuvåka. Hade man en remsa med för få rutor på kunde man ju lätt "råka" vika för få rutor och på så sätt spara några... Eller så kunde man helt sonika kliva på bussen utan att betala, ingen såg ju när man gjorde det.
Jag är ganska harig när det gäller fusk, jag är helt enkelt för rädd att åka fast. Varför vågade jag då låta bli att betala var tredje resa då? Svaret är enkelt: Jag var en ung svensk tjej som dessutom var blond. Det generella intrycket i åtminstone Oslo av blonda svenska tjejer är (var?) att de alla är bimbosar med stora bröst och utan hjärna. Därför visste man att om det skulle komma en kontrollant så skulle man bara kunna lägga sig till med sin bredaste småländska, låtsas att man inte förstod någon norska alls och titta oförstående på kontrollanten med rådjursögonen. "Nämen oj,jag hade ingen aning om att man skulle stämpla 5 zoner när man skulle till Snaröya och inte 3. Jag är ny här."  Kanske låter det som något töntigt men Cathis som är svensk, ung och väldigt blond kom undan böter på 600 norska kronor på precis det sättet. Det är som de säger: Blondes have more fun.

Brottsligt?

Hemma har vi alltid sopsorterat. Vi komposterar, sorterar glas, tidningspapper, burkar osv. När jag bodde i Växjö så hade vi sopsorteringsrum precis utanför porten (trots det finns det ju ändå människor som av någon outgrundlig anledning inte förmår sig att gå två steg längre in i soprummet och slänga kartongen i just behållaren för kartonger istället för den för hushållssopor... Men det är en annan diskussion.)
Men i huset jag bor i nu finns inget. Inte ens sortering för papper eller glas. För mig som anser mig vara ganska miljömedveten tar det verkligen emot att slänga sådant i soporna, så det gör jag bara inte. Tanken är väl att man ska traska iväg med sina saker till en sopsorteringsstation och det hade jag gärna gjort, om jag bara hade hittat en! Jag har vandrat runt runt i området på jakt efter en, men utan resultat. Den närmsta jag hittat är en på väg till jobbet, en kvart bort på cykel, nej tack...
Så vad gör man då? Jo, man letar upp närmsta grannhus med sortering som inte är inlåst och lämpar lite diskret av det där... Så igår kl 20 traskade jag över till grannhuset och proppade deras tunna full med tidningspapper. Säkerligen finns det lagar som strängt förbjuder att man gör så, men den stora frågan är: Kan man kalla det brottsligt?


Rent mjöl i påsen, eller mjölk i skåpet, eller hur var det nu?

Jag var trött idag när jag kom hem idag också. Hur trött illustrerar det faktum att när jag skulle ställa tillbaka mjölet efter jag ätit mat så fann jag mjölken där i skåpet och inte i kylskåpet.... Snart är det jullov...Tisdagstema: Uppmärksamhet.

Som svar till Miras kommentar, nej jag har inte slutat med tisdagstemat! Problemet har bara varit att jag varit så upptagen på just tisdagar och när jag kommit hem vid kl20 har jag inte varit peppad att ta tag i det. Men nu, nu ska jag vara med igen, jag gillar ju tisdagstemat!
Dagens bild på någon som både kräver och får uppmärksamhet. Tessans lilla Agaton är expert på att söka uppmärksamhet. På bilden får han också uppmärksamhet, men om just den uppmärksamheten uppskattas, det är en annan fråga det....

Trött, trött, trött.....

Skulle ha varit på boxpass just nu, men jag fick ställa in. Redan när klockan ringde imorse så skrek min kropp till mig: Fan ta dig om du går upp nu! Men jobbet väntade och det fanns ju inget val.... Sedan har jag varit så sjukt trött heeela dagen. Jag har gått omkring i någon sorts koma.
När jag kom hem dumpade jag bara sakerna innanför dörren, tog en tablett mot min dundrande huvudvärk å gick rätt isäng. Tänkte att det nog skulle bli bättre om jag bara fick sova en liten stund. Visst var det lite bättre när jag vaknade 20 min senare, men inte tillräckligt bra för att orka ett boxpass. Vid blotta tanken på att gå på ett sådant blev jag matt.
Så nu går jag istället inbäddad i myskläder å tofflor, har frusit i stort sett hela dagen. Jag är fortfarande liksom matt i kroppen och ett inställt träningspass har sällan känts så rätt även om jag får lite dåligt samvete för Saras skull. Nu ska jag bara gå å plocka lite och kanske ta mig en tur till affären om jag orkar, annars får det bli imorrn. Jag är iaf glad jag inte är på boxpass....

John Doe, fast en kvinnlig sådan.

Efter en urmysig helg i Växjö där jag tillsammans med Mira lyckades hitta julklapp både till min mamma och min bror var det idag dags att ta sig hem. För att få till billigast möjliga alternativ så blev det tillslut Swebusexpress som bokades. Jag skulle ju åkt med dem förra gången med men missade som bekant bussen då, så denna gången var jag ute med mycket god marginal! I första bussen som gick till Jönköping så var det ganska tomt och väldigt tyst, jätteskönt att sjunka ihop med sin bok och när jag tröttnat på den så sov man en liten lur. När jag bytte buss så var det inte längre tomt utan jättefullt och jag slog mig ner bredvid en kvinna. Och nu till det som blogginlägget är tänkt att handla om. Kvinnan i fråga var en väldigt pratglad sådan. Jag kan lätt sitta och kallprata en stund, men blir det för länge blir jag irriterad, låt mig vara ifred med min bok. Som tur var så var hon inte för pratig och efter en stund tystnade hon och vi sjönk ner i varsin tidning. Innan dess hade jag ändå hunnit få veta följande: 
Hon var 50 år, bodde i Markaryd och jobbat inom vården i 25 år. Men hennes axel tog slut så hon var sjukskriven en massa och sedan bestämde hon sig för att sadla om. Hon försökte sig på att plugga till socionom men det var inte hennes grej, hon läste två terminer till sjuksköterska i Växjö innan hon kom in på logoped i Linköping. Hon trivdes bra på utbildningen och ville utbilda sig till något som gav en bra lön. Hon bodde i Valla och brukade cykla genom stan ner till Birgittaskolan där en del av hennes undervisning låg. Hon hade en man som brukar hälsa på henne ibland men nu hade hon tagit en sväng hem i helgen. 
I korta drag hade hon gett mig halva sin livshistoria, och frågat ut mig på min. Men när jag klev av bussen och sa hej då visste jag inte vad kvinnan hette. Konstig känsla.

Spontanitet som var precis vad jag behövde.

Jag hade bestämt mig till 99.99% att jag skulle vara kvar i Linköping i helgen.
Tills Mira ringde på torsdagskvällen och sa att de skulle ha myskväll, ville jag inte komma på det? JO, det ville jag!!!
Så jag gick in på sj och kollade, fanns det någon bra sista minuten skulle jag ta den. Dröm om min förvåning när det fanns en för 179 kr, precis när jag ville åka! Det var helt enkelt meningen! Så jag bokade på studs.
Vi berättade inget för Josse och igår när jag kom till Växjö slängde jag bara in väskan hos Henke och så traskade jag bort till flickorna. Josse blev nog lite överraskad, men glad. Sen satt vi till klockan 00.45 och bara pratade, och spelade spel med Jörgen, Erik och Sofie ett tag. Så underbart mysigt. Som Jörgen sa, det här var precis vad jag behövde.
Det finns inte mycket som slår en kväll med mina flickor. Tack till mig själv för att jag blivit bättre på att vara spontan.

Reahysteri

Vad är det med en rea som kan göra folk så skogstokiga?
Igår hade en galleria "Tomtenatta", alltså de hade öppet på kvällstid för att folk ska kunna handla så mycket som möjligt. När vi kom ner blev vi faschinerade av att det ändå var så himla mycket folk!
Varje timma släppte Gina Tricot en nytt ställ med erbjudanden och vi råkade vara inne i butiken när det gjorde det. Folk stod i en stor klunga i ett hörn av butiken, och då menar jag att de verkligen stog så tätt packat i en stor klunga. Vi stog på behörigt avstånd och bara tittade, vilket jag var väldigt glad över! För plötsligt drog draperiet undan från stället och det blev helt panikartat! Det enda som hördes var hur folk (läs blonderade tonårsbrudar) kastade sig mot stället, skrek och man hörde slamret av galgar. Jag kan liksom inte beskriva hur hysteriskt det var. Det var nästan så att man blev seriöst rädd för att någon skulle bli ihjältrampad och det delades nog ut ett antal stämplingar med stillettklackar och armbågar i revbenen.
För toppar som kostade 99 kr.
Då kan man liksom på något sätt förstå varför krig startas och varför folk bli ihjältrampade på väg till Mecka...

Tills det plötsligt gör det.

Ibland blir jag trött på min egen ytlighet.
Min blogg handlar om att jag gått ner ett kilo och att jag inte vet vad jag ska köpa för julklappar.
Samtidigt pågår en vardag omkring mig som på sistone börjat handla mycket om cancer.
Jag läser Vimmelmammans blogg, gråter ögonen ur mig till Himlen kan vänta och dessutom har min kollegas syster cancer. Man vet att det finns där hela tiden, det där att man inte ska ta för givet. Men det är ju sådant som händer andra, inte en själv.
Tills det plötsligt gör det.
Pang.
Mitt kusinbarn, 1.5 år gammal har nu fått diagnosen aggressiv leukemi.
Och jag oroar mig över att jag inte ska komma på tillräckligt personliga julklappar.
Fan ta mig.
Jag vill inte ta för givet att jag kommer att leva imorgon eftermiddag. Eller att alla mina nära och kära gör det. Samtidigt skulle man ju bli knäpp om man gick runt och tänkte på sådant hela tiden.
Man borde bli så mycket bättre på att berätta för folk hur mycket de betyder för en. För plötsligt kan det kanske vara för sent.
Så: Mamma, pappa, Daniel, Henke, Jenny, Tessan, Madde, Josse, Mira, alla kusiner och alla andra vänner, jag kan inte nämna alla. Ni betyder allt för mig.

Inte i år.

Jag brukar vara ute i så god tid.
Jag brukar faktiskt vara ute i väldigt god tid när det gäller det mesta, men det här gäller årets julklappar. Julstressen brukar inte vara något problem för mig, oftast vet jag vad jag ska köpa till mina nära och kära.
Men inte i år.
Idag konstaterade jag och Henke att vi måste byta julklappar i nästa vecka när han kommer till mig för vi kommer nog inte ses mer innan jul. F.u.c.k. Då vet jag vad jag ska göra i helgen.... Usch vad jag hatar att köpa saker bara för att man måste. Jag vill alltid ha en personlig tvist på saker jag ger bort. Men i år kanske man får lägga ner ambitionerna lite.... Har någon tips på vad man kan ge en 21-årig pojkvän, en 21-årig bror, en mamma och en pappa så får ni gärna gärna tipsa mig.... Dags att gnugga hjärnknölarna...

En förskollärare är fullärd, visste ni det?

När man har gått en 3.5 års utbildning till förskollärare så är man helt fullärd på allt vad barn innebär. Man kan exakt allt om deras utveckling och vet hur man ska lösa precis varje liten situation som uppstår. Så tror åtminstone en del föräldrar. Speciellt utländska pappor har jag märkt, ingen fördom utan ett konstaterande.
Idag undrade t.ex. en pappa om vi inte kunde lära hans son att försvara sig själv lite bättre, utan att knuffa tillbaka då förstås. Vi har haft lite problem med att ett barn har gett sig på och nypt andra barn, speciellt ett barn som är son till pappan i fråga. Då har jag en liten fråga till pappan: Hur i hela fridens namn ska det gå till?
Givetvis ska barnen lära sig att försvara sig, men detta barn är 1 år och 3 månader gammal!
För att förtydliga för dig som inte vet så mycket om småbarns utveckling så innebär det att ungen lagom har gått i några månader. Han ställer sig på golvet och gallskriker om man inte ger honom tillräckligt med uppmärksamhet och han förväntar sig att man ska gå och bära honom. Han är nästintill bäbis och pappa undrade för ett tag sen om han lekte med andra barn, de ville ju inte att han skulle bli ensam. I den åldern leker inte barn med varandra på det sättet, utan snarare bredvid varandra. Dessutom så är det ojojoj så hemskt att han går och suger på läppen och nu när bvc berättade att han ligger under viktkurvan så håller föräldrarna på att få nippran, vad ska de nu göra?
Herre min ge! Bara för att jag läst till förskollärare så innebär inte det att jag har lärt mig 118 trick att få ett barn att äta, eller 14 alternativ till hur man gör när barnet suger på sin läpp. Inte heller vet jag hur man ska lära en 1åring att försvara sig. Ska jag lägga till att ungen kan noll svenska också?
Jo förresten, jag vet svaret på hur man lär ungen att försvara sig.
Det går inte!


Jobbprat

Igår satt vi hemma hos Agnetha och åt varm smörgåstårta, drack alkoholfri cider och pratade en massa.
Vad skönt det kan vara att sitta ner ibland och inte bara prata om jobbet, utan om andra saker också. Visst blir det lite jobbprat, men inte alls mycket, vi pratade faktiskt nästan bara om saker som var bra på jobbet. Till exempel hur duktiga våra små småttingar har blivit på att göra tecken och sjunga med i samlingssångerna. Inga diskussioner om hur vi ska lösa det med det där barnet, hur vi ska planera nästa veckas skogstur eller hur vi ska lägga upp det på lucia. Avslappnad stämning i en kollegas kök, det tror jag är bra för arbetslaget!

Den riktiga Stina är tillbaka.

Jag har hittat den riktiga Stina igen.
Hon som är hurtig, glad och peppad.
Idag var jag på gymmet kl 7 på morgonen, igår var jag på boxpass och imorrn ska Sara och jag simma.
Det går jättebra med maten och inte mkt onyttigt slinker ner i magen.
Ikväll är det middag hos Agnetha som gäller. Imorrn blir det simning och ev en sväng till Ikano innan jag ska tvätta. Torsdagens eftermiddag blir frisören (så gött det ska bli!) och på kvällen ska jag på adventsfika hos Marie. Så svischar ännu en arbetsvecka förbi. Helgen är än så länge oplanerad. Kanske är jag kvar i helgen och festar på lördag. Kanske blir det en liten sväng till Växjö, den som lever får se.
Det viktigaste är att den riktiga Stina är tillbaka, och nu börjar hon skymta ett 2 veckor långt jullov i tunneln....

RSS 2.0